Kirjoittaja
Aihe: Vaunun ja auton vaateriin laitosta ja leiriytymisestä, ym. höpinää (Luettu 9020 kertaa)
« Vastaus #16 : 9.03.2016 kello on 09:52 »
Onkohan tässä vertailussa mitään järkeä, mutta kun toinen aloitti.. Entisenä vaunuilijana voin sanoa, että on se m-autolla paljon vaivattomampaa. Useimmiten stellplatsille ajo on kuin vollella ajais Liiterin parkkikselle ja jäis vaimon kaupassakäyntiä odottamaan ratintaakse autoon.. Jos (ja kun yli 75% yöpymisistä) löytyy se suora paikka, niin vain sähköjohdon ripustaminen on yhteistä vaunuiluun - ja ajokiiloista; ihan yhtälailla telivaunua piti vaateroida metrisellä lankulla ja lyhyemmillä palikoilla Yöksi en: - irroita autoa vaunusta; koukkuun suojahattu, pistoke irti ja sijoillee, varmuusvaijeri myös
- lisäpeileillä pelaamista; pois/taittaminen
- pysäköi veturia erikseen 4m päähän asunnosta
- etsi ja laita aisapussia
- etsi etukotelosta tassun alusia ja veiviä
- juokse vatupassille, kierrä tassuja ja..
- juokse vatupassille, kierrä tassuja ja..kierrä tassuja
- etsi etukotelosta harmaavesisäiliötö letkuineen ja laita vaunun alle
- etsi etukotelosta jakkaraa (tai kiinn. porrasta) ja vie se paikalleen
.. - sitten vielä se ajonaikana sälä veturista haettava, ja muut sammuneet matkustajat - koiratkin
.. - ja varmasti joku perheestä unohti kännykkänsä autoon - vielä kerran autolle
.. - Jotta mahtuu sisään, vaunun lattialta kaikki liika (ja pudonnut pois) - tuli siellä kuljetettua esim. rattaita ja ulkoleluja, terdematto, ulkokaulustoa, jopa junnufillareita..Ka ikki mahtuu m-auton takatalliin, poissa silmistä-poissa mielestä
Kyllä on paita märkä, jos parissa minuutissa hoidettu - ainiin, vielä isompi työ on laittaa kaikki takaisin just samoille sijoilleen.. Osan näistä joutui jopa tekemään 2-3 krt päivässä kun piti pilttejä hoitaa ja syöttää..
« Vastaus #17 : 9.03.2016 kello on 10:00 »
Veden ja jäteveden roudaaminen vaunupaikalta jäänyt parhaiten mieleen. Esim. Naantalin campingilla oli kivaa - lopulta kippasin harmaat luontoon vaunun taakse, eikä kukaan perään haukkunut. Joissain vaunuissa toki on aikuisten käyttöön riittävät tuore- ja harmaavesisäiliöt, useimmissa ei ole eikä juuri missään vauvaperheelle oikeankokoisia.
Nykyään koen useimmiten vapautena sen, että lähdetään kohteessa liikkeelle julkisilla tai polkupyörillä. Ei huolta autosta eikä kuluja pysäköinnistä. Joskus toki puuttuvaa vetoautoa kaipaa, mutta aina järjestyy toisinkin.
« Vastaus #18 : 9.03.2016 kello on 11:12 »
« Vastaus #19 : 9.03.2016 kello on 12:46 »
Kyllä on paita märkä, jos parissa minuutissa hoidettu - ainiin, vielä isompi työ on laittaa kaikki takaisin just samoille sijoilleen..
Osan näistä joutui jopa tekemään 2-3 krt päivässä kun piti pilttejä hoitaa ja syöttää..
On teillä touhut Itsellä on kiinteä jätevesisäiliö En tarvitse tassun alusia kun ne on kiinteänä tassussa En juokse vatupassin kanssa vaunun ympäri. Laitan sen vatupassin aisan päälle ja nokkapyörällä pyöräytän suoraksi. (Sivusuuntahan tulee jo luonnostaan, kuten a-autossakin ) Välipysähdyksessä kun pilttejä syötettiin ei tartte kuin pysähtyä Veivi ja askel on kyllä omilla paikoillaan , ei niitä tartte etsiä. Vaunussa ei ole mitään irtotavaraa ajon aikana , eikä muulloinkaan mitä tarvitsee nostella johonkin, ulkopöydät on nostettavan sängyn alla tuoleineen (vrt takatalli) Se kauniimpi osapuoli tai toistepäin voi jäädä vaikka vaunulle ruokaa laittamaan kun toinen lähtee veturilla kauppaan. Tietenkin joka asiasta voi tehdä hankalan, tämänhän jotku osaa , osoittamatta ketään sormella
« Vastaus #20 : 9.03.2016 kello on 14:39 »
Huh huh. Onneksi en 88k5 tarinaa lukenut ennen vaunuilun aloittamista Totuus on onneksi ainakin meillä hyvin erilainen. Sanotaanko vaikka paljon enemmän rentoutuneempi ja todella vähemmn touhukkaampi
« Vastaus #21 : 9.03.2016 kello on 14:47 »
Eikös se ole siinä että, käsijarru päälle virvokkeita nauttimaan. Joskus, hyvin harvoin emäntä heittää yhden tai kahden pyörän eteen korotuspalan.
Tuolla lailla pitkissä juppien laivoissa. Minä joudun rouvan kanssa kääntämään etujakkarat. Paikasta riippuen laitamma verhot ohjaamossa kiinni myös. Joskus pitää virvokkeet rakentaa, niin kuin ensin gin ja sitten jääpalat, lopuksi tonic. Mökillä on paikka sillee valmiina, että sen kun peruuttaa oikeaan kohtaan, valmiiksi vaateriin. Keula pikkuisen koholla.
« Vastaus #22 : 9.03.2016 kello on 15:03 »
Piti aiempaan hieman provoa laittaa kun vaikutti, että vaunusta ei tarvitse kuin tassut alas kiertää Eihän kellään pelkästään silleen mee - tai no, aikoinaan kun iltaa vasten yhdistelmällä lähdettiin, niin liikenneaseman parkkipaikalla ei tullut kuin toinen takatassu (poikittais parisängyn pään puoli) yöksi laskettua, vaunu koukussa kiinni. Sähköt omasta takaa ja Kafissa kiinteä harmaavesisäiliö. Siitä huolimatta m-autolla vaivattompaa kun ei tartte autosta mihinkään "muuttaa"
« Vastaus #23 : 9.03.2016 kello on 15:10 »
« Vastaus #24 : 9.03.2016 kello on 15:12 »
provo alkaa No jos on suora asfalttikenttä kuten parkkiksilla on, niin siihen ajetaan. Laitetaan käsijarru päälle. Auton ovet lukkoon ja siirrytään vaunuun. Ihan kuten a-autoilla , mut voi halutessaan nokkapyörän laskemisella ja takajalan laskemisella lähteä kierrokselle pelkällä veturilla provo loppuu
« Vastaus #25 : 9.03.2016 kello on 15:13 »
Pysyyhän se Diplomaattipaikka pitämättäkin. Sitten kun kulkine liikkuu tarvii vasta pohtia.
Vaan Valkeakoskella taisin nähdä matkailuauton kausipaikalla, mikäpä siinäkään, jos ei enää oma kone liikuta.
« Vastaus #26 : 9.03.2016 kello on 15:17 »
Pysyyhän se Diplomaattipaikka pitämättäkin. Sitten kun kulkine liikkuu tarvii vasta pohtia.
Vaan Valkeakoskella taisin nähdä matkailuauton kausipaikalla, mikäpä siinäkään, jos ei enää oma kone liikuta.
Hyvin sanottu
« Vastaus #27 : 9.03.2016 kello on 15:20 »
Veto autolla mukava lähteä kauppaan,ja esm.nähtävyyksiä katsomaan eikä tartte aina purkaa leiriä,ja paikka pysyy
Kun on kokeillut molempia tapoja, joissa on omat puolensa, huomaa että optimoitu tapa on erilainen.. Ei kannata vaunutyylillä m-autoa käyttää, ja päinvastoin Yksi suurimmista muutoksista oli autoiluun siirryttäessä (meillä), että auton kera liikutaan edeten kohteesta toiseen päivän aikana. Minnekään ei leiriydytä, ellei johonkin kaup.kupeen kämppäri hyvin hollilla ja tarkoitus olla useita päiviä. Tavanomaisin tapa on illlaksi yöpaikalle - aamulla matka jatkuu vastaavasti. Vedet vaihdetaan aamulla tai illalla, jos tarve on - auto kaivon ja/tai hanan kohdalle, käsin ei raahailla..
« Vastaus #28 : 9.03.2016 kello on 15:25 »
Ajetaan auto matkailuauto paikalle ja katsotaan vatupassista minne tarvitaan kiilaa. Ja laitetaan sen mukaan kiila tai kiilat ja ajetaan matkailuauto vatupassiin. eli yhden kerran käydään matkailuauton taka-osassa hakemassa kiilat. Ei juoksennella ympäri ja veivailla hikipäässä. Ja yleensä riittää yksi kiila jollekkin kulmalle ja maksimissaan kaksi tarvitaan. Muistan kun kaverilla oli vielä LMC vaunu ja mentiin Breskenssiin hollannin rannikolle aika usein leirintäalueelle pitkiksi viikonlopuiksi. Kaveri veivaili tukijalkoja ja minä pidin huolen molempien nesteytyksestä. Eli kaljaa siinä menee itsellä paljon kun lähtee vaunu kaverin kanssa reissuun, kun eihän ne jouda edes kaljaa etsimään esiiin kun on hommia kuin iisakin kirkonteossa.
« Vastaus #29 : 9.03.2016 kello on 15:26 »
Kaikesta voi tehdä vaikeaa jos haluaa . Minä en varmaan oo oikea vaunuilija, kun ei oo vaikeeta. Enemmän tunnistan itseni noista KV :n kirjoituksista
|