rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: Useamman viikon kotimaan kiertue. Tarinaa, kokemuksia ja näkemyksiä.  (Luettu 11001 kertaa)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:01
 • "Where days drop as softly as fruit from trees"
Kesän pidempi matkailureissu on takana päin. Matkassa olivat 2 aikuista ja yksi lapsenlapsi sekä perheen mäyräkoira.

Sexsjö - RanuaZoo Camping - Lomamaja Pekonen - Kilpisjärven retkeilykeskus - Hetan lomakylä - Peurasuvannon lomakylä - Uruniemi Camping - Camping Kemijärvi - Livohka - Villi Vonka - Koli Freetime - Papinniemi Camping - SFC AlataloSexsjö oli hyvä täällä kerrotun mukaisesti. Jo yhden yöpymisen kokemuksella voimme suositella. Ruotsin kieltä kuultiin mutta sehän nyt on täällä rannikolla muutenkin selvä asia. Suomella pärjättiin kaikissa tilanteissa. Ystävällistä porukkaa! Vaan kun kaasujalkaa kutitti niin paremman sään sekä jääkarhujen perään painuttiin kohti Ranuaa.RanuaZoo Camping saa pisteitä hyvästä sijainnistaan eläinpuiston kupeessa. Lasten leikkipaikka ja muut palvelut ovat kohdallaan, eli siistiä ja mitään ei puutu. Avoin alue saattaisi kaivata vähän lisää puskaa tjms. maisemointia. Pienestä piskottelusta ja kunnon sadekuuroista huolimatta eläinpuisto tuli kierrettyä kahdesti peräkkäisinä päivinä. Jääkarhujen ruokinta, pienet hirvenvasat ja monet muut villieläimet tervehdittiin. Mukava kotieläin- ja satupuisto koluttiin myös tarkasti läpikotaisin. Niin myös pieni keltainen kaivinkone jäi muistoihin useamman euron voimalla. Koiraparkkikin olisi ollut mutta tulimme siihen päätökseen, että paremmin pärjää ja viihtyy matkakulkimen tiloissa. Ei asia tietenkin, jos nyt olisi pukannut hellettä.Hei, voiko tuon purkin jo kohta avata?

Ranualta matkasimme napapiirille tapaamaan Joulupukkia. Joulupukin vieressä istuskeltiin hyvän aikaa ja juteltiin mukavia. Joulupukin tonttuarmeija napsi valokuvia ja videota. Olihan hienot kulissit ja järjestelyt laitettu turisteja silmällä pitäen. 10+ pistettä Joulupukille ja hänen ystävällisille apulaisilleen! Nytpä on ensi joulun korttikuvat hankittuna (eivät tosin ilmaisia sentään olleet).Muuten Napapiirillä olikin vielä pelottavan autiota ja hiljaista… Noh, ehkä 6 kk muuttaa (toivottavasti) tilanteen.Muoniossa oli vuorossa lomamaja Pekonen, joka on kaukana varsinaisesta leirialueesta. Enemmänkin pihaleirintä tyyppinen, siisti ja rauhallinen välietappi matkalla käsivarteen.Yön yli viihdyttiin hiljaa virtaavan Jerisjoen äärellä, jossa nuoret pojat kokivat kalaonnea. Tämä jo 60-luvulla perustettu perheyritys on henkilökohtaisesti vuosien saatossa muodostunut yhdeksi oletuskohteeksi. Ilmeisesti hyvät muistot velvoittavat. Lähistöllä sijaitseva kaunis Muonio kirkko on vihitty käyttöön 1822 ja kun kirkonmäeltä etäisyyteen katselee, niin tuntee olevansa mukavasti kaukana kotoa.Saana tunturille oli matka ja siellä Kilpisjärven retkeilykeskus vietti perinteikästä liikunnallista juhannusta (mm. Kilpisjärven 70. juhannushiihto 2015). Lämpötila oli alle +10 ja pohjoinen tuuli tuiversi Saanan rinteellä.Kaksi koppia.  :D
Ihmeteltiin siinä norskien pytinkejä, tuunattua grilliä ja märkää Saanan rinnettä. Lapin maisemat kiehtoivat mutta kylläpä tuo pohjoinen reitti oli tien kunnon kannalta heikossa hapessa.Välillä olisi melkein kivellä voinut heittää Ruotsin puolelle. Pidettiin omat kivet kuitenkin Suomessa.Rauhallisen juhannuksen jälkeen palasimme takaisin päin Hettaan. Kelikin alkoi jo suosia.
Hetan lomakylä on suloinen pikku keidas, joka erottuu mukavasti isommistaan. Huoltorakennus saa erityisesti plussaa wc- ja suihkutiloistaan. Hetasta lähtiessä Vuontisjärvi - Nunnanen - Pulju - Lompolo - Tepasto reittiä en suosittele kiireisille tai kapeaa ja erittäin huonokuntoista tietä vältteleville. Meille tuo muodostui reissun "körötieksi" numero yksi mutta oli aivan varmasti vaivan ja jokaisen kuopan arvoinen erämaan katsaus mielissämme.

