rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: Hymer Camp jarrupalojen vaihto (Ducato 2.8iTTd)  (Luettu 3590 kertaa)

*****
  • Kaikkien Kaveri
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:05
Hymer Camp jarrupalojen vaihto (Ducato 2.8iTTd)
« : 28.05.2016 kello on 18:39 »
Perus tee se itse projekti. Aikaa meni 1 tunti/puoli ilman kiirettä. Kuvien järjestys ei tullut ihan kuten oletin, mutta kännykällä.....no joo ::) On kuitenkin jotain  :)
Eli ensten otin pultit löysälle ja sitten tunkkia alle. Edestä nostin tuollasella hallitunkilla ja 1700 kg nostavalla saksihaitarilla varmistelin normi nostokohdasta ja sitten pukkia heti alle alle. Eli vois sanoa että varmisteltu. Mulla ei ollut nyt käytössä isoa hallitunkkia, enkä uskalla pelkällä pullotunkilla alkaa tällaiseen hommaan jossa auto voi heilahtaa ja tunkki kaatua. Pistän yleensä useemman nostimen ja pukit.Mitä nyt tallin nurkista löytyy ja nostoa riittää. (hallinosturi 2000 kg, "saksi" 1700 kg ja pukki)
Sitten rengas pois ja satulassa kaksi pulttiia avain 13mm ja avain 17mm. 17mm.llä pidetään vastaan liukutapinholkkia kun 13 mm:llä avataan. Jotkut avaa sen vaan joko yläpäästä tai alapäästä satulasta, mutta minä otin pois koko satulan, koska moni asia sujuu paremmin.
pulttien löysäys

Kun satula on irti, pitää huolehtia siitä että se ei roiku letkujen varassa.Palat lähti ihan liki tippumalla pois. Sitten esim. liimauspuristimella tai isoilla putkitongilla sylinterit sisään. HUOM. Avaa jarrunestesäiliön korkki ja poista tarvittaessa liika jarruneste ettei tule yli säiliöstä, kun sylinterit painetaan sisään. Puristaessa männät voivat tarvita pyörivän liikeradan myötäpäivään että menevät sisään. Siksi ei kannata puristaa gorillaotteella jos pihdillä sen tekee,vaan pikkasen kerrallaan ja aina uus ote.Perinteinen liimaus/ruuvipuristin on kätevä kun siinä on pyörivä "leuka-alasin".
Esim tuollaanen.

http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Ruuvipuristimet/Ruuvipuristin/Ruuvipuristin-ammattikayttoon-2000032664/Jarrupala aseteltu mainittakoon, että voi olla jarrukohtaisia eroja osissa meillä Lucas jarru

Tämä jälkeen teräsharja verraton peli ja paras sellainen hammasharjakokonen. Sitten vaan karkeempi roina pois ja sen jälkeen hiomapaperilla kiiltäväksi liukupinnat. Kokeile palojen liikkuvuutta ja  sitten esim kuparivaseliinia voiteheksi. Ja huom ei tarvi kuin sivellä hyvin ohuelti sitä rasvaa liukupintoihin. Kuvassa varmaan näkyykin.
Sitten vaan jarru nippuun ja pultit paikalleen.
Pultin jenkaan laitoin tipan ruuvilukitetta koska kiinni laittoa ei tehdä hartiamomentilla.
Sitten rengas paikalleen ja pultit kiinni. Ja auton lasku.
Koska mulla ei ole pulttipyssyä tarkastin lopulliset kireydet vielä kun rengas maassa.
Sitten tsekkaa sen jarrunestemäärän ja lissää jos tarvii. Ei kuitenkaan yli max merkin.
Sitten hyttiin. Käsijarru pois päältä jos on ja keveitä puoliväliin polkaisuja niin kauan että vastus tuntuu. Tämä sen vuoksi, että jos on palat on hyvin kuluneet olleet niin ei työsylinterin tiivisteet itke, kun poljetaan ensimmäisen kerran jarrua.- Jos polkaisee ja menee ihan pohjaan niin on joskus käynyt sellaista, että tiivisteet falskaa tai peräti rikkoutuu. Eli keveitä puolivälin polkaisuja.hallinosturi etupalkin kohdalla


Sitten auto käyntiin ja taas jarrujumppaa, seuraavaksi käsijarru mukaan. Auto liikkeelle ja kokeilu pitääko jarrut. Sitten jarrujen sisään ajo, eli auto liikkeelle ja pienellä nopeudella aina välillä jarrutellaan (ei lukkoon) että palat asettuvat. Kun huomaa että jarruje ote alkaa pitämään, niin esim. hiekkatielle koittamaan ottaako kaikki pyörät. Voi vaatia useita jarrutuskertoja. Kun kaikki on ok. Ei muuta kuin baanalle. Ensimmäiset 100 km sisään ajoa.Eli ei mielellään lukkojarrutuksia. Jos jarru tuntuu kumipallomaiselta eikä ota kaikki pyörät yrityksistä huolimatta, niin voi olla ilmaustarvetta. Yleensä ei kuitenkaan tarvitse ilmata. Ja nämä jarrut ei siis ole ABS.


Normitunkki ja alustapukki varmistus
Jarrupalojen osanumerot ja sopivuus, joihinkin tulee lisätappeja tms. meidän autossa sellaisia ei ollut, eikä olisi mahtunutkaan
« Viimeksi muokattu: 28.05.2016 kello on 19:27 »

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux