Tekniikkakeskustelut > Aurinkosähkö

Aurinkopaneelin kiinnitys vaunun kattoon

(1/11) > >>

puskajussi:
Onkohan tämä oikea osasto, no joku siirtää jos meni vikaan.

Tarkoitus olisi hommata -89 Cabbyyn aurinkopaneeli tai kaksi katolle ja olen pähkäillyt kiinnitystapaa.

Onko tuhoon tuomittu ajatus laittaa paneelin kehikkoon 90° kulmaraudat ja pop-niitata ne (tiivisteaineen kanssa) vaunun kattoon?

Paljonko paneelin ja katon välissä pitäisi olla ilmatilaa, ja pitäisikö paneelin etupuolella olla joku ilmanohjain, että matkavauhdissa ei kohdistu turhan kovaa painetta paneelin alle?

Olisiko paras paikka vaunun edessä (eteenpäin laskeva katto) vai takana (laskee hieman taaksepäin)?

jaketson:
Itse olen laittanut alumiini kulmaraudan ruuvilla kiinni paneeliin ja liimannut sitten kattoon kiinni. Mieluiten asenna tasaiselle kohdalle niin paras hyöty. Tuuliohjaimia ei tarvita, ja ilmarako vähintään puoli senttiä.

puskajussi:
Ajattelin hyödyntää sinänsä turhan tv-antennin läpivientiä paneelin piuhalle. Minkälainen läpivientikappale tuohon olisi kätevä laittaa, jos puran koko antennin putken pois?

velnum:
 ;D Moi asensi juuri tänään 90w panelin matkailuauton katolle. Ostin kärkkäiseltä   kulmapalat  55e  aurinkopanelille siihen vartavasten  tarkoitetut asianmukaiseen kiinnitykseen (valmistettu silikooni muovista ).(kannattaa tapauskohtaisesti miettiä kiinnitys.)
   Ankkurointisika  massalla kulmapalat  kiinni, vetolujuus 200 nm .On muuten sellaista ainetta että jämähtää samantie  ei kannata turata kiinityksessä kauvaa .Asetonilla putsasin  kiinnitettävän alueen auton katon kohdasta. Haponkestävillä ruuveilla (ettei ruuvi ole tuskasta punaisena kohta) varmistus muovin läpi peltiin samanaikaan reikiin  sikaa  ja reilusti .Ruuvin kannat epoksilla peitoon .
   Panelissa on aluminni rofiili valmiina ,josta rosteri ruuveilla kiinii kulmapaloihin. Reikä katoon josta johto läpivientilaipalla ja ruuveilla ohjeiden mukaan (tulee mukana)
  (Läpivientilaippa löytyy  Biltemasta veneily katekooriasta  ja  Sika massa reilusti). Thumb Thumb

Catiska:
On muuten mahtava kate noiden kulmapalojen hinnoissa. Huvittavaa sinänsä että neljä muovipalikkaa maksaa puolet tuon paneelin hinnasta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View