rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Majoitus talvella asuntoautossa  (Luettu 2053 kertaa)

  • Vieras
  • Majoitus talvella asuntoautossa
    « : 18.12.2018 kello on 10:58 »
    Meillä on Fiatin alustalle rakennettu Knaus sport traveller -97. Käyttöohjeessa sanotaan, että se soveltuu talvimatkailuun, mutta pystyykö siinä oikeasti asumaan jäätymättä talviaikana ja säilyykö esim. käyttövesi sulana? Vesisäiliön pohja on kyseisessä autossa ulkoilmassa.

    *****
    • Kalustoon kuuluva
    • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:26
    Vs: Majoitus talvella asuntoautossa
    « Vastaus #1 : 18.12.2018 kello on 12:23 »
    Toimivan lämmityslaitteenhan se toki tarvitsee. Vähän sen tehoista kiinni, kuinka kylmissä oloissa onnistuu ja onko pakko olla silloin sähköjohdon päässä...

    Joka tapauksessa kun tuossa on pakun peltiohjaamo, jotain sen eristämiseksi kannattaa tehdä. Eli ulkopuolelle ikkunat peittävä, liki helmoihin yltävä termopeitto asumisen ajaksi. Ehkä vastaavaa materiaalia välipeitto vielä eristämään, joko ohjaamo pois lämpimästä asumistilasta, tai etupenkkien ja kojelaudan välistä vetäen, niin jäävät penkit asumiskäyttöön. Tosin lattia voi jäädä kylmäksi sitten..

    Mainitsemasi säiliön pohja on varmaan harmaavesi (pesu/tiskivesien jätevesitankki). Tuorevesi tankki yleensä on sisällä lämpöisässä (sohvan istuinlaatikossa).
    Vettä voi sikäli käyttää kunhan ei päästä harmaavesipyttyyn jäätymään - niitäkin voi lämmittää (jos siihen varustus on) tai laskee suoraan ulos. Viemäriputket jos kulkevat auton alla eristämättä, menee talvikäyttö hankalaksi..

    *****
    • Kaikkien kaveri Sr.
    • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:20
    Vs: Majoitus talvella asuntoautossa
    « Vastaus #2 : 18.12.2018 kello on 12:40 »
    Talviaika ja talviaika on kovin eri käsitteitä. Esim talvi italiassa vai talvi lapissa.
    Jos jättää jätevesisäiliön tyhjennyksen auki niin homma toiminee vielä kohtuu pakkasilla.
    Termopeitto ohjaamon ja matkustamon välissä auttaa paljon. 3.5kW lämmittimellä pärjää vielä ainakin tuonne 25 pakkasasteeseen saakka....jos vesiboileri erikseen.
    Ja jos saa verkkosähköön niin 2kW sähkölisäpuhku niin pärjää jo hienosti.