Peurasuvannon lomakylä oli seuraava, ei tosin ennalta suunniteltu, yöpaikka. Alun perin ajateltu Nilimella Sodankylässä oli jotenkin niin laimean oloinen, että matkaa jatkettiin Petkulaan, jossa ajattelemamme leirintäalue Camping Vajusuvanto oli sitten niin tiheässä umpimetsässä ja todellakin täynnähyttysiä niin paljon, että vain aikoinaan Karstulan Moto-Campissa (90-92) muistan vastaavaa nähneeni. Muuten paikka oli kämppärinä käytännössä enemmänkin kiinni. Matkan jatkuessa seuraava siis Peurasuvanto, jossa todella ystävällinen palvelu ja ennen kaikkea sopiva sijainti kellonaikaan nähden johtivat päätökseen. Kaikki yöpakat eivät ole pakollisen körötien päässä, ihmettelimme yömyöhällä.

Matkalla pohjoiseen pysähdyimme myös Luxia caravan alueella. Oli pakko hieman vetäistä henkeä, sillä kukalie olikaan, mutta päätti ohittaa automme vasemmalta sulkuviivan alueella vain muutama sekunti ennen kääntymistämme vasemmalla Luxian alueelle. Oli vilkku päällä jo hyvän aikaa ja valittuna hiljainen nopeus. Läheltä kuitenkin piti, vaan mistä näitä pösilöitä kumpuaa? On muuten jännää miten netistä bongattuna tämäkin alue muuttui luonnossa aivan eri näköiseksi ja kun lopulta huomasimme, että alue oli käytännössä vain hiekkakenttä sähköillä vailla muuta karavaanarile suunnattua huviketta, jatkui matkateko pohjoiseen. Ehkäpä aikuiset keskenään olisivat vielä tuossa saattaneet yhden yön viettää mutta ei tällä kertaa.
Kaunispään huipulla on aina hyvä käydä katsomassa kauas. Eivätkä olleet lounaspöydänkään antimet yhtään hassumpia.  ThumbAlkuperäisenä ajatuksena oli käväistä mahdollisesti Nuorgamissa saakka kääntymässä mutta demokratian nimissä äänestettynä kääntöpisteeksi muodostui lopulta Uruniemi camping. Tuosta paikasta jäi hieman oudohko mielikuva. Paikkahan on kaunis ja siisti. Runsaasti muun maan kulkijoita yöpymässä ja siksi kenties ohjekylttejä oli ripoteltu niin ettei lukea tahtonut jaksaa. Turvaväleistä ei tunnuttu olevan kovinkaan kiinnostuneita. Niin, ja täällä ei sitten suvaita pikkukivien heittelyä veteen. Ettäs sen tiedätte, kheheh. Viihdyimme yön yli ilman sen suurempaa lapin hulluutta ja aamusella kohti etelää, sillä Lapin nurkilla paistanut aurinko oli siirtyilemässä kaakon suuntaan.Kemijärvi tarjosi hieman enemmän pilvien välistä tuikkivaa aurinkoa ja oikein hyvän kämppärin aivan kaupungin keskustassa. Trampoliini, hieno uimaranta ja lokoisat loossit jäivät mukavasti mieleen. Toivottavasti isäntäpari, joille jälleen runsaat kiitokset, jaksavat vielä jatkaa vaikka jo tänä keväänä olivat lähellä jättää urakan seuraaville.Jätimme hyvästit ja painuimme Livohkaan Posion kaakkoispuolelle.Sitä ennen havaitsimme, että Suomulla oli kesä ja kiihtynyt porotokka, eikä juuri muuta. Nättiä kuitenkin.

Posiolla on eräs kotimainen mutta kansainvälinen sisustusmyymäläketj u melkoisen hyvin edustettuna. Ohitimme vähin äänin, kuin myös ravintola Sorrenton (terveiset vaan Napolin kentällä koneen korjausta ehkä edelleen odotteleville). Livohkaa oli meille ennalta kehuttu, eikä syyttä. Siistiä, hyvin hoidettua, kattavaa ja varsin edullista. Kaikki palvelut ajanmukaisessa kunnossa pienten lasten leikkipaikkoja myöden. Tuolla saattaisi viihtyä pidempäänkin, eritoten hyvällä kesäilmalla.

