Karavaanarin keskustelut > Tarinoita Suomesta ja maailmalta

Maksuvälinepetoksia.

(1/2) > >>

HarriOlavi:

   Voi olla että muistini "prakaa" joiltakin osin mutta kerron omakohtaisen kokemuksen.

Vuosia sitten varasin hotellihuoneen Itävallasta Xoxxing. com'in välityksellä. Hotellihuoneen maksu piti suorittaa heti, jota ei veloiteta kun saapuu määräajan sisällä hotelliin. Lasku maksetaan vasta lähtiessä.                                                     
Määräajan jälkeen, ellei saavu hotelliin tai ei tule ollenkaan, veloitetaan hotellihuoneen hinta 100%:sti.

Saavuimme määräajassa, majoituimme yhdeksi yöksi. Aamupalan jälkeen menimme preceptio'nin tiskille maksamaan laskua. Virkailija tai joku muu oli jo kuitannut ennakkoon tilaamani hotellihuoneen laskun. " Lasku on jo veloitettu, kaikki kunnossa," oli vastaus kun kyselin laskua jonka halusin maksaa poistuessamme.
Ihmettelin tilannetta virkailijalle.
Pyysin dokumentin nähtäväksi. Dokumentissa (tulostettu tilaukseni josta ilmeni mm, autohallipaikka, joka oli tosiasiassa vain ulkona oleva parkkipaikka kameroilla varustettuna) ilmeni pankkikortin tiedot joka mahdollisti tililtä veloitamisen, ellen olisi saapunut määräaikaan mennessä tai en ollenkaan. Oleellisin asia koko tapauksessa oli se että pankkikortin kääntöpuolella ( takana) oleva 3. numeronsarja jolla maksaja varmistaa mm, varauksen, oli myös dokumentissa.
Pyysin dokumentista kopion itselleni. Tapahtuneesta on vuosia aikaa. En osaa sanoa minkä papereiden sekamelskassa kyseinen dokumentti on, mutta se on varmaa että on kuitenkin jossain tallenettuna.
Kuten yllä kirjoitin muistini "prakaamisesta," mutta tapahtuneen kulku oli suurinpiirtein noin. Kysyin äsken tästä asiasta myös vaimolta, hän todisti samoin.

Tuon tapahtuman jälkeen olen aina kun on tarvetta yöpyä hotellissa, olen / olemme pyrkineet varaamaan hotellin jossa huoneenhinta maksetaan preceptio'nin tiskillä kortilla / käteisellä, siis livenä. Tällaiseen on mahdollisuus kun on hotellien hakukoneen "kanta-asiakas."

   Outoja maksuja suomalaisten tileiltä – satoja maksuvälinepetoksia liitetty Hotels.comiin.

  http://www.rantapallo.fi/matkailu/outoja-maksuja-suomalaisten-tileilta-satoja-maksuvalinepetoksia-liitetty-hotels-comiin/

88k5:
Joskus 2000-alussa vaimo varasi netissä Tallinnalaishotelli n nettisivuilla meille huonetta.. Pyysivät s-postissa myös tuota 3 nro varmennetta... Visakortin numeron antamisen jälkeen varaukselle.  :o

Peruttiin varaus ja vaihdettiin hotlaa, jossa varaus pelkällä nimellä, ja maksu muovilla vasta tiskillä..  8)

HarriOlavi:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 - 23.04.2016     kello on 10:34 ---Joskus 2000-alussa vaimo varasi netissä Tallinnalaishotelli n nettisivuilla meille huonetta.. Pyysivät s-postissa myös tuota 3 nro varmennetta... Visakortin numeron antamisen jälkeen varaukselle.  :o

Peruttiin varaus ja vaihdettiin hotlaa, jossa varaus pelkällä nimellä, ja maksu muovilla vasta tiskillä..  8)

--- Lainaus päättyy ---

Niinpä, en siis olekaan ainoa joka on samaan asiaan "törmännyt.
"Kun kyseisiä tapauksia tarkastellaan, on esim, hotellin virkailijalla mahdollisuus ostella mitä tahansa kortin tiedoilla. Totta kai hotellien hakukoneen yhtiölle välittyy tiedot hotellihuoneen varaamisesta asiakastietoineen, mutta edellä esille tullut epäkohta mahdollistaa rikollisen toiminnan helposti. Jos edelleen asiaa pohtii, voi rikollisen toiminnan aloittaa vuosia myöhemmin kun ensin kerätään asiakkaiden pankkikorttien tietoja riittävä määrä.

kimi:
Tuon takia ei saisi antaa korttia maksun vastaanottajalle missään vaiheessa. Jos esim. tarjoilia lähtee kortin kanssa höyläämään on mahdollista ottaa kaikki tiedot kortista. Nykyään nuokin hoidetaan pöydässä ja kortti on koko ajan haltijansa hallinnassa.

Kortin voimassaolon puitteissa toki rikollinen toiminta aloitettava

Aakku:

--- Lainaus käyttäjältä: kimi - 23.04.2016     kello on 13:53 ---Tuon takia ei saisi antaa korttia maksun vastaanottajalle missään vaiheessa. Jos esim. tarjoilia lähtee kortin kanssa höyläämään on mahdollista ottaa kaikki tiedot kortista. Nykyään nuokin hoidetaan pöydässä ja kortti on koko ajan haltijansa hallinnassa.

Kortin voimassaolon puitteissa toki rikollinen toiminta aloitettava

--- Lainaus päättyy ---
Tästä kun mennään salaliittoteorioihi n, niin mikä takaa, että maksupääte joka kassalla on ei menisi lisäksi johonkin skimmauslaitteeseen tiskin alle. Sellainen voisi olla joka putiikissa. Samaten voi joku kassajonossa, tai bussissa pitää etälukevaa maksupäätettä alle metrin päässä kohteestaan.
Itse olen jenkeistä ostanut luottokortin numerolla ja varmistusnumerolla samasta liikkeestä muutaman kerran. samoin lomaosakkeen vastikkeet maailmalle olen vuosia maksanut samalla systeemillä. Olen luottanut VISA:aan liittyvään vakuutukseen tähän asti.
En kuitenkaan basaarikaupassa päästäisi korttia silmistäni.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View