rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Itämeren kierros kesällä 2018  (Luettu 6233 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Itämeren kierros kesällä 2018
« : 27.03.2018 kello on 09:51 »
Kun tuo retkeilyautoprojekti on jo sen verran nipussa että se jo teltan voittaa, niin siitähän henkiset paineet reissun tekemiseen saatiin aikaiseksi :D

Eli, ajatuksena on heittää parin viikon kierros itämeren rannikon "läpiajomaissa" niin, että heinäkuun puoliväliin mennessä ollaan Virossa. Ruotsin kautta lähtö ja siitä rannikkoa pitkin alaspäin. Norrköpingiin asti ruotsi on tutumpaa, eli sen jälkeen voisi aloittaa loman. Söderköping / göta kanal voisi olla ensimmäinen paikka mihin jäädä iltaa viettämään ja yöpymään stellplatzille.

Siitä sitten alaspäin rauhassa, Öölannissa voisi poiketa ja Kalmarin tarkistaa. 

Saksan suuntaan mentäisiin Trelleborgista Sassnitziin ja kerran sielläkin on ihmetelty Prorassa rakennuksia. Nyt voisi tutkailla Rügenia muutenkin.

Tuolta sitten Puolaa kohti ja viimeinen etappi Puolassa voisi olla kovasti mainostettu Wigry, mutta siinä välissä olisikin sitten varmasti paljon ihmeteltävää. Vinkkejä voi antaa laidasta laitaan ja myös baltiaan...
Joitakin juttuja on löytynyt mutta ei niistä sen enempää että olisi kaikille vinkeille mahdollisimman avointa :D

Muokkaan tähän vinkkejä:
Saksa:
http://www.kap-arkona.de/
http://museum-peenemuende.de/

Puola:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Malborkin_linna
http://www.kolobrzeg.pl/dla-turysty

« Viimeksi muokattu: 27.03.2018 kello on 11:06 »

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:34
 • Kulkija
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #1 : 27.03.2018 kello on 10:24 »
Malborkin linna ennen Wigryä on mukavasti reitilläsi. Liekö suurin linna koko Keski-Euroopassa ja menee nähtävyytenä samalle tasolle esim. Carcassonen ja Chambordin kanssa. Unescon maailmanperintökohde.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:26
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #2 : 27.03.2018 kello on 10:33 »
Toi on hyvä oikaisu Sassnitziin. Siellä goljattihotelle Prora nähtävä  :D.. Siitä ottaisin vähän takaspäin (pohjoiseen) kohti Kap Arkonaan (bumkkerimuseota jne..). Mettäreittiä eli Jasmundin kans.puiston läpi. Alussa on vähän kivistä katua ylöspäin, mutta jos paikat suussa pysyy sitten helpottaa  ;D

En tiedä kuinka yleistä Rügenillä ampparin näköisten (kukka?)kärpästen invaasio on, mutta meidän käydessä oli aika kaaottista. Mitään kirkkaan keltaista tai punaista ei voinu kantaa mukana, muuten ne tuli kiimassa kimppuun..
Torimyyjien makeat oli jo koemaisteltuja - yäk, ei tehny mieli..
Omenan raadon hävitys..

Uimarannalla olo ei onnistustunut lainkaan, tunkivat värikkäiden tsimmareiden kimppuu - tosin sakut oli joka paikassa ilman vaikkei mitää naturistilappuja ollutkaan  8)

Toi on aika sesonki aikaa ku sakut tunkee vedenäärelle. Kämppärit täysiä..
Helpottaa kun ajaa Puolan puolelle (pohj. rannikolle), hienoja rantakämppäreitä halvemmalla, esim. Kolobrzeg (kylpyläkaup.) vaikka Peenemünden kautta..

Aikaa äkkiä tuolla kulmalla menee toista viikkoa.  ;)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #3 : 27.03.2018 kello on 11:17 »
Ja hyviä linkkejä tuli heti, kiitos näistä :D
Muokkailen tuohon aloitukseen näitä suoraan niin löytyy sitten helposti listana.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #4 : 6.04.2018 kello on 12:17 »
Reittipohdiskelua on harrastettu ja päätettiin että mennään Berliiniin. Monesti menty ohi ja ollutkin puhetta että mennään lentäen. Mutta otetaan se nyt tämän reissun isoksi kaupungiksi.

Viimeksi kun oltiin isommalla reissulla niin poikettiin Detksun tehdaskierroksella ja siitä ajatuksena että onko Berliinissä jotakin tehdasta mihin pääsisi kierrokselle. Bemarilla siellä näyttääkin olevan tehdas ja sinne näyttäisi olevan kierroksia http://www.bmw-werk-berlin.de/

Perus keskustan ihmettelyä siellä tietty pitää tehdä, mutta onkos siellä jotain muuta mitä ei turistioppaissa kerrota, muuta kuin keskeneräinen lentoasema ;)

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:22.03.2019 kello on 14:35
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #5 : 6.04.2018 kello on 12:30 »
Eläintarha on iso ja tunnettu, en ole käynyt. Berliinin pintaraapaisukin vaatii aikaa ja jokaiselle löytyy taatusti jotain mieleenpainuvaa.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #6 : 6.04.2018 kello on 12:36 »
Eläintarhakiintiö tuppaa olemaan jo täynnä :D
Ollaan ihan liian monessa jo käyty. Sehän tässä pintaraapasussa on hyvä että jos tuntuu mukavalta niin tuonne pääsee helposti.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #7 : 17.04.2018 kello on 12:32 »
Berliiniin taisi tulla ainakin yksi paikka lisää mihin mennä ihmettelemään. http://remise.de/Classic-Remise-Berlin-english-summary.php
Saa sitten nähdä innostuuko naisväki ;)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 16:36
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #8 : 17.04.2018 kello on 15:23 »
Berliiniin jos matka suuntautuu, niin ehdottomasti samalla Potsdamiin poikkeatte. Sanssouci on todellakin näkemisen arvoinen ja ilmeisesti myös Babelsbergin filmistudiot (josta ei tosin omakohtaista kokemusta).
https://fi.wikipedia.org/wiki/Potsdam

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #9 : 17.04.2018 kello on 21:03 »
Toi elokuvastudio sai kovasti kannatusta.
https://www.filmpark-babelsberg.de/en/

Ja kyllähän toi palatsikin tottakai kiinnostaa.
http://www.potsdam-tourism.com/detail/id/10215/theme/a-z.html

Kiitos näistäkin :D

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #10 : 18.07.2018 kello on 10:35 »
Matkahan tuli tehtyä, autoa tuli rakennettua pari kuukautta sen mitä vaan pystyi :D

Mutta, tällänen reitti.

Kappelskäristä ajettiin illalla Västervikiin asti ja siellä on matkaparkki Gränsö slott vieressä vieressä. Uimaranta kävelymatkan päässä ja sinne mennessä vessat käytössä. Hieno ympäristö.

Aamupäivällä suuntasimme Öölantia kohden, matkalla kuitenkin poikkesimme Vimmerbyhyn ja siellä Astrid lindgrens värld. Hyvin tuntui päivä kuluvan. Iltapäivällä pääsimme Saarelle ja siellä majoituimme Ventlinge Ställplatsille. Kohtuuhintainen ja aivan toimiva kokonaisuus. Illalla vielä pyöräilyä Grönhögenin kylälle.

Tästä jatkettiin aamusta matkaa saaren eteläpäähän tutkailemaan majakkaa ja sen ympäristöä. Matkalla olimmekin yllättyneitä kun eteläosa näytti savannilta :D Lehmiä kuljeksi tiellä jne. Majakalta olikin hyvät näkymät ja merellä näkyi hylkeitä kivien päällä aurinkoa ottamassa. Seuraavaksi kohteeksi valikoitui Borgholm mihin kuljeskeltiin päivän aikana ja sielläkin taas ställplats kaupungin satamasta. Täällä murkinaa mahaan ja pyörät alle ja tutkailemaan kaupunkia, linnaa jne.

Aamusta kulkineet käyntiin ja suuntasimme tutustumaan Kalmarin linnaan. Siellä opastettu kierros muistutti suomenkin historiasta ja vähän murkinaa naamaan jotta matka pääsee jatkumaan. Seuraava paikka olikin aivan auki ja taas kerran Stellplatz scandinavia sovellus auki navigointitabletista ja valkkailemaan edullista yöpymistä, koska kaikki matkaparkit oli olleet hyviä valintoja niin näillä oli hyvä jatkaa. Seuraavaksi kohteeksi valikoitui Nogersundin satama. Täälläkin taas merelle hyvät näköalat ja kiva kylä missä käppäillä. Käppäillessä kylällä näimme pari peuraa talon pihalla ja me taisimme pelästyä enemmän kuin peurat :D. Satamassa oli myös etäällä siintävän Hanö saaren lautan aikataulut ja päätimmekin aamusta hypätä laivaan ja käydä tutustumassa siellä. Maisemat olikin saaren korkeimmassa kohdassa erinomaiset ja kyläkin todella idyllinen.

Matkaa piti taas jatkaa kun lautta Trelleborg-Sassnitz välille oli varattu illaksi. Kuuman päivän kunniaksi oli päästävä mereen uimaan ja ihan asiallinen hiekkaranta siihen löytyikin Ystadin jälkeen.

Laivalla siis meren yli ja oltiin pimeän rajamailla Rügenin teillä, kohteena taas Stellplatz. Tällä kertaa Kap arkonassa ja sinne päästiinkin nappia painamalla. Mitään palveluita ei ollut mutta eipä sitä nukkuessa paljon tarpeita olekaan. Aamulla tutustumaan majakkaan ja Putgartenin kylään. Mukavan näköistä ja taas oli maisemat kohdallaan.

Nyt otettiinkin hyvin lyhyt siirtymä läheiselle kämppärille ja sieltä rauhassa meren rantaan aikaa viettämään. Vähän pyöräiltiinkin ja aamulla taas kamat kasaan ja saarelta pois. Todettiin että kämppäreille on yöksi aika turha mennä jos vain matkaparkki on tarjolla, aikaa majoittumiseen kuluu paljon enemmän jne.

Seuraaksi parin kaupan jälkeen kohteena Peenemünde Historical Technical Museum ja siellä sotahistorian parissa jonkin aikaa. Muksuillekin löytyi läheiseltä lentokentältä mieluisaa tekemistä, eli mikroautorata. Eipä tule kyllä mieleen pitkään aikaan paikkaa missä olisi ollut niin kaksijakoinen palvelu :D Rahastuksessa kaikki toimi hienosti, mutta autohommaa pyörittävä mies taas oli todella töykeä. No pojat sai ajonsa ajettua ja päästiin pois...

Rantaa jatkettiin Puolaa kohti ja netti kertoi Ahlbeckissä olevasta Rauthe stellplatzista. Suunta sinne ja toivottiin että tilaa olisi vielä näin iltapäivälläkin. Ja kyllähän sieltä vielä löytyi meille paikat.
Kulkineet nopsaan parkkiin ja kylille ihmettelemään. Pikainen googletus ja mapsissa on ravintola kylän laiturilla. Sinne suunnattiin, kurkattiin hintataso Menüsta ja todettiin sopivaksi. Rakennushan oli todella hieno ja ruoka maittavaa. Hieman taas käppäilyä ja nukkumaan.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2018 kello on 12:52 »

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:34
 • Kulkija
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #11 : 18.07.2018 kello on 16:05 »
Seuraaksi parin kaupan jälkeen kohteena Peenemünde Historical Technical Museum ja siellä sotahistorian parissa jonkin aikaa.

Tämä oli mainio vinkki. Laitan muistiin.  Thumb

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:43
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #12 : 18.07.2018 kello on 17:26 »

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #13 : 19.07.2018 kello on 09:52 »
Jatketaan matkaa :D

Aamuksi olin päätynyt tulokseen että nyt on päivä että pitää siirtyä vähän enemmänkin. Berliinihän me jätettiin säiden takia väliin (lämpötila yli 30 astetta). Eli, suunnaksi Malbork, kiirettä ei pidetty ja matkalla jotain pällisteltiin ikkunasta ja syötiinkin ravintolassa. Kämppäri löytyikin läheltä linnaa, joen toiselta puolen. Itse tämän kämppärin laittaisin stellplatz puolelle, mutta oikein hyvä paikka. Ja kämppärillä sai olla iltapäivään asti ilman kuluja. Linna oli kyllä huikea paikka, englannin kielisen audio guide opastuksen kanssa aikaa menee tunteja. Aivan kokonaan ei kierrosta jaksettu :D

Linna koluttu, eikun tien päälle takaisin ja kohti itää eli Mikolajkia. Matkalla kuitenkin Elblagin laivahissikanavasysteemiä pällistelemään. Mikolajkissa oli tarkoitus mennä kämppärille, mutta pihaan ajettaessa arvasimme paikan olevan täynnä (autot aivan kiinni toisissaan jne.) ja kaupungissa oli muutenkin aika lailla kuhinaa. Respa kertoikin että nyt on kaupungissa jokin juhlapäivä. Stellplatzit hakuun ja pari pitäisi olla toisella puolella kaupunkia. No navihan ajatti keskustaan :D Siellä oli kiertoteitä parkkiksien läpi mistä ei meinattua mahtua/löytää läpi :D Lisäksi toisen stellplatzin paikka oli aivan väärässä kohtaa. Mutta lopulta löydettiin oikeaan kohtaa ja todettiin että tilaa on ja paikka on asiallinen Stell- und Busparkplatz-nimestään huolimatta ;) Leiri pystyyn ja kylille. Tästä olikin reilu 100m aivan keskustaan, missä olikin tosissaan kunnon bileet käynnissä. Laivat meni edestakaisin ja rannat tupaten täynnä ihmisiä, esiintymislava, ilotulitusta jne. Autolle palatessa mietityttikin että kuinka myöhään melua on, mutta yhden aikaan ei enää kuulunut mitään. Aamulla päätimmekin jäädä vielä toiseksikin yöksi ja ottaa vähän rennommin kaupunkiin tutustuen ja polkuveneelläkin tunti ajeltiin jne.

Aamulla taas jatkettiin matkaa, pikaisesti poikettiin Augustowissa ja päädyimme taas pidempään ajoon, suuntana Kuurin kynnäs, ei kuitenkaan perille asti. Taas löytyi stellplatzeista karpyne nimellä paikka Kaunasista Klaipedaan päin. Komean näköinen paikka, mutta, pahasti oli rempallaan. Ajoi kuitenkin asiansa ja aamulla jatkettiin kuurin kynnäälle ihemettelemään.
Illaksi suunta kohti Jurmala campingiä. Siellä oltiinkin kaksi yötä, aika kuluit rannalla ja Riikan keskustakin käytiin tutkailemassa kun junalla sinne pääsi edullisesti ja nopeasti.
 ja
Seuraavaksi kohteeksi otettiin Sigulda, parin tunnin ajolla oltiin siellä ja kämppäreiden surkeiden tietojen kohdalla arvottiin Beach camping ja tämä osoittautua paljon nettisivuansa paremmaksi paikaksi :D Joen ranta, isoja puita ja korkeuseroja joen penkereellä jne. Tätä voi suositella, jokilaakso muutenkin hieno paikka kun laskee kylältä todella paljon. Kämppärin vierestä löytyy kiipeily/elämyspuisto Tarzans, missä vietimme jokusen tunnin. Harmillisesti vesisade lopetti kiipeilymme.

Aamulla siirryimmekin vain vähän matkaa kun joen toisella puolen on luolia ja hienoa puistoa, täällä käppäilimme jonkin aikaa ja totesimme että matka voi jatkua kohti Valka missä shoppaillaan juomia ja eväitä viikonloppua varten. Eli varsinainen ja aikataulun ainoa kiinteä kohta (laivomatkojen lisäksi) meille oli Rally Estonia Tartto/Otepään seudulla. Täällä majoituttiin Innijärven rannalle kämppärille. Idyllinen paikka perusfasiliteetteilla. No saunan sai vuokrattua 15€ tunti ja molempina iltoina se otettiinkin. Kisan seuraaminen oli taas kerran mukavaa ja siellä on nyt kova hinku saada arvokisaa uudestaan.

Kisat katsottuna, matka jatkui kohti Tallinnaa. Nälkäinen kuski bongasi (eli minä) ravintolan tien varresta ja sinne syömään. Koko reissun kaikissa paikoissa ruoka on ollut hyvää, mutta tässä oli parhaat murkinat. Ja edullisetkin kaikenpäälle, sekä isäntä innokkaasti kertoi suomeksi mitä listalla on. Kannattaa poiketa. Viimeiseksi yöpaikaksi valikoitui Kivi talu camping, lähellä Tallinnaa. Jostain syystä tästä paikasta ei juurikaan ole kirjottelua kotimaisilla palstoilla, mutta paikkahan on todella hieno. Uimalampi, monenmoista katsottavaa ja ihmeteltävää.

Siitä aamulla prisman kautta Megastarin uumeniin, tänne olinkin saanut pisteillä Comfort loungen koko porukalle. Siellä on päivän lehdet, pikkupurtavaa ja juotavaa tarjolla, sekä reilusti istumatilaa. Tuli muuten koko matka oltua tuolla :D

Näin meni 2,5 viikkoa tästä kesästä. Huomionarvoista oli liikenteen merkittävä rauhoittuminen Puola-Liettua-Latvia. Rajoituksen mukaan kun ajelee niin todella vähiin on mennyt ohittelijat. On tainnut sakot / valvonta kiristyä parissa vuodessa merkittävästi.
« Viimeksi muokattu: 19.07.2018 kello on 10:26 »

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:26
Vs: Itämeren kierros kesällä 2018
« Vastaus #14 : 19.07.2018 kello on 10:09 »
^
Eli varsin onnistunut kierros Thumb

Omat kokemukset samaiselta reissuilta ovat jo 9-10 vuotta vanhoja, ja varmasti kaikki on kehittynyt parempaan suuntaan. Itseäni harmitti tuolloin esim. Malborkin linna kun mitään ei ollut englanniksi, vaan "tylko w jezyku polski" - toki ihmisoppaita sai vuokrata..  ;)

Houkuttaisi käydä vaihteeksi päivittämässä tietoja.  :D

E: tuo Kivi talu camping-linkkisi on vajaa/rikki. Löytyi http://camping-estonia.ee/fi/listings/kivi-talu/ ja http://www.kivitalupuhkus.ee/

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux