Tekniikkakeskustelut > Etuteltat ja markiisit

Pussimarkiisin pitäminen telttaurassa ajon aikana

(1/2) > >>

pekauppi:
Ostin tuossa Omnistor:n pussimarkiisin ja lueskelin tuossa ohjelehtistä jossa oltiin sitä mieltä että "ajettaessa pitkiä matkoja markiisi on poistettava seinästä vahinkojen välttämiseksi"

Mikähän tämä "pitkä matka" tässä on käytännössä? Eikö koko pussimarkiisin ajatus ole se että se voi olla telttaurassa ajon aikana eikä sitä tarvi aina pujoittaa sinne tai sieltä pois?

Miten muut ovat asian ratkaisseet?

Mitäköhän vahinkoja markiisin pitäminen telttaurassa voisi aiheuttaa. Jos markiisi on asianmukaisesti kiinnitetty lukkopaloijen kanssa uraan, ei se sieltä pääse pois. Eikä muutenkaan pakattu merkiisi pääse uran kulmakohdasta tipahtamaan koska markiisin tulirakenteet eivät anna periksi niin paljoa että se tulisi ulos urasta.

Ainoa asia jota mietin, on se että jos ajon aikana markiisin alkaa "kantamaan" eli ilmavirran voimasta markiisin alkaa hakkaamaan vanun seinään ja rikkoo telttauran tai seinän sauman mutta onko tämä miten todennäköistä, koska markiisi on aika painava ja pinta-ala pakattuna on aika pieni

Alan:
Tuossa tuo on roikkunut 30 tkm, parhaimmillaan yli 130 km/h, en ole irrottanut koskaan. Ei vaurioita - tuo on kylläkin Fiamma.

99:

--- Lainaus käyttäjältä: pekauppi - 19.06.2011     kello on 08:56 ---Ostin tuossa Omnistor:n pussimarkiisin ja lueskelin tuossa ohjelehtistä jossa oltiin sitä mieltä että "ajettaessa pitkiä matkoja markiisi on poistettava seinästä vahinkojen välttämiseksi"

--- Lainaus päättyy ---


Eiköhän tuo ole ihan normali disclaimeri jolla poistetaan valmistajan vastuu vahingoista. Ts. jos jotain sattuisi valmistaja pääsee pesemään kätensä jutusta  :(

Itsellä Omnistori on keväästä syksyyn paikoillaan eikä koskaan ole ollu mitään ongelmaa.

Dorotea:
Eiköhän siinä liene se mahdollisuus, että vuosien saatossa telttauraan kohdistuu melkoinen rasitus, jolloin se saattaa vaurioittaa sitä. Tietenkin riippuu ajokilometreistä ja teiden kunnosta.

Jos kesän aikana ajetaan hyviä teitä muutama tuhat kilometriä, sillä ei ole vaikutusta vielä. Myös markiisin pituus vaikuttanee jonkin verran, painon lisäys.
Ja moniko on kunnolla katsonut, onko jotain alkavaa vauriota tullut. Itse olen nähnyt irronneita telttauria, mutta toisilla lienee suurempi kokemus asioista. ;D

kimi:
Telttauraan kohdistuu suurimmat voimat tuulen voimalla kun markiisi on auki kovilla keleillä.
Aikoinaan pidin vaunussa markiisia yhdellä päätyseinällä keväästä syksyyn ja hyvin se heilautti vaunua tuulella, tosin parin kesän jälkeen koko vaunun oikea, markiisin puoli, oli kostea kun kulmalista jossa oli telttaura oli liikkunut sen verran, että vedellä oli pääsy rakenteisiin.

Teltta ei samalla tavalla päästä luonnon voimia tekemään kepposiaan.

Itse en tuollaista irrottaisi ajan ajaksi vaan käärisin pussiin

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View