rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Kesä 2019 - Saksa, Lichtenstein, Itävalta, Italia, Sveitsi, Luxemburg  (Luettu 7878 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:11.11.2019 kello on 14:46
Livignossa oli viime viikolla diesel 0,95 euroa. Kannattaa poiketa jos ehtii.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Hieman on ollut nettiyhteydet hitaat Italiassa mutta nyt tuli otettu maksullinen wifi. Tällä hetkellä suunnitelmien mukaisesti Gardalla ja Piani di Clodialla.

Itävallan jälkeen oli parin yön stoppi Sveitsissä Lago Maggiorella ja leirintäalueena Campofelice.

https://www.campofelice.ch/

Hieman jäi eri fiilis kuin aiempien kesien Sveitsin rasteista. Paikka oli jotenkin unelias, sekä alue että leirintäalue. Muutamalla linnalla käytiin vierailemalla ennakkoon suunnittelematta ja Ponte dei Saltilla ihan suunnitellusti. Katsomassa kun (hullun)rohkeat hyppi sillalta jokeen :oTäällä Gardalla tullaan olemaan ainakin perjantaihin. Kelit ovat olleet vähintäänkin riittävän lämpimät. Altaat ja järvi on tulleet tarpeeseen. Ja joka päivälle on ollut muutakin ohjelmaa.

Eilen tuli muun perheen jäätyä altaille tehtyä oma päiväretki Maranelloon Lamborghinin koeajoon ja Lamborghini Museolle. Pari vuotta sitten tuli käytyä Maranellossa mutta tuolloin Ferrari Museossa ja koeajettua Ferrari. Molemmissa oli eroa: autoissa ja museoissa, mutta kummatkin kokeilemisen arvoisia. Nämä on itselle "kerran elämässä juttuja". Omasta mielestäni rahan voisi laittaa turhempaankin (esim. tupakka, uhkapelit, ravintolaillat jne).

Jos autot kiinnostaa ja täällä päin liikkuu niin suosittelen kahden kerran kokemuksella koeajopaikaksi Pitlane Red Passionia mikä on aivan Ferrari Museon vieressä.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Venähti täyteen viikkoon Gardalla oleilu, kiitos alueelta lapsille ja aikuisille löytyneen seuran.

Piani di Clodia pysyy edelleen perheen ykkössuosikkina. Neljä kertaa oltu ja tuskin jäi vieläkään viimeiseksi. Tosin tuleville kesille alustavasti suunniteltujen kohteiden matkan varrelle tuo ei jää. Ihan ei ole täydellinen tuokaan alue. Verkko alueella on heikko minkä voi kiertää kohtuuhintaisella wifillä.Ja vaikka Gardaa voi pitää turistirysänä niin kyllä sieltä tai kohtuullisen ajomatkan päässä löytyy nähtävää. Meillä päiväretkikohteina olivat Gardaland huvipuiston lisäksi oheiset.

SirmioneVeronaLazise viimeisen illan illallispaikkanaJa kolmella viinitilalla tuli myös käytyä. Valpolicellaan ajettiin Michelinin Travel appsin ansiosta missä ihan perus google haku ja löydettiin itsemme Brunellin tilalta. Mukaan lähti kolmea loistavan makuista Amaronea ja jälkkäriviini. Tuota voi suositella vaikken ekspertti olekaan.

https://www.brunelliwine.com/*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:11
Hienon näköistä Thumb
Empä tiennyt että täällä pelaa instaplugini,  :D

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Hienon näköistä Thumb
Empä tiennyt että täällä pelaa instaplugini,  :D
Huomasin itsekin tuon puolivahingossa. Helppo jakaa kuvat tuota kautta. Toki tilin pitää olla julkinen  Vielä kun itse en ole jaksanut stressata näkyykö naama, rekkari jne Jos joku haluaa nimen tietää niin yleensä se selviää kuitenkin helposti.

Ja on tämä hieno laji. Ja toki aika eri laji täällä keskisemmässä ja eteläisemmäasä Euroopassa. Vähän tässä on itselle ja vaimolle (teki tuon lontoonkielisen instatilin) tullut tavoitteeksi kertoa lajin hienoudesta eteenpäin. Vaikka ihan rookieta ollaankin konkareihin kuten   KEV:iin jne verrattuna.

Ja ei tämä vaadi viiden tähden alueita tai ferrareiden koeajoa ollaakseen hienoa. Me aloitettiin -13 teltan kanssa. Hienoja juttuja on jäänyt esim. Tsekeistä mistä esikoinen sai perinteisen kirjekaverin Saksan suomalaisesta tytöstä jne. Ja lapset kun ei edes vaadi yhteistä kieltä.

Avartaa maailman katsemusta ja motivoi lapsiakin opiskelemaan kieliä.
« Viimeksi muokattu: 6.07.2019 kello on 23:22 »

*****
 • Aluevalvoja
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:46
 • Autossa on pyörät
Mukavia paikkoja taas sinulla. Lapset kun oli pieniä niin mekin Gardalle monena vuonna pysähdyttiin. Nyt kaksistaan olemme suosineet pohjoispäätä sillä järvellä, aiemmin etelää.
Hyvää reissunjatkoa.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Eilen oli vuorossa yksi reissun päärasteista, Cinque Terre.

Meni ihan kuntoilusta: noin 17000 askelta ja 58 kerroksen verran nousua vaikka junalla mentiinkin kaikkien viiden kylän välit. Jos on normaalistikin paita märkä niin lähes 100 % kosteudessa se oli nyt tosi märkä  ;D

Leirintäalueeksi valikoitui Camping Valdeiva altaan takia, pieni mutta olipa kuitenkin. Hyvät peruspalvelut ja ilmainen sukkulabussi Deiva Marinaan missä ranta ja juna-asema. Tiukasti mitoitettu alue ja respan täti halusi kävelyttää reitin paikoille ennen sisäänkirjautumista varmistaakseen että yhdistelmä mielestämme mahtuu sinne.

Deiva Marinasta eka junalla Levantoon missä hyppy toiseen junaan mikä pysähtyi joka kylän kohdalla.

http://www.valdeiva.it/en/HomeCinque Terressä ei tarvinnut olla yksin mutta täytti kuitenkin odotukset. Manarola jäi kylistä suosikiksi.

Nyt Piemontessa missä meno on huomattavasti rauhallisempaa. Huomenna kylille ja viinitiloille tutustumaan  Thumb

Niin ja tulomatkalla navigoitiin kuitenkin Genovan kautta  ??? Auton navi ei ollut ajantasalla. Rinnalla ollut kännykkä oli mutta enpä sitä uskonut koska romahtaneen sillan ei pitänyt vaikuttaa tuohon reittiin. Jostain syystä vika ramppi reitillä oli suljettu. No selvittiin tuostakin loppujen lopuksi ihan näppärästi ja nopeasti. 
« Viimeksi muokattu: 8.07.2019 kello on 21:44 »

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Visiitti Piemontessa venähti kolmeen yöhön. Kiitokset Alan vinkistä  Thumb

Huikeat on maisemat! Langhe-Roero ja Monferrato itse asiassa ihan Unescon arvoiset.

Oma viinin harrastelu on ihan aloittelijatasoa vaikka duunin puolesta on ollutkin mahdollisuus olla kymmenkunta kertaa kunnon tastingissa (puolet noista Savoyssa, erinomaisen sommelierin opastuksessa ja puolet muissa paikoissa). Viinitilalla tuli käytyä viime kesän Ranskan reissulla ekan kerran. Tällä reissulla Gardan alueella kolme kertaa. Ja nyt viisastuttiin täällä Piemontessa huomattavasti lisää.

Eilen meinasi jo hieman tuskastuttaa kun neljä (4) ekaa tilaa mihin tapauduttiin (haettu googlesta ja joku ihan tienvarsikyltin perusteella) ja kaikki oli kiinni. Yksi ei ilmeisesti ottanut vierailijoita vastaan lainkaan, parissa paikassa oli laajennus/remontti menossa ja yksi oli kokonaan lopettanut toimintansa. Onneksi viidennessä tuli sitten napakymppi. Tuollekin tilalle kun meni niin pihalla oli hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Ovi kuitenkin avautui ja tuurilla pääsimme sisään ja kierrokselle vaikkei meillä ollut tietenkään mitään etukäteisvarausta. Paikalla oli kolme esittelijää joista kahdella oli norjalainen ja australialainen pari. Kolmas oli vapaana odottaen vähän ajan päästä tulevaa 8 hengen ryhmää.

Saimme täydellisen kierroksen tilan tuotantotiloihin ja kellariin ja sen päälle itse tasting. Kaikki selitettiin erinomaisella englannilla. Maistelussa mentiin läpi Nebbioloa, Barbarescoa ja lopuksi vielä maistiainen Moscatoa. Kaikkia noita lähti joku pullo luonnollisesti mukaan.

