rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Clouliner projekti  (Luettu 7199 kertaa)

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 23:01
 • viva la France
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #45 : 24.07.2017 kello on 14:42 »
Joo, rakenne on sama. Joo, kyllä varmaan on mahdollista luukku molemmilla puolilla mutta tarviiko sitten lisätukia niin siitä en tiedä. Ei oo juurikaan pystysuunnassa tilaa tallissa keulan nostamiseen. Ja ei hirveesti pysty nostamaan juuri mainitsemastasi syystä.
Ei siinä korissa ole mitään kantavaa osaa, vaan se lepää apurungon päällä.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:24
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #46 : 24.07.2017 kello on 22:13 »
Vähän vastaavan projektin tein pääosin valmiiksi tossa talven aikana.

Hupisähköt on vähän vaativammat 24 voltille, useimmat ledituikut, vesipumput ym toimii 12 voltilla. 24-volttisiakin saa mutta ovat kalliimpia ja vaikeammin saatavissa.

Taas 12 voltin tekeminen 24 voltista onnistuu, mutta jos tehoja otetaan enempi tarvittais oma 12 volttinen akku ja sen akun lataus taas pitää rakentaa.

Omaani tein kaiken liimapuusta tai vanerista, en ole kalustepuuseppä enkä osaa tehdä mahdottoman hienoja, mutta lujiahan noista pitää tehä kun koppa kuitenkin vääntelee ja täristää ajossa.

Teetätin kaasut alusta loppuun, ainoastaan läpiviennit tein valmiiksi. Pelkkien putkien valmiiksi asentamisessa ei kauheesti säästä useimmissa autoissa.


*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 23:00
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #47 : 14.08.2017 kello on 22:22 »
Etkö voi hankkia sellaisia ohjauskolmioita pyörään että kuljetuksen ajaksi löysää etuiskarit ohjauskolmioista ja työntää putket ylös jolloin pyörä lyhentyisi paljon .
Ei olisi montaa ruuvin kääntöä sitten taas kun lähtee ajelemaan .
Tuolla systeemillä olisin saanut Triumphinkin mahtumaan  madallettuna joidenkin asuntoautojen talliin mutta kun ei sitä kantavuutta tahtonut sittenkään löytyä kuin tuollaisista Clousta tai vastaavasta.

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 11:58
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #48 : 20.08.2017 kello on 11:36 »
Kyllä se tuonne autoon pitäis saada kun on sitä varten tää nimenomainen auto hankittu. Pitää tsekata onko iskarien sisäänvedossa tai renkaan vaihdossa mahiksia maavaran suhteen. Mulla taitaakin olla tossa kaasulämmittimessä vedenlämmitin eli sitä ei varmaan tarvikaan. Onkos kukaan viritellyt aurinkoa vedenlämmitykseen esim tälläisellä systeemillä?Millaisia hupiakkuja suosittelette hankkimaan? Hyvä hinta-laatusuhde olis tietty hakusessa. Tarvis itseasiassa ensi viikolla akkuja jo muuhun käyttöön eli joku motonet tai vastaava vois olla sen suhteen hyvä. Mitenkäs lasketaan tietyn wattisten ledilamppujen polttoaika tietynlaisella akulla?

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:24
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #49 : 20.08.2017 kello on 12:18 »
AGM-akkujen pitäis olla parhaita, mutta niitä on monilla hajonnu. Vaihtoehtoina on periaatteessa halpikset tai hyvät, täyttä varmuutta niiden kalliimpien eduksi ei taida kellään olla. Itse ostin exiden equipmentit (ei ole agm:t), yritin löytää kohtuuhintaiset suht laadukkaat. Vielä en tiedä laadusta mitään, kesän verran ollu kiinni.

Noista akuista saa n. puolet ilmoitetuista ampeeritunneista ulos jos ei halua tuhota niitä ennen aikojaan.

Sulle tulee akut oletettavasti 24 voltin jännitteelle, niin niiden sarjaan kytkettävien pitää olla samankokoisia ja -merkkisiä. Suuri osa ledeistä toimii 12 voltilla, sellaista pitäsi ensin tehdä tavalla x. Ja muutamisen hyötysuhteen jälkeen voi miettiä mitä akut kestää.

Toinen vaihtoehto on kytkeä niitä 12 voltin ledejä sarjaan tai käyttää 24-volttisia ledejä, molemmat antaa vähän lisähaastetta, mutta hyötysuhde pysyy parempana.

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 11:58
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #50 : 20.08.2017 kello on 17:10 »
12v kuulostaisi kyllä mun asiantuntemattomaan korvaan järkevämmältä järjestelmältä. Mitä se vaatii? Autossa tuli mukana pari inverteriä jotka ilmeisesti toimii (kuvat liitteinä, ovat tosi hankalassa paikassa tavaravuoren takana joten kuvat huonoja, enkä tiedä onko niistä hyötyä). Mitä niillä saisi aikaan? Kaveri puhui myös 220v järjestelmän laittamisesta mutta tuleeko sellaisessa tehohäviöitä vai miksi en ole kuullut käytettävän?

Tälläisetkö akut ostit? http://www.motonet.fi/fi/tuote/909411/Exide-Equipment-ET1300-180Ah900A-akku-P515xL225xK225 Onko tuo hyvä hinta?

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 22:24
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #51 : 20.08.2017 kello on 20:13 »
Noi akut tuli mulle, samasta paikasta. Ostamisen jälkeen huomasin että ne oli jo n. vuoden verran ollu hyllyssä.

230 vac järjestelmän kautta pystyy käyttämään verkkojännitelaitteita autossa, telkkuja ym. Myös jääkaappi voi olla semmonen, mutta pitää ottaa kokonaisuutta tehdessä huomioon.

Toi toinen tekee todennäköisesti sitä 12 vdc:tä. Se tekee joko riittävän hyvää sähköä tai sit ei, kokeilemalla varmaan selviää. HUonolla sähköllä valot välkkyy ja stereoihin tulee häiriöääntä.

Isommat tehot kannattaa sun tapauksessa ottaa sieltä 24 voltin puolelta.


*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla: 8.06.2018 kello on 17:57
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #52 : 1.05.2018 kello on 22:27 »
Onko projekti mennyt eteenpäin?
Katselin netistä kyseistä yksilöä, kun se oli Larvantolla myynnissä… Nykyään ajokkina toimii saman valmistajan Volkswagen LT alustalla oleva Niesmann Bischoff Clou. Itsellä myös prätkä kulkee useimmilla reissuilla mukana ja sen kuljetus on omalla kohdalla ratkaistu peräkärryllä.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux