rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Kesä 2018 - Saksa, Tanska, Ruotsi - Legolandia ja muuta lapsellista  (Luettu 12536 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla: 2.03.2024 kello on 11:54
Hieman viivästyi tämä seuraavan pätkän kirjoittaminen. Muita kiireitä...

Harzilta suuntasimme pohjoiseen, keskelle 'ei-mitään', jos se nyt Saksassa on mahdollista. Alunperin suunnitelmana oli ollut poiketa Wolfsburgissa, mutta päätimme jättää sen välistä aikataulullisista ja parkkipaikallisista syistä. Vaikutti nimittäin siltä että vaunulle ei kovin helposti olisi tilaa löytynyt. Ensi kerralla sitten.

Leirintäalueeksi oli valikoitunut Heidehof Radenbeck http://heidehof-radenbeck.de. Pieni paikka pienessä kyläsessä keskellä laajoja peltoja, jota hyvin avulias ja englanninkielentait oinen rouva hoiti. Asuvat samassa pihapiirissä. Alue on jakaantunut kahdelle puolelle tietä. Uudella puolella on pieni uimalampi ja paikat ovat kohtalaisen tasaisia ja helposti lähestyttäviä. Vanhalla puolella taas on epätasaisempaa ja hyvinkin paljon ahtaampaa. Valitsimme kuitenkin tietoisesti vanhan puolen koska fasiliteetit olivat siten lähempänä ja yksityisyyttä tuntui saavan enemmän. Täällä muuveri tuli hyvään tarpeeseen.

Radenbeckissä olimme kolme yötä. Ensimmäisenä päivänä suuntasimme Hampuriin, Miniatur Wunderlandiin. www.miniatur-wunderland.de Matka tehtiin junalla Lüneburgista käsin, jonka rautatieaseman parkkitornista löytyi myös ilmainen latauspiste plugarillemme. Toisena päivänä kävimme tutkimassa itse Lüneburgia tarkemmin ja kaunis kaupunkihan sekin on.

Seuraava siirtymä olikin sitten Tanskan puolelle ja tosiaan, ensimmäinen kontakti Travemünden jälkeen suomalaisiin tuli rajalla, kun FIN kilvillä varustettu maasturi porhalsi ohi.

Tanskassa olimme valinneet alueeksi Ribe Campingin. www.ribecamping.dk
Varaus ja maksu oli tehty etukäteen ja samalla oli ihan itse saanut valita kartasta paikan jonka haluaa itselleen. Ihan näppärää. Alueella oli uima-allas, josta lastenallas oli lämmitetty. Lisäksi löytyi iso 'kuplatramppa', vai miksi niitä nyt sanotaan ja aitauksessa lampaita ja vuohia. Polkuautojakin sai toki vuokrata. Väkeä oli aika paljon. Alue on periaatteessa kävelymatkan päässä Ribestä, joka on Tanskan vanhin kaupunki ja oikein idyllinen. Ihan kaupungin laidalta löytyy parkkipaikka jonne mahtuu muutama matkakulkinekin. Yöpyminen on siinä kielletty. Jos on täyttä, niin muutaman sadan metrin päässä on kauppoja joiden parkkipaikalle saa sitten yhdistelmänkin todennäköisesti mahtumaan, jos tarvis. Ribessä tuli poikettua myös Viikinkimuseossa http://www.ribesvikinger.dk/da/, joka oli ihan informatiivinen ja lapsetkin jaksoivat katsella ja kuunnella näyttelyssä.

Ribestä teimme myös päiväretken Rømøn saarelle. Siellä ehkä vaikuttavin ja oleellisin nähtävyys oli Lakolkin ranta, jonne sai ajaa autolla. Vaikutti kovin siltä että siellä olisi porukka yöpynytkin matkailukulkineilla an. En tosin tarkistanut itse mistään, olisiko ollut sallittua. Ihan vieressä oli kyllä kämppärikin.

Riben jälkeen olikin sitten vuorossa Legoland, jonka omallä kämppärillä olimme. Ihan ok paikka ja legopalikoista tehtyjä juttuja bongattavana, mutta isona miinuksena viereinen lentokenttä josta koneita lähti vielä puolen yön jälkeenkin. Meteli on ihan kohtalainen, varsinkin huonouniselle.

Kerrotaan loppumatkan vähät asiat sitten vielä seuraavassa postissa kunhan kerkiän.

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla: 2.03.2024 kello on 11:54
Noniin..

Legolandin jälkeen ajoimme Kööpenhaminan kylkeen, Charlottenlund Fort Campingiin http://www.campingcopenhagen.dk/ täällä saadun vinkin mukaisesti. Tein varauksen etukäteen kuten oli kehoitettu ja tosiaan, sain viimeisen tarjolla olleen paikan. Kartasta senkin sai valita ja etukäteen maksaa. Ei-oota myytiin respassa molempina päivinä kun olimme paikalla. Alueena aivan upea ja erityinen. Paikat ovat vanhan linnoituksen sisäpihalla ja meidänkin takaikkunan takana seisoi vanha tykki. Vallien takana on ihan vieressä ranta ja laiturikin, josta pääsee vähän helpommin pulahtamaan uimaan. Linnalla on myös ravintola, joka vaikutti enemmän fine-diningilta kuin tyypilliseltä leirintäaluekeittiö ltä. Ei tosin varsinaisesti alueen ravintola ollutkaan. Huomioitavaa myös, että respassa ei tuoreiden leipien lisäksi paljon ole ostettavaa, eli kauppareissut pitää hoitaa naapuruston kaupoissa. Bussilla olisi päässyt keskustaan ilmeisesti ihan vierestä, mutta me päätimme mennä junalla Charlottenlundin asemalta, jonne on noin 15-20min kävelymatka metsäisen puiston läpi. Ihan hyvä tapa sekin. Kaupunkivierailu meni pääasiassa Rosenborgin linnassa, jossa on näytteillä mm. Tanskan kruununjalokivet. Toki muutakin pientä käpsyttelyä ehdittiin tehdä syöminkien lisäksi. Tivoliin sitten ehkä seuraavalla kerralla.

Charlottenlundin jälkeen seuraava etappi oli Gränna Camping. Sinne suorin reitti olisi varmaankin ollut Helsingør - Helsingborg lautta, mutta kun etukäteengooglaamis et olivat jääneet tekemättä, ei lähtöaamuna selvinnyt oikein muuta kuin että pelkästään tuolle reitille ei ilmeisesti saanut lippua. Ilmeisesti joku yhdistelmä lippu olisi pitänyt ostaa Saksa-Tanska välille ja siihen saanut sitten myös tuon H-H lipun. Turhasta kun en viitsi maksaa, niin ajoimme sitten turhauttavan pitkän lenkin siltojen kautta.

Gränna Campingiin http://www.grannacamping.se/ oli myös tullut varattua paikka etukäteen. Sama varausjärjestelmä oli täälläkin käytössä paikan olin valinnut ihan rannan vierestä. Hyvä niin, sillä alue oli aika iso ja rantapaikka tuntui tuovan tunnetta siitä ettei oltaisikaan ihan niin isossa paikassa. Muksutkin kun viihtyivät polskimassa ja rannalla palloa heittelemässä. Muihin viihdykkeisiin emme sitten käyneetkään tutustumassa, vaikka ilmeisesti sellaisiakin olisi ollut hyvin tarjolla. Huomioitavaa oli muuten toimivassa paikassa se, että maassa olevat paikkanumeroinnit olivat aika epäselvässä kohdassa. Tämä oli johtanut siihen, että meidän paikallemme oli leiriytynyt ruotsalaispariskunt a, vaikka oikeastaan heidän paikkansa olisi ollut se viereinen. Noh, onneksi molemmat paikat olivat yhtä hyviä ja leiriydyimme sitten heidän ruutuunsa. Saivat sitten siirtää itsensä seuraavana päivänä kun olimme lähteneet.

Grännasta lähtiessä oli hyvin aikaa ehtiä Kapellskäriin ja poikkesimmekin ilmailumuseossa http://www.flygvapenmuseum.se/languages/finska/ Linköpingissä. Parkkikselle mahtuu muutama matkailukulkine ja itse museo on ilmainen! Kanttiinista saa halpaa, mutta hyvää perusruokaa, joten tässä oikein mainio taukopaikka pakkoruotsiin. Itse museo on todella hyvin tehty ja halutessaan oppii paljon Ruotsin ilmavoimien historiasta sekä lentokoneista yleisesti.

Hassuja kun olimme, olimme päättäneet ajella Örebron kautta ja poiketa Klossbutikenissa, jossa on myynnissa paljon vanhoja Legopakkauksia. Kauppa olikin ihan mielenkiintoinen, joskaan ei ehkä kiertotien väärti. Varsinkin kun huomasimme että aikataulu alkoi olla aika kireä. No, reippaalla ajamisella olisimme ehtineet vallan mainiosta aikataulun puitteissa, mutta jostain syystä tiellä tuli vastaan täysi Stau, kuten Saksassa sanoisivat. Välillä madeltiin eteenpäin ja välillä seistiin. Koko ajan odotin että näen kolarin tms. jossain. Mitään ei kuitenkaan näkynyt ja kun jono alkoi kunnolla liikkua, huomasimme että vastaantuleva kaista oli aivan pysähdyksissä. Ihmiset seisoivat ulkona autoistaan ja olivat sen näköisiä että ovat seisseet siinä kauan. Mitään tuketta en ollut havainnut silläkään puolella. Melkoisen hämmentävää. No, olimme siis saapumassa myöhässä check-iniin, mutta soitto Finnlinessille jossa sanoivat ettei huolta, kunhan laivan lähtöaikaan ehditään ja ehdimmehän me. Sen verran pisti tuo kiire hikoiluttamaan, että seuraavalla kerralla aion olla taatusti aikaisemmin satamassa, tai ainakin odottelemassa lähempänä satamaa.

Siinäpä se. Kilometrejä tuli yhteensä 2933 ja keskikulutus oli 10.4L / 100km.

2019 reissu on hautumassa ja hieman kutittelisi lähteä Norjaan. Joko pohjoiseen tai sitten etelään. Pitää miettiä. Kunhan taas löytyisi jotain mikä lapsiakin huokuttelee.