Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Käyttövesijärjestelmän desinfiointi

<< < (50/51) > >>

vaanari61:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 22.03.2021     kello on 07:39 --- Edelleen on myös se erittäin toimiva kemikaalitonkin menetelmä...UV valo. Tappaa pöpöt ja pitää tankin puhtaana.

--- Lainaus päättyy ---

Ja mitä UV- valo tekee muoveille ?

Taitaa vanhentaa joitakin plaatui nopsaankin, kiva kun 100 litran pönikkä pläjähtää piirongin plaattialle kesken ulkomaan reissun . . .

No, lampun sijoituksella tuokin voidaan välttää mutta koko vesimäärää ei saada lampun vaikutuspiiriin, ohivirtaus vaikutus vain ?

Aakku:
Pumpun vaihdon yhteydessä tuli kurkkastua säilöön....

Ei ole varmaan koskaan ennen kurkkastu säiliöön, joten oli sellainen ohut liete pohjalla. Pesin Fairyllä ja kuumalla vedellä. Tiskiharjalla pääsi isosta luukusta hyvin pesemään. Normaalisti laitan veden sekaan niitä säilöntätabletteja.
Käytän säiliön vettä ainoastaan tiskien pesuun ja yleissiivoukseen, joten Fairy jäämät, jos niitä jäi, ovat vain eduksi. Juomavesi on aina ostovettä 5 litran kertakäyttökannuiss a.

88k5:

--- Lainaus käyttäjältä: vaanari61 - 22.03.2021     kello on 08:14 ---Ja mitä UV- valo tekee muoveille ?

Taitaa vanhentaa joitakin plaatui nopsaankin, kiva kun 100 litran pönikkä pläjähtää piirongin plaattialle kesken ulkomaan reissun . . .

No, lampun sijoituksella tuokin voidaan välttää mutta koko vesimäärää ei saada lampun vaikutuspiiriin, ohivirtaus vaikutus vain ?

--- Lainaus päättyy ---
Kun on ollut tuollainen UV-lamppusysteemin. Osram Puritec on sen kaupallisen sovelluksen nimi, joka täyttää ISO-jotain standardin, TÜV sertifioitu jne..
Aika hintava, ja valmistus taitaa olla lopetettu sen tuotteen osalta (vene ja karavaani)..

UV-valoa on eri aallonpituuksena luokiteltu UV-A, -B ja -C. Tuo "tappomenetelmä" käyttää UV-C:tä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ultraviolettis%C3%A4teily
Vanhentava vaikutus, niin iholle kuin materiaaleille tulee kait UV-A:sta..

Mikäli tuo Osram Puritec lamppu sijoitettaan keskelle säiliötä (sisälle), se ympärisäteilevänä "valaisee" kaiken. Toki vesi absorboi voimakkaasti, niin kauimmat kolkat saavat vähiten, mutta liikkuvassa ajoneuvossa vesikin liikkuu. Lampun liitäntä oli 12VDC.. päiväannos 100 litraan ei tarvinnut olla 15min enempää. Jos vesi lähtee säiliöstä putkiin, varaajaan, hanoihin niin eikö kaikki tule käsitellyksi.
Ainakin painevesipumpuissa (surflo) on karkeasuodatin, johon ainakin silmällä havaittavien uv-murhatut raadot jäävät..

Uskoo mihin menetelmään kuka tahtoo, tai mihinkään. Jotain näyttöä menetelmästä mihin se perustuu, on aina kiva lukea. Hopean kohdalla se tieteellinen puoli on ainakin aiemmin ollut "hukassa", paitsi sen haitallisuuden osalta..

latushka83:

--- Lainaus käyttäjältä: Alan - 21.03.2021     kello on 23:25 ---Kloori, sitruunahappo sekä etikka eivät ole pieninä pitoisuuksina vaarallisia.

--- Lainaus päättyy ---
Tähän listaan voinee lisätä myöskin oksaalihapon. Saa apteekista purkkitavarana.

Ei vahingoita terästä eikä muovia mutta ruosteen kadottaa melko tehokkaasti ja muutakin sakkaa irrottaa hyvin. Alumiini sitten poistuu myös varsin tehokkaasti kuten lähes kaikilla muillakin hapoilla eli varovaisuutta vaatii tuon suhteen. Ite käyttäny bensatankkien pesussa ja esim. vanteiden pesuaineet tuota sisältää.

Pena10:
Laitetaanko sitä sitruunahappoa kylmään veteen, vai lämmitetäänkö ensin jossakin vettä ja laitetaan ensin siihen ? Tämän jälkeen säiliöön sitten?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View