Tekniikkakeskustelut > Katsastus

26 vuotta kiinni ollut Turbo pitäisi yllättäin NYT muutoskatsastaa!

(1/14) > >>

LunaNegra:
Tarina on hieman pitkä mutta se kertoo paljon Katsureiden mielivaltaisesta laintulkinnasta ja sääntösuomen voimasta. Suosittelen lukemaan.

Autoni on -83 vuosimallin Ducaton pohjalle rakennettu TEVE matkailuauto. Auto on rakennettu 88-89 vaihteessa ja 1988 Marraskuussa Naantalin Intercooler (HTM Trading & Intercooler) on Turbottanut aiemman vaparikoneen, tästä minulla on paperit todisteena. Omistukseni aikana olen katsastanut auton 2 kertaa. Näistä viimeisin 16.10.2015 päättyi surullisesti.

Auton ostaessani sen rekisteriotteessa lukee vapaastihengittävä. Tämä mietitytti mutta annoin asian olla, onhan auto ollut tieliikenteessä jo pari vuosikymmentä Turbolla ahdettuna vaparin papereilla. Ensimmäisen katsastuksen koittaessa hermostutti, mitähän katsuri sanoo asiasta. Hän huomasi Turbon ja tuumasi että jos menee Vaparin päästöillä ei asialle tarvitse tehdä mitään, ei se ole näin tarkkaa näiden vanhojen vehkeiden kanssa. Autohan meni päästöistä läpi, leima paperiin ja matka jatkui.

Koska sain hyvää palvelua asemalla menin samalle asemalle uudelleen tänä vuonna. Auto meni läpi kaikista kohdista mutta sitten Nuori innokas katsuri ilmoitti suu vaahdossa että autohan on turbotettu se pitää muutoskatsastaa! Eli 26 vuotta on auto mennyt läpi vaparina mutta nyt pitäisi muuttaa papereihin ahdetuksi. Kysyin onko hän tosissaan, että Dynoon pitäisi viedä ja 200€ köyhtyä. Kyllä, katsastus keskeytettiin moottorin muutoksen vuoksi ja minulle jäi kuukausi aikaa korjata asia tai auto ajokieltoon.

Purin hammasta ja päätin leikkiä mukana, ajoin auton Dynoon (voitte kuvitella kun dynottajaa nauratti) ja saimme paperit. Tehon nousu oli marginaalinen. Vein paperit katsastuasemalle ja odotin. Lopulta katsuri tuumasi että tässä on joku ongelma, voin lähteä takaisin töihin ja he ilmoittavat kun paperit voi noutaa. Puhelin soi ja katsuri ilmoitti että minun pitäisi nyt löytää heille vertailumoottori todistus että he voivat tarkistaa jarrujen ja voimansiirron riittävyyden, he eivät asiassa voi minua auttaa, ei kuulemma ole resursseja.

Otin yhteyttä maahantuojaan ja pyysin apuja. Viikko myöhemmin maahantuonti ilmoitti että he eivät voi tehdä ko. paperia yli 10 vuotta vanhoihin autoihin. Olin jumissa ja kohta pihassa olisi kallis leikkimökki pyörillä.

Otin yhteyttä katsastuaseman esimieheen ja kysyin missä on heidän vastuunsa siitä että viime kerralla katsastumies päästi turbon läpi ja nyt ei. Selvisi että katsastusmies on vastuussa 6kk tekemästään katsastuksesta! Näppärää! Kun auton ensimmäinen mahdollinen katsastusaika on 6kk edellisestä, on edellisen katsastuksen vastuu poistunut viime katsastuksesta oli katsuri päästänyt millaisen pommin tahansa liikenteeseen. Eli laki suojaa katsuria niin että hän voi mielivaltaisesti tehdä mitä lystää eikä ole lopulta vastuussa mistään.

APUJA TARVITAAN! Varsinkin vertailumoottori paperin löytyminen olisi mahtavaa!

Kaikki neuvot siitä miten tämän umpisolmun saisi ratkaistua olisivat tervetulleita. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä että lapset saavat ensi kesänä pettyä kun perheen uusi mukava harrastus on tyssäämässä sääntösuomen byrokratiaan.

-Luna

honkte:
Missä kohtaa rekisteriotteessa on tieto turbosta tai vaparitieto kun en omasta rekisteriotteesta ko.tietoa löydä. Ajanko itsekin lainvastaisella kulkineella kysyy epätietoinen maalta?

HiTec:
Sitä se juuri valmistuneen katsurin nuoruuden into tekee, et meinaan ole eka etkä varmasti vika moisen mielivallan kohteeksi joutunut >:(

Wanhan kansan kaverit sentään melko usein "tulkitsivat" asioita järki kädessä eivätkä kirjaimellisesti niin kuin papereissa luki, parhaat jopa havaitessaan oikoivat noita papereiden älyttömyyksiä tai osasivat tehdä muutospaperitkin niin että ne kelpasi jatkossakin kynäpellelle ongelmitta Thumb

K.E.V:
Toiseen konttoriin vain.
Katsastusmiehethän on yläkerran herrasta seuraavia Thumbd
-99 stä vanhempiin tuon tietääkseni saa laittaa ilman mitään.

Teukka-74:
Jos katsastus on kesken niin voiko konttoria vaihtaa? Tässä ilmeisesti kesken on?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View