Sivuja:
Toiminto
  • #31 kirjoittanut tsahkali 22 Jan 2018
  • Kohtuudella tuolla etuvedollakin pääsee  :D

    Pehmeässä lumessa on kiva leikkiä, arkihan on toista.
  • #32 kirjoittanut T-Cat 22 Jan 2018
  • Kohtuudella tuolla etuvedollakin pääsee  :D



    (Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

    Lapiotako sieltä takapaksista etitään? Kyllähän ne puuterilumessa vajaavetoisetkin kulkee.
  • #33 kirjoittanut 700 15 Mar 2018
  • Oletteko havainnut mitään puutteita tai sitten erityisen hyvää Volvon awd järjestelmässä? Nimenomaan veto hommissa. Pääseekö koppi perässä talvikelissä riittävän hankaliin paikkoihin. Riittävä? No vaikka puoli sääreen lunta ja mäkiä. Tietääkö kukaan mikä versio Haldexixta on käytössä vm 11-12 XC 60 Volvossa?
    Puutteita ei ole havaittu. Kokemusta vetohommissa on alkaen lantikan defenderin kytkettävästä nelivedosta päätyen 5-gen haldexiin ja voin todeta, että gen 4 ja 5 haldexin otan mielummin kuin minkä tahansa kytkettävän nelivedon arkikäyttöön. (tottakai kun mennään oikeasti maastoajoon se defender on parempi, mutta normiajossa ihan P****. Vaunua vetäessä gen 3-5 haldex volvoilla itsellä ei ole tullut mitään negatiivista mieleen. Me vedetään vaunua ympäri vuoden ja viimeksi hiihtolomalla tuli mieleen, että olisi vajaavetoisella tullut suru puseroon. Yksi kotteroista ollut myös torsenilla, johon eroa ei käytännössä ole huomannut. Torsenin  etuna siinä on teoriassa yksinkertaisempi rakenne ja "jatkuva neliveto", mutta eroa ei ole tosiaan huomannut. Ja gen 4 ja 5 haldex lähtee aina liiikkeelle 50/50 neliveto päällä joten ei sudi turhaan. Ja ongelmiakaan nelivedon kestävyyden kanssa ei ole vielä ollut vaikka vaunun kokonaismassa on ollut 1800-2000 KG. Hankalissa olosuhteissa kuskilta tuppaa loppumaan usko ennenkuin yhdistelmältä kulku. (itse en missään umpihangessa uudehkoa Kabea kuitenkaan vetele). Leveän KS vaunun selkeästi autoa leveämpi kori toki jarruttaa menoa auraamattomalla uralla, mutta kyllä se vaunu vaan perässä tulee. Nelivetotekniikkaha n on näissä otsikon mukaisissa vuosimalleittain sama.
  • #34 kirjoittanut Teukka-74 15 Mar 2018
  • Puutteita ei ole havaittu. Kokemusta vetohommissa on alkaen lantikan defenderin kytkettävästä nelivedosta päätyen 5-gen haldexiin ja voin todeta, että gen 4 ja 5 haldexin otan mielummin kuin minkä tahansa kytkettävän nelivedon arkikäyttöön. (tottakai kun mennään oikeasti maastoajoon se defender on parempi, mutta normiajossa ihan P****. Vaunua vetäessä gen 3-5 haldex volvoilla itsellä ei ole tullut mitään negatiivista mieleen. Me vedetään vaunua ympäri vuoden ja viimeksi hiihtolomalla tuli mieleen, että olisi vajaavetoisella tullut suru puseroon. Yksi kotteroista ollut myös torsenilla, johon eroa ei käytännössä ole huomannut. Torsenin  etuna siinä on teoriassa yksinkertaisempi rakenne ja "jatkuva neliveto", mutta eroa ei ole tosiaan huomannut. Ja gen 4 ja 5 haldex lähtee aina liiikkeelle 50/50 neliveto päällä joten ei sudi turhaan. Ja ongelmiakaan nelivedon kestävyyden kanssa ei ole vielä ollut vaikka vaunun kokonaismassa on ollut 1800-2000 KG. Hankalissa olosuhteissa kuskilta tuppaa loppumaan usko ennenkuin yhdistelmältä kulku. (itse en missään umpihangessa uudehkoa Kabea kuitenkaan vetele). Leveän KS vaunun selkeästi autoa leveämpi kori toki jarruttaa menoa auraamattomalla uralla, mutta kyllä se vaunu vaan perässä tulee. Nelivetotekniikkaha n on näissä otsikon mukaisissa vuosimalleittain sama.
    Tässä vastauksessa on asennetta  Thumb Iso kiitos. Avasi paljon Haldex pohdintaa.
    Korjaus. Tässä vastauksessa on asennetta  Thumb Iso kiitos. Avasi paljon Haldex pohdintaa
Sivuja:
Toiminto