rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Helsinki Caravan  (Luettu 16078 kertaa)

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:57
 • Eipä turhia höttyillä :)
Helsinki Caravan
« : 18.05.2017 kello on 08:18 »
Meitin Dethleffs C'Go 495 QSK -16 kävi 1. vuosihuollossaan tuolla. Vienti aamulla 17.5.2017 kun huolto oli sovittu tehtäväksi 18.5.2017 ja tuona aamun aen sitä olisi kuitenkaan kerinnyt viedä niin näin tällä kertaa. Paikalle päästyäni vaunulle löytyi nopsasti suht. täydeltä pihalta hyvä kolo, vaunu parkkiin, huoltokirja mukaan ja tiskille. Vaan odotteluksihan tuo meni, se ainut hemmo joka siinä aspassa sattui olemaan, turisi tovin mukavia toisen asiakkaan kanssa ennen kuin kiinnostui minusta, mutta ootellaan. Itse palvelutapahtuma olikin sitten aika lyhkänen, huoltokirja ja avaimet kaverille, tarkisti koneelta jotta homma bueno ja läksinkin siitä sitten töihin 8)

Iltapäivällä saankin jo yllättäen sms jotta vaunu on valmis :o No sitä hiuka tietty hämmästelin, mutta suuntasin kuitenkin töiden jälkeen liikkeeseen ja siellähän se vaunu pihalla seisoi, toisessa paikassa mihin sen olin itse aamulla jättänyt. Kurkkasin nopsasti vaunun alle ja kyllä vain, tiiveyskäsittely oli suoritettu eli se sms ei siis ollut mikään vahinkolaukaus. Ei kun askeleet kohti aspaa, jossa olikin kaveri jo tiskin takana ja homma hoitui siltä istumalta. Ja samalla tuli siinä itsekin turistua kaverin kanssa paitsi vaunustani mutta vähän muustakin tovi, kosteusmittaukset yms, joten ymmärrän nyt melko hyvin kuinka helposti sitä voikaan heidän kanssaan jäädä suustansa kiinni, joten aamuinen odottelu sai näin "perustelunsa" ;D

Avaimet käteen ja vaunun nopea silmämääräinen "lähtötarkastus" jotta on luukut j aovet kiinni yms. niin siinä samallahan sitä tuli niitä "rasvasia sormenjälkiäkin" etsiskeltyä, ei löytynyt ;) Ja ei kun Kehä III klo 4 ruuhkaan kökkimään as.vaunun kanssa, jee :(

Mutta siis yhteenvetona todella miellyttävä, sujuva ja asiantunteva fiilis tästä itselle jäi, joten eiköhän sitä taas ensi keväänä tavata samassa paikassa tämän aiheen kanssa 8)

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:41
 • Autossa on pyörät
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #1 : 18.05.2017 kello on 08:29 »
On tuolla tullut asioitua vaunun ostossa jo Kaivokselan aikaan ja jotain käyty katsomassa Verkkosaaressa.
Kerran temppuili jääkaappi kaasulla ja olin menossa reissun päätteeksi Tammisaareen, soitin Esa:lle (esa.muuronen at helsinkicaravan.fi) hän sanoi jotta pysähdy tuohon pihalle niin vilkaistaan.
No palopää vaihdettiin siinä pihalla, kustannukset ihan minimitasolla , 50€ vaihdettuna. Eikä tarvinnut viedä erilliseen korjaukseen mistä olisi ollut vaivaa reippaasti. Isot  Thumb

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:10
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #2 : 18.05.2017 kello on 08:50 »
Jos suustaan haluaa jäädä kiinni oikein kunnolla niin kääntyy Esan veljen Pertun puoleen Suomen vaunuosassa. Tuo perhe on pitkään elättänyt itsensä caravanalalla.

Ihan hyviä paikkoja asioida nuo on. Ja onneksi pääkaupunkiseudulla löytyy muitakin hyviä.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla: 5.02.2023 kello on 22:47
 • Kulkija
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #3 : 18.05.2017 kello on 12:04 »
Helsinki Caravanin asiakaspalvelusta yksi hyvä kokemus minullakin, yhden kerran olen tavaraa tilannut. 

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 8.07.2021 kello on 23:45
 • häme
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #4 : 18.05.2017 kello on 21:06 »
Hyviä kokemuksia itsellänikin Helsinki Caravanista.
Aikoinaan ostin asuntoauton, jossa ilmeni takaseinässä kosteusvaurio.
Hoitivat korjauksen mallikkaasti Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 8.12.2022 kello on 14:06
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #5 : 19.05.2017 kello on 10:02 »
Kun kehuja satelee, niin hiukan vastakkaisia kokemuksia:

Heiltä ostetuissa, postitse toimitetuissa tarvikkeissa oli melkoisia laatuvirheitä: menivät toimimattomiksi muutaman käyttökerran jälkeen.
Reklamoin virheestä välittömästi kuvien kera, mutta vastauksena tuli, että ei niissä koskaan ennen ole ollut vikaa.
Sähköpostin välityksellä tehdyn valituksen lisäksi tarjotut kuvat, joissa virhe selkeästi ilmeni, eivät riittäneet todisteeksi virheestä, vaan osat ( joiden yhteisarvo oli parikymppiä  :D) piti toimittaa heille tutkittavaksi, joko omalla kustannuksellani postin kautta tai tuomalla ne heille.

Ihmettelin heidän kantaansa asiaan ja totesin että poikkean joskus sielläpäin liikkuessani ja otan osat mukaan.

Eräällä vaunumatkalla reitti meni liikkeen liki ja poikkesin paikalla. Totesivat, että vikaahan noissa on ja antoivat uudet osat.

En tällä kokemuksella osaa suositella kyseistä yritystä, enkä itse siellä enää asioi, ellei syystä tai toisesta ole pakko.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:29
 • Kohtele toisia kuten toiset sinua
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #6 : 19.05.2017 kello on 10:16 »
Olivatko itse valmistaneet ko osat vai alihankkijalta?
Tarkemmat tiedot olisivat paikallaan moitteissa.  Muutenhan voi ajatella panetteluksi.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 8.12.2022 kello on 14:06
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #7 : 19.05.2017 kello on 10:45 »
Niin, että haluaisit tehdä tarkemman analyysin postimyynnin kautta tilatuista virheellisistä osista, joiden virheen todentamiseksi asiakasta on pyydetty omalla kustannuksellaan toimittamaan ne myyjän tarkastettavaksi?

Eipä se taida asiaa viedä suuntaan tai toiseen, myyjäliike totesi virheen, kun kustannuksellani vein ne liikkeeseen ja antoi uudet tilalle edes pahoittelematta tilannetta.

Surkeaa palvelua yksinkertaisesti.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:29
 • Kohtele toisia kuten toiset sinua
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #8 : 19.05.2017 kello on 11:37 »
Melkoisisti laatuvirheitä ja ja melkoisen epäselvä vastaus selvitykseksiu.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:14
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #9 : 19.05.2017 kello on 16:06 »
Melkoisisti laatuvirheitä ja ja melkoisen epäselvä vastaus selvitykseksiu.

Siis, palikka oli virheellinen, eikä sokea myyjä voinut kuvan perusteella tehdä mitään, vaan halusi hypistellä tavaraa, asian todetakseen.
Ja vielä asiakkaan kustannuksella.

Mikä oli epäselvää??

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:29
 • Kohtele toisia kuten toiset sinua
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #10 : 19.05.2017 kello on 16:48 »
Missä kohdin myyjä toimi vastoin Kuluttajasuojalakia tai Tuotevastuulakia?
Kun moititaan, on syytä osoittaa virhe, eikä vain tuoda asiasta osa esille.  Tuo myyjä/tavaranvälittäjän tapa toimia oli annettujen tietojen mukaan aivan oikein. (Kts. ko lait.)
Monet henkilöt ovat huonoja hoitamaan asioita lakien ja ohjeiden mukaan.  Kun asia menee pieleen ei olla valmiita toimimaan oikein.
Liian usein yritetään vaikka vain puhelinsoitolla sada asia oman mielen mukaiseksi.
Tämä ei ole vain puolustus Helsinki Caravanille vaan kokemukseni mukana tuoma tapa kuluttajan reklamaatioiden hoidosta eli uutta tavaraa postiin olipa syy mikä tahansa.  Kuluttaja ei ole aina kuningas vaan joskus myös huijauksen yrittäjä.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla: 8.12.2022 kello on 14:06
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #11 : 19.05.2017 kello on 17:50 »
Kuluttajakaupassa tuotteessa tai palvelussa olevan virheen oikaisusta ei saa aiheutua kuluttajalle kuluja.
Mm mahdolliset kuljetus-, postitus- tai matkakustannukset ovat myyjän vastuulla, mikäli tavarassa tai palvelussa on virhe.

Tässä tapauksessa kuva sähköpostissa olisi antanut myyjälle täyden mahdollisuuden todeta virhe tai hän olisi voinut pyytää lähettämään tuotteet myyjän kustannuksella. Näitä vaihtoehtoja ei tässä tapauksessa myyjä suostunut käyttämään.

Kokemus kikkailusta parinkympin huonolaatuisten osien kohdalla on ohjannut ostokäyttäytymistän i tapahtumasta saakka, eikä unohdu ihan lähitulevaisuudessa kaan.

Hauho voisi lukea kirjoitukset hiukan tarkemmin, niin ei tarvitse vihjailla huijausten yrittämisestä.
Sähköpostin kautta toimitettu kuva oli koko ajan tarjolla, mutta se ei riittänyt todisteeksi parinkympin arvoisessa kaupassa.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:29
 • Kohtele toisia kuten toiset sinua
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #12 : 19.05.2017 kello on 19:14 »
MCL en ole tehnyt kauppaa kanssasi joten en voi syyttää sinua huijauksen yrittämisestä jota en myöskään ole tehnyt, joten älä vetele liian suoria/itsekkäitä johtopäätöksiä.   
Kuluttajien tapa toimia on tehnyt myyjät varovaiseksi.  Kerroin aiemmin kokemuksiani kuluttajien käyttäytymisestä.  Aivan törkeitä väärinkäytöstä tai itse rikkomisista voisin kertoa todella lukuisia. 
Olisit voinut toimittaa viallisen tavaran ja maksaa rahdin sekä vaatia suoritusta tilillesi tai palauttaa postitse Asiakaspalautuksena veloituksetta jos lähetys tuli postitse.   Kuluttajat eivät osaa uzeinkaan toimia oikein, valittavat väärin kertovat osatotuuksia.
Kun pääsee omasta mielestään "niskan päälle" yritetään vaikka millä tavoin huomioimatta että ei toinen osapuoli asiasta välitä.  Oikeus ja kohtuus kaikessa.
Kannattaa tutustua mainittuihin lakeihin ja ohjeisiin ennenkuin antaa lausuntoja.  Ostajillakin löytyy vastuu kuten myyjälläkin.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 05:27
  • circleset
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #13 : 19.05.2017 kello on 19:51 »
Henkilökohtaisesti kokemukset liikeestä on ohuet: jonkun varusteen olen käynyt ostamassa ja ennen vaunun ostoa kävin katsomassa tarjontaa. Palvelu on ollut aina ystävällistä.

Vanhemmat sen sijaan ovat ostaneet vaununsa ja hoitaneet kaikki huollot ja korjaukset tuolla viimeiset 30 vuotta => pelkää positiivista kerrottavaa.

Sen verran on itsekin tullut heitä työllistettyä että -94 kun kolhin vanhemmilta lainassa olleen Soliferin niin laittoivat kuntoon sinä aikana kun oma reissu jatkui lainavaunulla. Tuo siis kesäsesonkina parissa viikossa :)

https://circleset.net/aloittelijan-karavaanarihistoriaa/

Ja Perttu hoiti viime keväänä meidän ilmastoinnin kuntoon Suomen Vaunosassa.

Verkkokauppa on ehkä vähän lapsen kengissä ja aikanaan EMUK:n peilit olisin tilannut heiltä liikkeestä mutta kun hinnan ja tarkan toimitusajan saaminen olisi kestänyt pari viikkoa, niin tuli tilattua Amazonista.

Mutta anyway pitkänlinjan toimija parhaasta päästä.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:14
Vs: Helsinki Caravan
« Vastaus #14 : 19.05.2017 kello on 20:28 »
Olisit voinut toimittaa viallisen tavaran ja maksaa rahdin sekä vaatia suoritusta tilillesi tai palauttaa postitse Asiakaspalautuksena veloituksetta jos lähetys tuli postitse.

Veloitukseton asiakaspalaute edellyttää, että vastaanottaja on tehnyt postin kanssa sopimuksen....