Tekniikkakeskustelut > Aurinkosähkö

Apua, aurinkopaneeli ja vaunun akku lataa autoa??

(1/1)

harkonen:
Noniin, vanhan Cabbyn aurinkosähkö projekti on valmis ja ensimmäinen koeveto takana!

Muutama kysymysmerkki kuitenkin putkahti pään päälle, kun vilkaisin lataussäätimen näyttöä auton ollessa päällä ja kytkettynä...

Kuormapuolella oli 2.5A virrankulutus ja koska aurinko ei juuri tuolloin pahemmin paistellut, vaunun akustakin otettiin osa. 13.0V oli kuormapuolella jännite.

Aatoksissahan oli, että ajon aikana auton sähköjärjestelmästä saisi sähköä esim. jääkaappia varten, ja vaunussa onkin vielä erikseen kytkin jossa lukee "Car / Caravan". Tämän kytkimen kummallakaan asennolla ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta (tosin, puolivälissä keinukytkintä on sellainen kohta jolloin esim. valot eivät toimi ollenkaan).

Kaikenkaikkiaan, olen hämmentynyt. En nyt ennen kesän reissuja ehdi sen enempää tonkia noita syvempiä sähkövirityksiä, joten pitäisiköhän vaan pistää matkan ajaksi vaunun akusta pääkytkimestä peli poikki?

harkonen:
Ha! Itse itselleni vastaten... Minähän tietenkin kytken vain kuormapuolen pois päältä lataussäätimestä! Silti vähän kummastuttaa mihin se kaikki sähkö autossa meni, ilmastointilaittees een? :)

K.E.V:
Ei kai auton kylmäkone virtaa tarvitse. Moottorihan sitä pyörittää.
Magneettikytkimelle käsky jotta kiinni. Se ainoa sähköntarve puhaltimen lisäksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View