Sivuja:
Toiminto
 • #46 kirjoittanut jamseil 05 Aug 2022
 • Hiukan otsikon ulkopuolelta mutta, onko näiden ufo-antennien laaduissa/kantamassa suuria eroja? Esim Nedis merkkinen jonkinverran halvempi kuin triax ja sisältää virtalähteen. Vai onko fiksuinta suoraan ostaa otsikon merkkinen ja mallinen tuote.?
  Vaunun mukana tullut Nedis/König näkyi hyvin kun masto oli alle 20 km päässä.
  Kun matka mastoon kasvoi tuon yli, niin tuurilla saattoi joku nippu näkyä pilviselllä kelillä.

  Triax on näkynyt samoissa 40-50km paikoissa hyvin kelistä riippumatta.

  Jos pitkä vastaanottomatka on tärkeä ja ei tarvitse radiolle omaa haaraa, niin kannattaa laittaa yksi lähtöinen jännitteensyöttösov itin.
  Useamman ulostulon malleissa on hieman enemmän vaimennusta. Itselle laitoin Televés 7450, sen saa akkusähköön päävirtakytkimen taakse.
 • #47 kirjoittanut peteetd 05 Aug 2022
 • Kiitoksia vastauksista, taidanpa laittaa triaxin sen ilmeisesti saa vanhaan haravaputkeen kiinni paketissa tulevilla kiinnikkeillä? Eli toimiiko triax  myös radioantennina?kun sekin on poikki.
 • #48 kirjoittanut Aakku 05 Aug 2022
 • Kiitoksia vastauksista, taidanpa laittaa triaxin sen ilmeisesti saa vanhaan haravaputkeen kiinni paketissa tulevilla kiinnikkeillä? Eli toimiiko triax  myös radioantennina?kun sekin on poikki.
  Mulla on Triax virtalähteestä syöttö televisiolle ja autoradiolle...

  Televisio näkyy hyvin ilman antennin nostomahdollisuutta kin. Radion kuuluvuus on heikohko. Lieneekö siinä radiokytkennässä jotain jippoa?
  Liitäntä radioon vaatii hieman rakentelua johtojen suhteen, koska virtalähteessä on F-liitäntä. Lisäksi kannattaa huomioida virtalähteen syöttö. Mikäli autossa on 12V järjestelmä, niin virtalähteen on sitten oltava mielellään 12V laite.

  Varmaan joku tuollainen.
  https://www.antennitarvike.fi/product/22/triax-ifp-522

 • #49 kirjoittanut latushka83 05 Aug 2022
 • Itellä on tuo Jamseilin mainitsema televes 7450 ufon virtalähteenä minkä perässä sitten haaroituskappale mikä jakaa kaapelin telkulle ja radiolle. Tuossa virtalähteessä kannattaa huomoida että antennin tarvitsema virta ei kulje kuin yhteen suuntaan eli väärinpäin kytkettynä antenni ei saa virtaa.

  Radiolle joutuu tekeen antennikaapelin kun valmiita ei taida olla olemassakaan. Paikallisesta auto hifi liikkeestä löytyi radioon sopiva liitin ja f-liitin toiseen päähän. Ja kuten aina niin kannattaa jättää ne halvimmat kaapelit hyllyyn ja laittaa paremmin suojatut niin ei tule ongelmia tuon suhteen.

Sivuja:
Toiminto