Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Pikkuisen kesävaunun tuunausta

<< < (2/30) > >>

mjh48:
Miten nuo TEB-2 ja TEB-3 eroavat toisistaa?
Molemmat kiinnittyvät takapeltiin ja imevät lämpimän ilman lämmittimestä.
Ei se sovitus tarvinne kuin alumiinipeltiä jos kiinnitys reiät ei osu samoille kohdin.
Tuo TEB-3 lienee paremmin saatavilla.

Rölli:

--- Lainaus käyttäjältä: retkeilijä - 11.11.2018     kello on 13:53 ---Rouvan  11 vuotias ”kesämökki" on katsastusvapaa (<750 kg) T.E.C. Travelbird 340.
Sitä on tarkoitus tuunata vielä paremmaksi, mm. lämmitystä, akun latausta ja valaistusta. Kokonaispaino ei saa kuitenkaan kasvaa, joten jotain myös karsitaan, esim kaasupullot ja patjat
 
1. Lämmityksen kehittäminen

Tasaisemman lämmön saamiseksi suunnittelen tuohon (muutamia pikkupakkaspäiviä / -öitä varten) puhallinta ja putkistoa.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

A. Trumatic S 3002

B. Trumavent TEB-2 (käy suoraan).  Löytyykö joltain hyväkuntoinen/kunnostettu TEB-2 puhallin tykötarpeineen, jossa ohjauspaneli/säädin mieluimmin etupellissä. MyösTEB-3 käy (kalliilla) lisäasennuslevyllä.

1 ja 2 suunnattavat suuttimet

Vaunun rakennetta: WC:ssä ja ”tuvassa” vapaakiertoiset kattoluukut, sohvien ympärillä ilmasolat ulkoseinillä, ulkoilman sisääntulo sohvien alta 5 reiästä (verkot), lattian ja sohvan etureunoissa rako, kaikki ikkunat avattavia hyttysverkoin.

Olisiko kommentteja suunnitelmaan? Tehdään tästä yhdessä hyvä.

--- Lainaus päättyy ---
tuohon jos lisäis vielä niiden sohvien taakse ne reikäpotket niin ne tasoittaa todellapaljon lämmitystä,ja saa aikaan vedon ylöspäin jolloin korvausilma sekottuu hyvin huoneilmaan eikä leviä lattiaa jäähdyttäen

retkeilijä:
^
Hyvin samaan tulokseen pääsee varmaankin seuraavan kuvan mukaisesti.



Siinä reijitetty putki kiertää sohvan etureunassa lattialla estäen kylmän ilman valuvan pöydän alle seinien vieressä olevista raikkaan ilman tuloaukoista. Tässä syntyy myös "jonkinlainen" lämpimän ilman sekoittuminen kylmään ja nousu solasta ikkunoiden luona ylös.

Sivuseinillä sijaitsevat pyöräkotelot, kaapelit ja etuseinällä akku + laturi sekä etupoksi. Näin säästetään putken pituutta ja saadaan yksi lisäsuutin ovelle.

Lämmitin vaunua +4 asteen lämpötilassa eilen ja lämpötilaero oli todella suuri lattian ja katon välillä. Ja WC oli tosi viileä.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: retkeilijä - 12.11.2018     kello on 21:34 ---Hyvin samaan tulokseen pääsee varmaankin seuraavan kuvan mukaisesti.
Lämmitin vaunua +4 asteen lämpötilassa eilen ja lämpötilaero oli todella suuri lattian ja katon lähellä. Ja WC oli tosi viileä.

--- Lainaus päättyy ---

WC kun on tuossa lämppärin vieressä, niin sinne ei tarvi kun peukalon mentävän reiän.

retkeilijä:

--- Lainaus käyttäjältä: Yrjö - 12.11.2018     kello on 18:12 ---  Omien kokemusten mukaan ei meillä oo kun kolmesti ollut haittaa "pienestä" ylipainosta, en tiedä olisko ongelmia ollut normaalipainollakin? Kahdesti selvitty taljalla, kerran lumi ketjuilla.
  Tuo ajonaikainen lataus meillä alueita välttelevillä on tärkeä. Meillä viime kesänä oli vain kerran verkkolatauksessa kotona, olimme näet 5 päivää paikallaan ja kotiin reilut 100 km.matkaa, ei ehtinyt latautua. Syksymmällä kun lämmitän kotona sähköllä ennen lähtöä, niin akkukin latautuu samalla.

--- Lainaus päättyy ---

Lähinnä ajattelen omapainon ja kokonaispainon ylityksiä ja ongelman ratkaisuja, viranomaissakkoja, painon karsintaa ja rajoittamista, varusteita sekä niiden lastausta vaunu / auto.

--- Off-Topic: ---Ajonaikaiseen lataukseen palaan myöhemmin omana aiheena (1. lämmitys, 2. Kaasupullot, 3. Oma- / kokonaispaino. 4. Sähköistys ja reissun/ajon-aikainen lataus, 6. Muuta

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View