Tässä vaiheessa oli lomaa edelleen viikko jäljellä ja päätimme vielä viettää useamman yön yhdellä viime kesän parhaalla rannalla Etelä-Karjalassa.Kuplakones viihdyttää vesisateessakin! Thumb

Matkan varrelle löytyi seuraavaksi yöpaikaksi Villi Vonka Hyrynsalmella. Hiljaista oli ja rauhallista vielä ennen suofudiksen alkua. Hiekkakylvystä toipuva kuplantekokone loivensi hiljakseen sateessa ripsivää tunnelmaa. Hyvä sauna, hiekkapohjainen ranta ja erittäin ystävällinen isäntäperhe ansaitsevat erityismaininnan. Kuin pisteenä iin päälle tutustuimme Faika-prinsessan historialliseen koskenlasku vierailuun.

Koska Parikkalaan oli vielä matkaa, päätimme aluksi kokea Loma-Koli Camping alueen. Kieltämättä se jäikin kokemuksena mieleen. Kun respassa ei ole päivystystä ja alkuperäiset viralliset tiekyltit makaavat rötväisen huoltorakennuksen takaseinällä ylitsepursuvien roskalaatikoiden taustalla, alkaa kyllä käydä sääliksi, ettei meillä riitä maksavia matkailijoita ja ylläpitoa näihin hylättyihin helmiin aivan käsittämättömän kauniin luonnon keskellä.

Jatkoimme Koli Freetime kämppärille, joka nimestään huolimatta oli mukavan suomalainen, siisti ja rauhallinen mutta niin kovin tavanomainen. Puhelias isäntä oli kuitenkin selvästi tehtäviensä tasalla. Olimme kuulema jo kolmas Merilänrannan kautta samana päivänä heille kiertänyt. Toivotamme oikein lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä hänelle.

Sitten lopultakin parkkiin ihan rannalle. Kun lämpö ja auringonpaiste olivat parhaimmillaan Papinniemessä, viihdyimme mekin useamman aurinkoisen päivän. Onhan tuo ranta aivan huippu lievästä tuulettoman aamun sinileväepäilystä huolimatta. Pikkulapset ihmettelivät rantaveden mustia (iili)matoja. Kaikella on puolensa paratiisissakin mutta täytyy sanoa, että Uukuniemen kylässä on yksi ehdoton suosikkimme.

Jokainen loma loppuu aikanaan ja SFC Alatalo Kuopion kupeessa oli vielä sopivasti kotimatkan varrella. Kaunista ja siistiä aluetta ei kesäaurinko tällä vierailulla valitettavasti hellinyt. Ehkä ensi kerralla kun tuonne päin ajelemme. Varsinkin lasten viihtyvyyteen oli todellakin panostettu hienosti. Sitten Kuopion torikierroksen kautta länteen kohti auringonlaskua.

---

Summa summarum, 18 päivää ja pihasta pihaan 3500 km. Tekniikka pelasi ja muutamaa pikku kommellusta lukuun ottamatta säilyimme ilman haavereita. Leirialueet olivat oikein mukavia paria hassua pihassa käännyttyä poikkeusta lukuun ottamatta. Kesäretken muistot ovat nyt tallessa ja toivottavasti tästä lyhyestä kirjoituksesta on iloa kaikille; Kiitoksin, jotka jaksoivat lukea.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:23.05.2021 kello on 17:29
Matkakertomuksia on aina mukava lueskella varsinkin kun on kuvia mukana,kiitokset vaan kirjoittajalle kokemuksien jakamisesta.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla: 2.05.2022 kello on 00:35
Kiitos matkakertomuksesta!
Tuolla Sexsjön kupeessa kävimme juhannusviikonloppu na, mutta emme leirintäalueella vaan Jäknabackenin upealla jätinkirkolla.

Hauska kuulla että isovanhemmat reissaavat lastenlasten kanssa!t.Kaarina

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 16:07
 • 7100i Tolokku sen olla pittää.
Hyvä, hyvä. Kun joku laittaa kuvia ja juttua kotimaankin reissuista. Vieläpä ilman kiirettä ja ahnehtimista, aivan meille Suomalaisille kivoista kohteista. Suomen kesä on niin lyhyt, että ei siinä kerkeä ulkomailla kesää tuhlata. Rospuutalla sitten. Thumb Thumb

*****
 • Aluevalvoja
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 09:40
 • Eipä hetkauta, kuljen vain.
  • Blogi
Kiva tarina kotimaasta.  Monet kuvat tekstin joukossa kruunaavat kerronnan. 

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:53
 • Etelä-Pohjanmaa

Kiitos kirjoituksesta monenlaista meillä täällä Suomessakin  Thumb

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 06:23
 • Kulkija
Komia on autokin. Alkovin ja sen ikkunan kaaret hivelee silmää. Thumb

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux