Sivuja:
Toiminto
  • #46 kirjoittanut Stelvio 05 Jan 2018
  • Suuri Sveitsin kierros. Alkuun Rudesheimiin ja sieltä Baselin kautta Geneve järven rannalle. Pitää käydä katsastamassa mailmanperintö luetteloon kuuluva viinin viljelyt. Montreauxiin leiri, onko joku käynyt kämppärillä ja millainen on ? Lokarnoon Maggioren kiertoon ja Bodenseelle Kreuzlingeniin löhöilemään. Siinähän sitä kolme viikkoa menee ja Finlainsilla edes takaisin.

    Stutgartissa kämppäri kävelyetisyydellä Mesen museosta ja onhan siellä Porsche museo myöskin.
  • #47 kirjoittanut K.E.V 05 Jan 2018
  • Montreuxissa käydessä olimme Ranskan puolella Thononissa, sieltä kävimme mm Montreuxissa. Thononin nurkalla useita campingeja
  • #48 kirjoittanut Yojimbo 07 Jan 2018
  • Neuschwansteinista helposti Saksan korkeimmalle huipulle Zugspitzelle.

    Muista listaamistasi paikoista ei tietoa, mutta jos Saksan läpi ajaa, niin savuoluestaan tuttu Bamberg on mainio pysähdyspaikka. Alueelta pääsee helposti bussilla kaupunkiin.

    Saksalaisilla automerkeillä on kaikilla omat museonsa. BMW on käymättä, muita voi suositella. Mersun Stuttgartissa on luonnollisesti erittäin hieno, muttei Audissakaan (Ingolstadt) valittamista.

    Aiemmalla reissulla jäikin jostain syystä bongaamatta että Zugspitzelle pääsee ihan köysiradalla. Tenavien kanssa varmasti hyvä homma. Am Wank voisi yksi mahdollinen yöpymäpaikka, kiitos vinkistä.
    Millainen kokemus tuo Bambergin alue on? Kauanko bussilla matka kaupunkiin kesti?

    Automerkkien museoissa ei välttämättä poiketa, mutta Hymerin museossa voisi ehkä käydä. Olikos siellä mahdollista yöpyäkin pihassa?

    Onko kokemusta Friedrichshafenin Zeppelin-museosta?
  • #49 kirjoittanut Yojimbo 07 Jan 2018
  • Me oltiin molemmissa em. [Legoland, Neuschwanstein] kohteissa viime kesänä ja tarkempaa tarinaa löytyy https://circleset.net/eurotour-2017/

    Luinkin tuon reissukuvauksen jo aiemmin, kun ensimmäiset ajatukset Saksan Legolandista putkahtivat. Ihan hyvää pohjaa siitä sai, kiitokset.

    Reissusuunnitelmaa kun on nyt tullut vähän jatkojalostettua, niin mennään ehkä karkeasti linjalla Romantische Strasse, Alpenstrasse, eli Würzburgiin ensin ja siitä etelää kohti reittiä seuraillen. Jossain Legolandin jälkeen ehkä sitten Bodenseen suuntaan josta itään Alpenstrassea mukaillen. Itävallan puolella voisi harkita poikkeamista jos aikaa tuntuisi riittävän. Onneksi auton kanssa ei tarvitse lyödä reittiä täysin lukkoon vaan voi mennä minne nenä näyttää.
  • #50 kirjoittanut seppoko 07 Jan 2018
  • Automerkkien museoissa ei välttämättä poiketa, mutta Hymerin museossa voisi ehkä käydä. Olikos siellä mahdollista yöpyäkin pihassa?

    Museolla on iso parkkipaikka, siinä voinee yöpyä. Mutta tehtaan/kaupan pihassa on ilmainen oikea Stellplatz, sähkö taisi maksaa.
  • #51 kirjoittanut Alan 07 Jan 2018
  • Voi yöpyä Hymer-museolla, rauhallinen paikka. Testattu on. Ilmainen oli ainakin ennen. 😀

    Bambergissa bussi saattoi olla 20 min keskustaan. Lähtee alueen portilta. Alueella on kelpo ravintola.

    Zeppelin-museo kanssa hieno paikka, joskaan siellä ei Zeppeliä kokonaisena ole. Matkustamo kyllä ja paljon muuta. Kaupunki on kokonaan uusiksi rakennettu sodan jälkeen, mutta Bodenseen rannalla. Alue on reilu km keskustasta, camping Rotach.
  • #52 kirjoittanut Alan 16 Jan 2018
  • Finnlinesin matkamessutarjoukse t tuli myyntiin tänään.

    Saa vain messuilta tai netistä, mutta onnistuin saamaan tarjoushinnat puhelimitse, kun meno- ja paluumatkalla on eri määrä matkustajia.

    Ostin puoli päivää aikaa lisää lähtemällä yövuorolla Naantalista Kapellskäriin, lisähintaa oli vajaat 60 euroa. Vaan sitten on hytti ja pääsee halutessaan saunaan. Ruotsin läpi esim. Varbergiin ehtii ajaa helposti. Ellen sitten mene siltaa ja edelleen Rödby-Puttgarden  Saksaan.

    Paluu Travemündestä vajaan kuukauden päästä lähdöstä.

    Uutta oli, että nyt sähkö maksaa. Kapellskäriin 5 euroa, Trave-Helsinki 10 euroa.

    Hiukan yli 600 euroa maksoi. Ennen olen lähtenyt aikaisemmin, jolloin on ollut satasenkin halvempaa ja nyt tuli tuo menomatkan hyttikin.

    Kun selviää suunnilleen, minne lähdetään, niin pitää avata matkalle ketju.
  • #53 kirjoittanut Yojimbo 16 Jan 2018
  • Tuosta Alanin viestistä tulikin mieleeni: Jos paluu Saksasta Suomeen reitillä Trave-Hki ei houkuta, niin mikä on mielestänne paras vaihtoehtoinen reitti Saksasta Ruotsin kautta Suomeen? Ajatuksena, että olisi sekä rahallisesti että ajankäytöllisesti järkevin. Muutamiakin vaihtoehtoisia reittejä vaikuttaisi olevan lauttaa/siltaa + ajoa yhdistellen.
  • #54 kirjoittanut 88k5 16 Jan 2018
  • Piti tuota kokeilla.

    Saman neljäsataa (matkakoodi ja starclubnro) m/p reissu m-autolla, meidän kokoonpanolla, mitä pari viikkoa sitten kokeilin - N:li-K:skär-N:li päästäisenä. Empä varannut kun maksettava heti.. vieläkö seisova rekkapekkamuhennos kuuluu reissuhintaan kuten ennen, kun olis aterioita saanut varatakin?

    Varasin aiemmin ko. orkesterille sen sijaan viikkarilta clubihannalla parikymppiä kalliimman Hki-Sto-Hki - saa nukkua aamulla pidempään  ;D Kannata ajella 360km ylimääräistä sen takia. Mikä parasta, vasta 30pv ennen reissua maksettava varaus - voi vaikka perua. jos grimaldi halpenee lähempänä  :D
  • #55 kirjoittanut Alan 16 Jan 2018
  • Tuosta Alanin viestistä tulikin mieleeni: Jos paluu Saksasta Suomeen reitillä Trave-Hki ei houkuta, niin mikä on mielestänne paras vaihtoehtoinen reitti Saksasta Ruotsin kautta Suomeen? Ajatuksena, että olisi sekä rahallisesti että ajankäytöllisesti järkevin. Muutamiakin vaihtoehtoisia reittejä vaikuttaisi olevan lauttaa/siltaa + ajoa yhdistellen.

    Jos Jyllantia (Tanskan mannermaata) tykkää tutkia, niin Stena Linesilla Grenaa (Tanska) - Varberg (Ruotsi) on halvempi ja lyhyempi kuin pohjoisempaa Fredrikshavn-Göteborg (jolla menin toisin päin viime vuonna).

    Perinteinen on lautta Puttgarden-Rödby ja silta Ruotsiin, tai lautta Helsingör-Helsingborg. Myös lauttayhteyksiä suoraan Saksasta Ruotsiin on. Toki voit ajaa Tanskan läpi siltoja Jyllannista Fynille ja edelleen Kööpenhaminan sivuitse sillalle tai em. lautalle.
  • #56 kirjoittanut Yojimbo 16 Jan 2018
  • Tänä vuonna ei varmaan Tanskaa enempää kierrettäisi, vaan aika menisi Saksassa. Eli lähinnä tässä tapauksessa vaihtoehtoina tämä Puttgarden - Rödby ja silta/Helsinbörgit tai sitten Travemunde - Trelleborg. Mutta tosiaan, osaisitko (tai joku muu) heittää omakohtaisella kokemuksella mikä noista on "tehokkain" reitti? Lauttaan siirtymiseen kuluu aikaa ja se maksaa, mutta niin maksaa silta ja aikaa kuluu ajamiseenkin. Ja tämä vielä suhteessa siihen että kärvistelee aamuyöhön Travemundessä ja lilluu lautalla Helsinkiin saakka monta sataa euroa köyhempänä, mutta rentoutuneempana  ;D
  • #57 kirjoittanut tsahkali 16 Jan 2018
  • Mutta tosiaan, osaisitko (tai joku muu) heittää omakohtaisella kokemuksella mikä noista on "tehokkain" reitti?

    Mikä sitten on tehokasta?
    Jos ei halua katsella Ruotsia ja Tanskaa, niin kun aamulla lähtee Tukholmasta ja ajaa siltojen kautta, niin illalla on Saksassa.
    Voi vaikka Flensburgissa odotella, että Citti aukeaa.
  • #58 kirjoittanut Yojimbo 16 Jan 2018
  • Mikä sitten on tehokasta?

    No, ensinnäkin toiseen suuntaan, eli Saksasta kotiinpäin.
    Mutta tehokkaalla tarkoitan lähinnä käytetyn rahan suhdetta säästettyihin ajokilometreihin ja kalenteriaikaan. Eikä tämä nyt välttämättä ole mitään eksaktia matematiikkaa, mutta senpä takia kuulenkin mielelläni jos teillä muilla on kokemuksia ja mielipiteitä siitä mikä on parhaiten toiminut.
  • #59 kirjoittanut volvo 16 Jan 2018
  • #60 kirjoittanut Alan 16 Jan 2018
  • Itse laitan arvoa sille, ettei tarvitse ajaa tuota Tsahkalin mainitsemaa pakkoruotsimaratoni a. Minusta se on vähiten miellyttävä, jos siirtymänä pitää ajaa.

    Riippuu myös, mistä tulette. Berliinistä ajettiin kerran Rostockiin, sieltä lautalla Trelleborgiin. Puuduttava matka ilman hyttiä.
Sivuja:
Toiminto