rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Clouliner projekti  (Luettu 44733 kertaa)

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2021 kello on 15:36
Clouliner projekti
« : 21.07.2017 kello on 12:19 »
Moikka

Tuli ostettua itselleen tälläinen projekti. Olen suhteellisen näppärä käsistäni mutta en tiedä oikeastaan mitään asuntoautoista joten kaikki vinkit, ohjeet, neuvot, varoitukset, mitä kannattaa ottaa huomioon yms otetaan kiitollisena vastaan. Puuseppänäkin toimineena penkkien, sänkyjen, pöytien, seinien ja kaappien rakentelu ei hirvitä mutta kaasusysteemit hirvittävät kylläkin ja vessa/suihkuhuoneesta ja keittiötekniikasta riittää kysyttävää.

Autosta on purettu siis kaikki sisustukset koska etupyöräkotelot ja ilmastointilaitteen tiivisteet olivat vuotaneet ja lattia oli mennyt pilalle. Lattia on purettu ulkokuoreen asti ja laitettu uudet uretaanilevyt ja tuplavaneri lattiaan ja ne on pultattu suoraan runkoon. Vanhan kaasulämmittimen olivat testanneet Caravan Larvannolla Kuopiossa ja sanoivat että se toimii. Sen jälkeen lämmitin tosin puolittain kaatui kun kaupunki oli hinannut auton varikolle kadun varresta. Siihen liittyen ensimmäinen kysymys että missä pk-seudulla lämmittimen testaus kannattaisi tehdä ja onko kaasujärjestelmissä säännöksiä jotka määrittävät kuka niitä saa tehdä vai saako tehdä vaikka itse? Naapuritalosta pienenä kuoli yksi perhe kaasuvuotoon asuntovaunussa ja siksi haluaisin tehdän kaiken mahdollisen jotta kaasupuolesta tulee pomminvarma (miettinyt esim kaasuletkujen asentamista muovisten viemäriputkien sisään jolloin vuoto ohjautuisi tuulettuvaan paikkaan. Onko tämä järkevää?)

Suunnitelmissa on rakentaa ovesta vasemmalle kerrossänky 18mm vanerista jonka ylävuode kääntyy haluttaessa saranoilla alas selkänojaksi alavuoteelle. Alavuoteeseen kansi tarkoitus laittaa saranoilla ja alle säilytystilaa (tai mahdollisesti vesisäiliö jos se ei tule vasemman etusohvan alle). Sitä vastapäätä tarkoitus tehdä vessa/suihkutila 12mm filmivanerista. Tarkoitus oli tehdä kokonainen koppi (eli myös vaneri seinää vasten ja katoksi) vuorata se kosteuseristeellä sisäpuolelta ja pinnoittaa sopivalla materiaalilla. Ulkoseinässä oleva "matto" kannattaa ilmeisesti jättää paikalleen (autossa alumiinipelti-uretaani-alumiinipelti runko) jotta alumiini ei kerää kondenssivettä vanerin ja alumiinin väliin? Vessan hoidan pienellä kemiallisella WC-istuimella. Millaisia vedenlämmitysjärjes telmiä on olemassa ja millaista suosittelette? Ovatko asuntoauton putkityöt luvanvaraisia vai saako niitä tehdä itse? Vessa/suihkutilan etupuolelle huolto- ja kaasupulloluukkujen kohdalle tulisi keittiöpiste. Onko jääkaappeihin ja liesiin suosituksia? Keittiö-ovi linjan etupuolelle ajattelin 12mm vanerista tehdä sohvat molemmille puolille (saranakannet säilytystiloineen) ja niiden väliin pöydän 18mm vanerista jossa apukuskin puolella klaffi kulkemisen helpottamiseksi ja teleskooppijalat joilla pöydän saa laskettua sohvien tasolle jolloin niistä muodostuu koko auton levyinen sänky. Mietinnässä myös sellainen laskettava sänky kuskin ja apukuskin penkkien yläpuolelle.

Sitten on vielä sähköjutut joista ei juuri ole mitään käsitystä. Autossa 24v järjestelmä (MB 814 runko)

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 2.03.2024 kello on 10:59
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #1 : 21.07.2017 kello on 12:45 »
Hieno projekti  Thumb

Kaasuasennukset on luvanvaraista hommaa. Asentajia löytyy mielestäni parhaiten Tukesin sivujen kautta, tsekkaamalla keneltä lupia löytyy ja tätä kautta löytyy yleensä myös halvempi vaihtoehto, kuin se lähin karavaanari liike.

Tämmöinen samanlainen taitaa löytyä orkkis kuntoisena nettikaravaanissa myynnissä, olisiko huono veto kilautta ja jutella mukavia, josko pääsisi hänen kamppeeseen tutustumaan ja vähän vilkaisemaan miten nuo ratkaisut on tehtaalla lähtiessä ollut toteutettu. Saisi ainakin vähän vinkkiä miten toteuttaa niitä omia ratkaisuja.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:52
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #2 : 21.07.2017 kello on 12:54 »
Laita ulkokuva myös toisesta seinästä ja takaa jos on. Mitä tarkoitat kemiallisella WCllä? Tuossa on varmasti seinässä luukku josta kasettivessan säiliön saa pois ja tyhjennettyä. Keittiö ja jääkaappi ilmeisesti tulee samalle kohdalle jossa jo nyt on jääkaapin tuuletus on seinässä?

Hieno projekti ja mielenkiinnolla jään seuraamaan tätäkin

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:25
 • Autossa on pyörät
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #3 : 21.07.2017 kello on 12:58 »
PKS esim www.prcaravan.fi voi hoitaa kaasujutut.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:12
Vs: Clouliner projekti
« Vastaus #4 : 21.07.2017 kello on 13:01 »
Espoosta löytyy myös hyvä ja monipuolinen caravanhuolto http://www.caravanhuolto.fi/ . Tämän naapurissa Caravan Tukku jolloin varaosien saanti nopeaa.

 • Vieras
 • Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #5 : 21.07.2017 kello on 14:49 »
  Hieno projekti Thumb Kaasut voi varmaan joku tulla vetämään paikanpäälle kunhan vain tiedät mihin kohtaan liesi ja jääkaappi tulee. Ei ole mitään rakettitiedettä. Jääkaapin ja lieden alle olis hyvä tehdä reikä lattian läpi. Pelaa ilmanvaihto ja vuoto tapauksessa kaasu menee siitä sitten ulos kun on ilmaa raskaampaa

  *****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:18.05.2021 kello on 15:36
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #6 : 21.07.2017 kello on 21:34 »
  Kiitos kovasti vastauksista ja vinkeistä :) Kemiallisella WCllä tarkoitan tälläistä http://www.motonet.fi/fi/tuote/887227/Kemiallinen-WC--20L Ulkoseinässä ei ole luukkua kasettivessalle. Autossa oli aikaisemmin säiliö auton alla mutta se on poistettu ja putket purettu. WC istuin tulee todennäköisesti myös niin että ei ole auton ulkoseinää vasten koska saattaa olla että takatallia on aavistus laajennettava jotta pitkäkeulainen prätkäni mahtuu sinne. Eturengas tulisi mahdollisesti nykyisen akkutilan kohdalle ja vessan lavuaarin alle tulisi sitä varten kotelo (eli hieman siirretty väliseinä).  Keittiö ja jääkaappi tulee juurikin tuohon jääkaapin tuuletusaukon kohdalle. Liettä ajattettelin siihen jääkaapin yläpuolelle jos mahdollista niin olis kaasulaitteet samoilla kohdilla. Jos vedenlämmittimet käyttää myös kaasua niin senkin voisi laittaa samoille nurkille koska seinän toisella puolella olisi suihkunurkka. Tällöin ainoa kaasulaite joka olisi eri paikassa olisi kaasulämmitin joka ilmeisesti kannattaa laittaa oven viereen? Kyseessä Aldan Comfort lämmitin ja oven vieressä on ollut ja siinä on ritilä joka ilmeisesti jonkin verran juuri oviaukkoon työntää lämpöä siitä? Takana ei juurikaan nähtävää kun on vain tasainen seinä ilman mitään luukkuja mutta tässä huono kuva toisestä kyljestä kun meillä on aika ahdas piha niin pitänyt laittaa aika lähelle aitaa :)

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:55
  • Kulkija
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #7 : 21.07.2017 kello on 21:38 »
  Tee ihmeessä kasettivessa. Ikävää olla ilman.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:26
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #8 : 21.07.2017 kello on 21:51 »
  Kaasujärjestelmässä on letkuja minimaalisesti.
  Parhaimmillaan vain pullolta putkistoon ja pullotilahan on tuuletettu.

 • Vieras
 • Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #9 : 21.07.2017 kello on 22:07 »
  Tee ihmeessä kasettivessa. Ikävää olla ilman.
  Ääni tälle Thumb Käytetyn kasetti vessan ostin itse solikkaani maksoi 80e ja ulkoluukku jotain 60e loppu lähinnä vain työtä. Oli ehdottomasti sen 140e arvoinen satsaus vaikka olin sitämieltä että meidän vaunussa ei tarvita edes portapottia

  *****
  • Kaikkien kaveri Sr.
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 10:54
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #10 : 21.07.2017 kello on 22:17 »
  Kaasuasennuksia saa tehdä vain luvat omaava asentaja/liike.
  Kun kaikki kaasut on kiinteissä kupariputkissa sääntöjen mukaan ja teettää koeponnistuksen vuosittain, ei tarvii pelätä oikein käytettynä.

  *****
  • Kaikkien Kaveri
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:03
  • Callengr
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #11 : 21.07.2017 kello on 22:22 »
  Mites jos itse laittaa kaikki paikoilleen ja tekee putket ja liitokset hollilleen ja sit vasta asentajan paikalle. Niinhän sitä sähkö hommissakin tehdään.

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:52
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #12 : 21.07.2017 kello on 22:32 »
  Voi tehdä loppuun asti ja sitten tarkastutta.

  *****
  • Matkailija
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:18.05.2021 kello on 15:36
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #13 : 22.07.2017 kello on 00:30 »
  Se on vaan pohjapiirrustuksell isesti vähän mahdoton jos joutuu tekemään tuon laajennuksen prätkälle. Mitäs etuja kasettivessassa on verrattuna kemialliseen vessaan? Tyhjennystavan eroavaisuuden hoksaan kyllä mutta onko muita etuja?
  « Viimeksi muokattu: 22.07.2017 kello on 01:27 »

  *****
  • Karavaanari
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:12
  Vs: Clouliner projekti
  « Vastaus #14 : 22.07.2017 kello on 07:07 »
  Ainoa ero on tuo tyhjennys. On siistimpää tuon kasetin poisto kuin kantaa mahdolliseti sisältöä roiskuva portapotti auton sisältä ulos. Meilä oli eka kulkineessa tuo portapotti systeemi ja en kyllä ottais sitä takaisin kuin korkeintaan kotiin putkirempan ajaksi mikä sekin on omakohtainen kokemus.