Tämä tila oli Ca' del Baio ja palvelu kaikin puolin täydet viisi tähteä  Thumb

https://www.cadelbaio.com/en/No ei Piamontesta voi lähteä maistamatta Baroloa  :)

Tänään kävimme toisella tilalla mutta viisastuneena että soitimme tilalle ennen lähtöä. Tai tarkemmin hyödynsimme lertsan palvelualtista respaa joka soitti tilalle puolestamme (tiloilla puhutaan ilmeisen yleisesti ja hyvin englantia mutta hoitui vielä jouheammin italiaksi).

Moitittavaa ei tästäkään reissusta jäänyt. Tällä kertaa tosin oli ensin tasting ja vasta sitten hieman suppeampi kierros tilan tuotantotiloihin. Mukaan lähti tietty Baroloa ja myös sitä ennen maisteltua Nebbioloa.

Tämä tila oli Frattelli Serio & Battista Borgogno

https://www.borgognoseriobattista.it/en/Kaiken kaikkiaan Piemonte on ollut hyvin rauhallinen alue missä on yllättävän vähän turisteja. Maisemat on huikeat ja viineistä kiinnostuneille alue on varmasti erinomainen. Jos tiloille haluaa tutustua niin kannattaa soittaa niihin etukäteen ja sopia käynnistä (ainakin meidän kokemuksella). Tasting maksaa aika yleisesti 15 €/turpa mutta jos ostaa 50 € arvosta viiniä (onnistuu hyvin helposti) niin tuota ei veloiteta lainkaan (2 maistelua => 100 € arvosta).

Itse käytimme googlea apuna hauissa (näkee muiden arvioinnit ja tietoa ylipäätään). Ekalta käymältä tilalta tajusimme kysyä vinkkiä vasta tänään ja saimme vastauksen sen jälkeen kun olimme jo oman valintamme tehneet.

Saattoi löytyä uusi harrastus ja mennä kotona viinikaappi hankintaan  :D

Noita nyt hankittuja viinejä ei viitsi ihan perushömpsyttelyyn käyttää.  Gardan ihan ekoja ostoksia on pitänyt jo "keventää". Onneksi Fendtissä on kantavuutta Hobbya enemmän koska tuliaisia on jo lähes 40 pulloa mukana  ???

Leirintäalueita ei ollut pilvin pimein valittavaksi ja meidän valinta on ollut alla oleva. Erittäin ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta, asiallinen allasalue ja paikat. Saniteettitilat vaatisi remonttia mutta ovat siistit. Alueella on ollut hyvin tilaa ja rauhallista.

https://www.campinglefonti.eu/

Täällä Segwaykin on taas päässyt hyötykäyttöön lähialueeseen tutustumisen myötä.Huomenna matka jatkuu pohjoista kohti ja seuraava stoppi Ranskan puolella. Oletettavasti yli 30 asteen lämmöt tippuu selvästi viileämmäksi.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Tänään käytiin meidän reissun huipulla kun käytiin Aiguille du Midillä 3842 metrin korkeudessa.

https://www.chamonix.com/aiguille-du-midi-step-into-the-void,80,en.html

Keli oli kohtuullisen hyvä eli puolipilvinen. Täysin pilvetön oltiin kyllä tilattu  :DLippuja jonotettiin viitisen minuuttia ja muutoinkin jonotusajat pysyi varsin kohtuullisina. En tiedä saako varsinaisia lippuja edes ostettua etukäteen ja nyt sille ei ollut mitään tarvetta. Gondoliin oli tasan yksi jono eikä siinäkään tarvinnut väsyä 20 min kauempaa. Oltiin yhdeksän jälkeen liikenteessä.

Hieno paikka mutta meni meidän perheen rankingissa vasta kolmannelle sijalle Mt Pilatuksen ja Jungfraujochin jälkeen.
 
Leirintäalueeksi valittiin Nature & Lodge Camping Les Domes de Miage. Sijaitsee upealla paikalla ja palvelu pelaa. Saniteettitilat vaatisi päivitystä vaikka siistit onkin. Satunnaisista Italiassa tavatuista jalankuvista siirryttiin nyt pönttöihin, mutta tietenkin ilman kansia.

https://www.natureandlodge.fr/en/the-campsite.htmlReitti tänne Piemontesta on ollut varmaan hintavin meidän reissuilla koskaan. Reilu 40e meni Italian tietulleihin ja reilu 60e Mont Blancin tunnelimaksuun.

Huomenna sitten Annecya kohtia.

PS. Ei se aina näytä kovin helppoa ja nopeaa olevan tuo matkailuautonkaan saaminen pykälään. Tätä kirjoittaessa Fransmanni on saanut autonsa osumaan jo kerran puuhun (onneksi vaan isoihin oksiin) ja just pakitti takapyörän kiilan ylitse ja on jotenkin jumissa... No toi näyttää olevan nuperoautoa isompi jos olen ymmärtänyt termit oikein  ;D

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:11
^
Isompi auto, isommat ongelmat ja vahingotkin  :laugh:

Huikean korkealle pääsitte.  :D
Tuollaiset lasilattia ovat mielenkiintoisia, vaikka ei korkeanpaikan kammoa olisikaan, ei niissä liian pitkään viihdy. Torontossa CNTowerissa vajaa 400m tyhjää alla - sitten paikalliset luokkaretkeläisjunnut tulivat hyppimään lasin päälle vauhditonta hyppyä tasajalkaa - kesti, mutta turisti astu sivuun varoiksi..  :laugh:

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:02
 • viva la France
Nupero kuski söhlää ;) ei siihen auton tai vaunun koko vaikuta.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Tuollaiset lasilattia ovat mielenkiintoisia, vaikka ei korkeanpaikan kammoa olisikaan, ei niissä liian pitkään viihdy. Torontossa CNTowerissa vajaa 400m tyhjää alla - sitten paikalliset luokkaretkeläisjunnut tulivat hyppimään lasin päälle vauhditonta hyppyä tasajalkaa - kesti, mutta turisti astu sivuun varoiksi..  :laugh:
Vaimolla tuli paniikki jo käytävällä missä oli toi lasilattia ja ei puhettakaan että olisi tullut tohon lasikuutioon  :D

Ja meidän edessä ollut tenava harrasti juuri tuota tasajalkahyppelyä.  Lasikoppiin mentäessä täytyi laittaa kenkien suojaksi noi huopikkaat.

Mietittiin että tuon haasteissa olleen matkailuautoilijan täytyy olla paikan pitäjän appiukko ja -anoppi tjsp. Se tuli apuun ja avustuksellaan saivat auton pois jumista. Ja Samalla karsi sen puun oksia reilusti. Tai sitten on vaan huippuhyvä palvelu...

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:27
  • circleset
Vaikka Annecystä oli ollutkin paljon positiivista viestiä niin se yllätti positiivisesti silti. Symppis ja inhimillisen kokoinen kaupunki. Yksin ei tarvinnut olla, päivä sunnuntai ja 14.7  :laugh:Leirintäalueeksi valikoitui Camping Europa. Tasokas alue missä erittäin hyvä allas-alue ja ravintola. Noin 10 km keskustasta mihin koko matkan erittäin hyvä pyörätie  Thumb

Sisään pyrittäessä eka vastaus oli että "ei taida olla tilaa". Mutta onneksi löytyi just se yksi paikka kahdeksi yöksi. Tiiviisti mitoitettu alue ja taisi olla ehtona vaunuille yksiakselisuus ja alle 8m mitta.

http://www.camping-europa.com/en/accueil-camping/

Tänään siirtyminen Sveitsin puolelle. Välille suunniteltu stoppi Geneve järven rannalle jätettiin väliin sääennusteen takia. Nyt Bernissä mikä osoittautui reissun ekaksi flopiksi... Ei sytyttänyt  :(

Kruununa sain sählättyä ja suunnistettua meidät toiselle leirintäalueelle mitä olin alun perin kaavaillut. Menee kärkeen kummallisten alueiden kategoriassa ja jopa ykköseksi... No aina ei natsaa ja kaikenlaiset kokemukset kuuluu asiaan  :laugh:Loppupätkää ei ole ennakkoon suunniteltu. Torstaina tarkoitus mennä Ivendorfiin ja olla siellä to-pe yö ja pe niin kauan kuin voi. Lübeckiin on jäänyt tutustumatta ja sen voisi hoitaa nyt.

Huomenna joka tapauksessa Saksaan ja nyt ajatuksena suunnata Reinin jokilaaksoon. Vinkit otetaan vastaan. Tuon tai muiden stoppien osalta.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:37
Vaikka Annecystä oli ollutkin paljon positiivista viestiä niin se yllätti positiivisesti silti. Symppis ja inhimillisen kokoinen kaupunki. Yksin ei tarvinnut olla, päivä sunnuntai ja 14.7  :laugh:

Hieno kaupunki!
Ei näkynyt kuvassa ne tyrmän ikkunat siellä vesirajassa...   ;D

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 23:17
 • Karawaanari
https://www.spitzenort.de/

Plön
Pikkukaupunki lähellä lyypekkiä.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything