Tekniikkakeskustelut > 12 voltin järjestelmä

Langallinen peruutuskamera vaunuun

(1/4) > >>

Yrjö:
 Mielestäni ainakin tuollaisesta pienestä kamerasta ja näytöstä, olisi parempi nimitys peräkamera. Olen nimittäin havainnut, kun en oikein osaa kunnolla peileistä peruuttaa, en ainakaan opi kamerastakaan. Mutta takapuskurin taustan sillä näkee 100% paremmin, varsinkin maassa olevan esim. viivan. Eri korkeuksilla olevia esteitä onkin sitten vaikeampi pienestä vääristyneestä kuvasta hahmottaa yhtä tarkasti , varsinkin Opelissa? Tuskimpa tämä perän kolhuja lopettaa, mutta jos vähentäisi?   

     Alunpitäen oli tarkoitus laittaa peruutustutkat, mutta naapurin poika ylipuhui hankkimaan kamerat.
  Koska en hallitse ulkomailta tilaamista, kannatin kotimaista myyjää   www.engzet.com . Sieltä teknistä apua ja mahdolliset takuut helpommin Suomen kielellä.


 Kokeilin vaunussa kameraa ekana rekkarin alle, mutta tuntui paremmalta jos se on korkealla, vielä varren päässä että näkee paremmin perän taakse. Olisin Opeliinkin laittanut ylös, jos olisin paikan keksinyt? Nyt se on rekkarin yläpuolella.


  Virran ja maadoituksen otin vaunun pakkivalo liittimistä. Kuva johdon katkaisin ja liitin tinalla ja kutistesukalla 3* 1.5.  6 m.  kumikaapeliin, jonka puolestaan nurkista löytyneeseen 7- napaiseen pistotulppaan. Siinä keskinastaan liimasin puutapin jottei mene tavalliseen peräkärryn pistorasiaan.Pistorasiassa kaksi tyttöpuolta sai puutapin, puutappien vastapuolelta poistin poikapuolet sekä liimasin syntyneet reijät umpeen, ettei kura mene sisään. Takakontissa  3*1.5 vaihtuu taas orginaaliin kuvakaapeliin.Kolmas johto on varalla, josko myöhemmin haluan kytkimellä kamerat päälle?


 ” Veturissa” pakkivalovirta menee tavalliselle 5- napaiselle releelle (30 ja 86) ja  näytölle. (87A):llta menee Opelin pakkivaloille sekä kameralle. En ikinä ajatellut tarvitsevavani 13 pistorasian nastaa 12 kun suljin rasian liimamassalla, paria pientä vesireikää lukuunottamatta, Sieltä kuitenkin täytyi releelle vetää maadoitus (85), jotta Opelin pakkivalot sammuu ja kamerakin, kun vaunun liitän. Pakkivalot ovat minua aina pimeellä häikäisyllään vaunun etu seinästä häirinneet, nys se on loppu. (87:stä) menee vaunun pakkivaloille, sikäl kun muistaa 13- piuhan kiinnittää? Onneksi pistotulppaan olin jo aiemmin maadoittanut nastan 12.
  Näytölle ja kameroille lähteviin piuhoihin laitoin 3 A sulakkeet, kun 1 A oli lopussa. 

Yrjö:
   Häiritsi farkussa tuo kameran kuraantuminen, laitoin spoilerin saattoi pikkasen auttaa?
   Vaunussa kun kamera on korkealla kuraantuu vähemmän, tosin kerran tänä talvena koko perä rappaantui puolen tuuman lumikerrokseen, vain taka äärivalot ja rekkarivalot näkyivät. :(
  Opeliin pistin pisssapojan suuttimen, nyt tuntuu pysyvän puhtaanpana, tosin nesteen kulutus lisääntyi. Pysyypä keski osa rekkariakin puhtaampana, ;Djak900:
Aika jännä ilmiö peruutuskamerassa. Vedetty vaunun takaosasta rca pihalla auton etuosaan niin että takaluukussa liitin. Vaunuun kytketyssä kamerassa kuva välähtelee jarrua painaessa ja vilkkuja käytettäessä, sama kamera auton takaikkunalla toimii moitteettomasti. Mitään kytkentöjä ei ole liitetty vaunun valoille vaan kokonaan erillinen systeemi. Vaunun pistoke autosta irroitettuna ei häiriöitä ole. Mahtaako tuo 10m pitkä rca johto vaan olla häiriön aiheuttaja.

Yrjö:
  Varmaan meilläkin mutkien kanssa piuhaa on reilut 10 m.. Kuinkas sulla virta menee kameralle?

seppoko:

--- Lainaus käyttäjältä: jak900 - 22.06.2016     kello on 20:52 ---Aika jännä ilmiö peruutuskamerassa. Vedetty vaunun takaosasta rca pihalla auton etuosaan niin että takaluukussa liitin. Vaunuun kytketyssä kamerassa kuva välähtelee jarrua painaessa ja vilkkuja käytettäessä, sama kamera auton takaikkunalla toimii moitteettomasti. Mitään kytkentöjä ei ole liitetty vaunun valoille vaan kokonaan erillinen systeemi. Vaunun pistoke autosta irroitettuna ei häiriöitä ole. Mahtaako tuo 10m pitkä rca johto vaan olla häiriön aiheuttaja.

--- Lainaus päättyy ---

Välkkyykö vaunun etu- ja takavalot vilkun tahtiin? Jos, niin maadoitus huono ja vaikuttaa myös kameraan

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta