Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

Vetoauton valoautomatiikka vs. vaunun valot

(1/2) > >>

moon:
Opelin käyttämä AFL systeemi on hieno keksintö, siinä on vain yksi pieni mutta... Valoisalla ei autossa pala kuin se "lediletka" keulassa. Jos vaunu on koukussa, vaunu on pimeänä. Autoon tulee lisää valoja kun ilta hämärtyy... samoin vaunuun  :-\ Autossa pitää siis "pakottaa" valot päälle jos haluaa että matkakoppi ei keiku pimeänä perässä.

Onko muut törmänneet tähän muun merkkisten autojen kanssa?

ihaa:
Uusien säännösten myötähän ei päivällä tarvitse käyttää ajovaloja vaan pelkät päivävalot riittävät mutta koskeeko tuo valottomuus myös silloin kun perävaunu on kytketty sitä en tiedä mutta eiköhän sen joku tietäne, ootellaan. ;D

seppoko:
Miksikä se siitä muuttuu, onko se perä auton tai vaunun. Jos tai siis kun siellä perässä ei tarvitse olla valoja päivällä. Ja piakkoin uusissa autoissa ei saa olla valoja perässä. Päiväaikaan.

moon:
Siis asuntovaunussa tahi peräkärryssä ei pala yhtään tuikkua jos valoja ei pakota päälle päivällä. Se tässä on se ongelma... tai hienous... tai miten sen nyt haluaa tulkita  ;D

ihaa:
Takapakkiahan tuon uuden säännöksen myötä otetaan Suomessa. Automatiikka ei osaa laittaa valoja näin talven aikaan tieltä pölyävän lumen vuoksi. Mutta sitähän se energian säästö tekee, ledit säästävät kalliita xenoneita ja niin saadaan autoja muodikkaammiksi. Karavaanareiden kannalta tosin hyvä keino säästää akkuja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View