Matkailukeskustelut > Matkailu ulkomailla

Itämeren kierros kesällä 2018

(1/5) > >>

jiikoo:
Kun tuo retkeilyautoprojekti on jo sen verran nipussa että se jo teltan voittaa, niin siitähän henkiset paineet reissun tekemiseen saatiin aikaiseksi :D

Eli, ajatuksena on heittää parin viikon kierros itämeren rannikon "läpiajomaissa" niin, että heinäkuun puoliväliin mennessä ollaan Virossa. Ruotsin kautta lähtö ja siitä rannikkoa pitkin alaspäin. Norrköpingiin asti ruotsi on tutumpaa, eli sen jälkeen voisi aloittaa loman. Söderköping / göta kanal voisi olla ensimmäinen paikka mihin jäädä iltaa viettämään ja yöpymään stellplatzille.

Siitä sitten alaspäin rauhassa, Öölannissa voisi poiketa ja Kalmarin tarkistaa. 

Saksan suuntaan mentäisiin Trelleborgista Sassnitziin ja kerran sielläkin on ihmetelty Prorassa rakennuksia. Nyt voisi tutkailla Rügenia muutenkin.

Tuolta sitten Puolaa kohti ja viimeinen etappi Puolassa voisi olla kovasti mainostettu Wigry, mutta siinä välissä olisikin sitten varmasti paljon ihmeteltävää. Vinkkejä voi antaa laidasta laitaan ja myös baltiaan...
Joitakin juttuja on löytynyt mutta ei niistä sen enempää että olisi kaikille vinkeille mahdollisimman avointa :D

Muokkaan tähän vinkkejä:
Saksa:
http://www.kap-arkona.de/
http://museum-peenemuende.de/

Puola:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Malborkin_linna
http://www.kolobrzeg.pl/dla-turysty

Alan:
Malborkin linna ennen Wigryä on mukavasti reitilläsi. Liekö suurin linna koko Keski-Euroopassa ja menee nähtävyytenä samalle tasolle esim. Carcassonen ja Chambordin kanssa. Unescon maailmanperintökohde.

88k5:
Toi on hyvä oikaisu Sassnitziin. Siellä goljattihotelle Prora nähtävä  :D.. Siitä ottaisin vähän takaspäin (pohjoiseen) kohti Kap Arkonaan (bumkkerimuseota jne..). Mettäreittiä eli Jasmundin kans.puiston läpi. Alussa on vähän kivistä katua ylöspäin, mutta jos paikat suussa pysyy sitten helpottaa  ;D

En tiedä kuinka yleistä Rügenillä ampparin näköisten (kukka?)kärpästen invaasio on, mutta meidän käydessä oli aika kaaottista. Mitään kirkkaan keltaista tai punaista ei voinu kantaa mukana, muuten ne tuli kiimassa kimppuun..
Torimyyjien makeat oli jo koemaisteltuja - yäk, ei tehny mieli..
Omenan raadon hävitys..

Uimarannalla olo ei onnistustunut lainkaan, tunkivat värikkäiden tsimmareiden kimppuu - tosin sakut oli joka paikassa ilman vaikkei mitää naturistilappuja ollutkaan  8)

Toi on aika sesonki aikaa ku sakut tunkee vedenäärelle. Kämppärit täysiä..
Helpottaa kun ajaa Puolan puolelle (pohj. rannikolle), hienoja rantakämppäreitä halvemmalla, esim. Kolobrzeg (kylpyläkaup.) vaikka Peenemünden kautta..

Aikaa äkkiä tuolla kulmalla menee toista viikkoa.  ;)

jiikoo:
Ja hyviä linkkejä tuli heti, kiitos näistä :D
Muokkailen tuohon aloitukseen näitä suoraan niin löytyy sitten helposti listana.

jiikoo:
Reittipohdiskelua on harrastettu ja päätettiin että mennään Berliiniin. Monesti menty ohi ja ollutkin puhetta että mennään lentäen. Mutta otetaan se nyt tämän reissun isoksi kaupungiksi.

Viimeksi kun oltiin isommalla reissulla niin poikettiin Detksun tehdaskierroksella ja siitä ajatuksena että onko Berliinissä jotakin tehdasta mihin pääsisi kierrokselle. Bemarilla siellä näyttääkin olevan tehdas ja sinne näyttäisi olevan kierroksia http://www.bmw-werk-berlin.de/

Perus keskustan ihmettelyä siellä tietty pitää tehdä, mutta onkos siellä jotain muuta mitä ei turistioppaissa kerrota, muuta kuin keskeneräinen lentoasema ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta