Forum > Matkailuvaunut

Pikkuisen kesävaunun tuunausta

(1/30) > >>

retkeilijä:
Rouvan  11 vuotias ”kesämökki" on katsastusvapaa (<750 kg) T.E.C. Travelbird 340.
Sitä on tarkoitus tuunata vielä paremmaksi, mm. lämmitystä, akun latausta ja valaistusta. Kokonaispaino ei saa kuitenkaan kasvaa, joten jotain myös karsitaan, esim kaasupullot ja patjat
 
1. Lämmityksen kehittäminen

Tasaisemman lämmön saamiseksi suunnittelen tuohon (muutamia pikkupakkaspäiviä / -öitä varten) puhallinta ja putkistoa.A. Trumatic S 3002

B. Trumavent TEB-2 (käy suoraan).  Löytyykö joltain hyväkuntoinen/kunnostettu TEB-2 puhallin tykötarpeineen, jossa ohjauspaneli/säädin mieluimmin etupellissä. MyösTEB-3 käy (kalliilla) lisäasennuslevyllä.

1 ja 2 suunnattavat suuttimet

Vaunun rakennetta: WC:ssä ja ”tuvassa” vapaakiertoiset kattoluukut, sohvien ympärillä ilmasolat ulkoseinillä, ulkoilman sisääntulo sohvien alta 5 reiästä (verkot), lattian ja sohvan etureunoissa rako, kaikki ikkunat avattavia hyttysverkoin.

Olisiko kommentteja suunnitelmaan? Tehdään tästä yhdessä hyvä.

retkeilijä:
Tuota Trumavent TEB-2:ta ei taida saada Suomesta uutena eikä käytettynä, joten hankinnan voisi tehdä briteistä.

https://www.caravanparts.co.uk/9852-trumavent-teb2-p-2445.html 
Tuo lienee ihan luotettava toimittaja. Tuohon hintaa lisättäisiin sitten tulli ja postikulut?

retkeilijä:
Yksi vaihtoehto olisi edullisempi ja pienempi Multivent, jota käytetään Truma 2200 lämmittimen yhteydessä. Voitanee käyttää myös Trumatic S 3002 -lämmittimessä.


Kuvassa Trumatic S 2200
Trumatic S 3002:n takaseinään ei ehkä voisi tehdä reikää Multiventin imuilmaa varten, vaan kuvan mukainen kokoojapelti.

Manuaalinen kytkin Off, 39 m3/h ja 60 m3/h. Lämmön säätely olisi Trumatic S 3002:n  antaman lämmön mukaan vakiopuhalluksella. Liekö kovaääninen? Näillä tiedoin ei tunnu hyvältä.

K.E.V:

--- Lainaus käyttäjältä: retkeilijä - 12.11.2018     kello on 10:40 ---Tuota Trumavent TEB-2:ta ei taida saada Suomesta uutena eikä käytettynä, joten hankinnan voisi tehdä briteistä.

https://www.caravanparts.co.uk/9852-trumavent-teb2-p-2445.html 
Tuo lienee ihan luotettava toimittaja. Tuohon hintaa lisättäisiin sitten tulli ja postikulut?

--- Lainaus päättyy ---
GB toistaiseksi EU:ta, ei mene tullia

Yrjö:

--- Lainaus käyttäjältä: retkeilijä - 11.11.2018     kello on 13:53 --- Kokonaispaino ei saa kuitenkaan kasvaa, joten jotain myös karsitaan, esim kaasupullot ja patjat.

--- Lainaus päättyy ---
  Omien kokemusten mukaan ei meillä oo kun kolmesti ollut haittaa "pienestä" ylipainosta, en tiedä olisko ongelmia ollut normaalipainollakin? Kahdesti selvitty taljalla, kerran lumi ketjuilla.
  Tuo ajonaikainen lataus meillä alueita välttelevillä on tärkeä. Meillä viime kesänä oli vain kerran verkkolatauksessa kotona, olimme näet 5 päivää paikallaan ja kotiin reilut 100 km.matkaa, ei ehtinyt latautua. Syksymmällä kun lämmitän kotona sähköllä ennen lähtöä, niin akkukin latautuu samalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View