Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Käyttövesijärjestelmän desinfiointi

<< < (2/51) > >>

88k5:
Minä olen kauden alussa ja lopussa (3-vuoden ajankäyttö) siivonnut säiliö ja putket Micropur desnfioini jauheella. Säiliön samalla pessyt kevyesti tiskiharjalla. Noin on alussa ja lopussa puhdasta..

Toisaalta ei käytössä (~ ½ vuotta kerrallaan) mitään kerry, koska vesi saa säiliössa desinfointikäsittel yä ajonaikana ja paikalla ollessakin - UV-b-valoa  Thumb

ihaa:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 22.08.2012     kello on 07:44 ---Minä olen kauden alussa ja lopussa (3-vuoden ajankäyttö) siivonnut säiliö ja putket Micropur desnfioini jauheella.

--- Lainaus päättyy ---

Onko tuon Micropur-käsittelyn jälkeen veden maussa huomannut mitään, me juodaan tuota vettä vain veden keittämisen jälkeen kahvissa mutta hammaspesun yhteydessä lapsilla saattaa mennä sitten mahaan asti joten siltä osin hiukan vieroksunen vielä noita kemikaaleja.

Täytynee harkita tuota Micropuria tai jotain muuta vastaavaa kun päästään vaimon kanssa messuille tänä vuonna kahdestaan koko viikonlopuksi niin voi katsella ihan ajan kanssa noita desinfionti aineita. :)

Stara:
Jokaisella meistä lienee omat (hyvät/parhaat) menetelmänsä matkakulkimen juomaveden säilöntään ja juomavesisäiliön puhdistukseen? Juomaveden säilöntä ja toisaalta juomavesisäiliön puhdistus lienevät käsitteenä hieman eri asioita?
Oma menetelmäni on seuraavanlainen;
- matkalle lähtiessä täytän juomavesisäiliön (100 l) puhtaalla (kylmällä) vesijohtovedellä (Helsinki/Päijänteestä) ja mukaan lisään valmistajan ohjeen mukaisesti esim. Micropur-konservointi- ja puhdistusainetta (http://www.apteekkituotteet.fi/Micropur-Classic-MC-1T-100-tabl  http://www.vapaa-aika.com/micropur-juomaveden-sailontapulve.html). Matkan aikana säiliö pyritään täyttämään puhtaalla "juomakelpoisella" vedellä ja lisäyksenä alussa mainittua ainetta.
Veden maku ei mielestäni suuremmin muutu po. aineen käytöllä. Vettä käytetään ruoan valmistukseen, juomana, hampaidenpesuun jne.

- matkan jälkeen (ellei uutta matkaa tule muutamaan viikkoon) laitan säiliöön muutaman kymmenen litraa vettä, lisään joukkoon esim. sitruunahappoa (sekoituttava kunnolla), pumppaan veden kylmä-/lämminvesiputkistoon ja vedenlämmittimeen. Ajelen muutaman kilometrin matkan jotta säiliön vesi loiskuu ympäri säilötä ja näin puhdistaa kaikki pinnat. Useimmiten lisään sitruunahapon jo matkan loppuvaiheessa, niin pääsee vähän helpommalla.
Tämän jälkeen säiliön ja putkiston huolellinen huuhtelu, ja homma on valmis! http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo

Sitruunahappo on monikäyttöinen aine mm. pyykinpesukoneen puhdistukseen, ruosteenirroituksee n jne. http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/kodinkoneet/astianpesukone/

Varmaan parempia ja helpompiakin tapoja tapoja on, mutta näin on menty pari vuosikymmentä ja mennään edelleenkin.

retkeilijä:
Simasuulla on siis erillinen juomavesisäiliö?

Itselläni vettä (>100 litraa) käytetään myös pesu / suihkuvetenä, joten vaihtuvuus on suurehko ja reissuni ovat alle kaksi viikkoa. Vesi ei kaipaa vaihtuvuuden ansiosta mitään kemikaaleja. Käytän oman porakaivon luonnonvettä. Hanavesi käy ruoan ja kahvin valmistukseen yms. Juomavettä pidän pulloissa (max 10 litraa), joka jäähdytetään jääkaapissa. Lisää otetaan tarvittaessa.

Yli kahden yön reissuissa desinfioin tulomatkalla vesisäiliötä lusikallisella sitruunahappoa (apteekista), lasken vettä putkistoon ja lämminvesivaraajaan ja tyhjennän ja huuhtelen vedet kotona.

Tomppa35:
Sitruunahapolla mennään täälläkin pari kertaa kaudessa säiliö täyteen ja sitten hapot perään, annetaan vaikuttaa ja lasken sitten vedet pois ja laitan uudet tilalle, makuhaittana korkeintaa sitruuna  Thumb

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View