rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Hossa Karhunkainalo  (Luettu 5357 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 08:43
Hossa Karhunkainalo
« : 21.05.2018 kello on 21:40 »
Onko tietoa kuinka alueen vuokrasaunaa varaillaan?
Ilmeisen suosittu kesäaikaan?

*****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:40
Vs: Hossa Karhunkainalo
« Vastaus #1 : 21.05.2018 kello on 21:46 »

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:17
Vs: Hossa Karhunkainalo
« Vastaus #2 : 21.05.2018 kello on 22:07 »
Onko tietoa kuinka alueen vuokrasaunaa varaillaan?
Ilmeisen suosittu kesäaikaan?

Viikonloppuna olin tuolla. Huoltorakennuksessa on kattoremppa menossa ja päivällä vessat on tuolla saunarakennuksessa. Iltaisin huoltorakennukseen pääsee, mutta en tiedä onko vuokrasauna normaalisti nyt käytössä. Huoltorakennus oli lapun mukaan käytössä klo 19 eteenpäin.

*****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:30
Vs: Hossa Karhunkainalo
« Vastaus #3 : 14.09.2018 kello on 15:09 »
Kirjoitetaanpa tämän ketjun alle kommentit kesän vierailusta Hossassa Karhunkainalossa. Monien kuultujen kehujen jälkeen pitihän se itsekin lähteä katsastamaan Hossan kansallispuisto, vaikka tuonne matkaa jonkin verran täältä eteläisestä Suomesta tulikin.

Karhunkainalo oli yllättävän täynnä heinäkuun puolivälissä, taisimme iltasella saapuessa saada yhden viimeisistä sähköpaikoista. Itse lerintäalue meni kyllä heti yhdeksi ehdottomista suosikeistani Suomessa. Kuiva, kumpuileva mäntykangasmetsä ja paikkojen viihtyisä sijoittelu - jotain ihan muuta kuin nuo perinteiset peltoalueet, joissa ollaan rivissä vieri vieressä. Huoltorakennus oli siisti ja toimiva, saunoissa oli reilut saunomisajat ja löylyä riitti. Itse kansallispuisto puolestaan kerrassaan upea paikka kirkkaine vesineen. Ja kivana yllätyksenä alaikäisille ilmainen kalastuslupa, vaikkakin sitten lupaa vaativilta vesiltä ei saalista tullutkaan, viereisestä järvestä olisi lähtenyt kyllä joka kerta hauki mukaan.

Jos jotain miinuksia pitää hakemalla hakea, niin huoltorakennuksen sauna ei toki ole rannassa, mutta läheiseltä vuokrasaunan laiturilta päästiin uimaankin ja puistossa toki tänä hellekesänä käytännössä joka paikasta, missä rantaa vain oli. Toinen miinus menee omaan piikkiin - vain hölmö jättää ottamatta tuonne pyörät mukaan. Emme ole niitä juuri auton perässä 4 hengelle mukana kuljetelleet, mutta nyt kyllä harmitti ja isosti. Tuolla olisi upeita pyöräreittejä riittänyt ja pyörä olisi laajentanut reittivalikoimaa. Nyt piti pari siirtymää tehdä autolla (yhtänä päivänä Lihapyörteelle ja toisena Julma-Ölkylle) ja noiden siirtymäpätkien tiet olivat aivan järkyttävillä kiharoilla. Ja matkailuautolla toki muutenkaan ei mielellään leiristä lähde pois, vetoautolla liikkuville tuo ei varmaan ole niin häiritsevä tekijä. Olisi luontokeskuksesta noita tietysti saanut vuokratakin, mutta säästöbudjetilla mennessä ei kuitenkaan raaskittu.

Mutta kaiken kaikkiaan iso suositus kaikille retkeilyhenkisille karavaanareille! Sen verran jäi vielä paikkoja tuolla näkemättä, että on varmaan uuden reissun paikka vielä joskus tulevaisuudessa.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux