Sivuja:
Toiminto
  • #1 kirjoittanut K.E.V 28 Dec 2010
  • Allekirjoittanut neuvoo (mikäli pystyy) , reilun 20v kokemus eripuolilla eurooppaa kiertämisestä. En ole mikään guru, mutta mikäli mieltä askarruttaa niin kyselyjä peliin .
  • #2 kirjoittanut kaitsute 28 Dec 2010
  • Huolestuttaa vaunun ylipaino ja ei millään haluttaisi vaihtaa mieluisaa vaunua moisen asian vuoksi.

    Miten ahkeria ovat eri maissa punnitsemaan ja minkälaiset sanktiot painojen ylityksestä?
  • #3 kirjoittanut K.E.V 28 Dec 2010
  • En ole vielä vaunuja nähnyt punnitun tuon reilun 20v aikana . A-autoja kylläkin parikertaa,joten en tiedä sanktioistakaan. Kierrettyjä maita on lähemmäs 30, joita ei kaikkia ole enää virallisesti olemassa. Vaan ne on jakautuneet useampiin uusiin. Itäblokissa kannattaa varautua nopeusrajoitusten tarkkailuun. 2 miehen partiot "tutkailee" , käteismaksu tai menet kammarille selvittelemään. Puolassa niitä ainakin näkyy, olen kerran joutunut uhriksi. Parempi oli mielestäni maksaa, "virkamiehet" puhui pelkkää puolaa  :P
  • #4 kirjoittanut Alan 28 Dec 2010
  • Saksassa saa minun kokemuksen mukaan ajella aika rauhassa, kohtuullisiin ylinopeuksiin vaunun kanssa vapaan nopeuden alueella ei puututa, kunhan osaa käyttäytyä oikein kaistoilla eikä käytä sitä vasenta. Saksassahan saa tietyin edellytyksin vetää vaunuakin sataa, lätkä on silloin perässä, siis Saksassa ko. nopeudelle katsastetuissa vaunuissa. Vaatii kitkavetopään, tuoreet renkaat ym. Saksassa muuten pitäisi olla kaasujärjestelmässä se venttiili, joka katkaisee kaasuntulon kolaritilanteessa, jos aikoo käyttää kaasua ajon aikana- Itte olen kyllä käyttänyt kylmästi, vaikka sitä ei olekaan. Parempi olisi hankkia.

    Ruotsin poliisin innokas punnitseminenhan on varsin tunnettua, mutta sen pystyy välttämään käyttämällä laivoja. Ja niin Rostockissa kuin Travessakin täytetään varastot Sari Bernerin edullisissa kaupoissa. Viinejä niissä kannattaa katsoa tarkkaan, sillä joukossa on vanhoja ylijäämäeriä, mutta tunnettuihin olutmerkkeihin voi luottaa. Viina ei ole ihan niin edullista, mutta löytöjä tekee, ja shoppailu yhdessä kaupassa säästää aikaa ja vaivaa.

    Muuten olen sitä mieltä, että Belgian kautta kannattaa matkustaa pelkästään oluen takia - sitä on kyllä tarjolla huokeaan hintaan myös pohjoisessa Ranskassa.  :D

    Jos Italia kinnostaa, niin kannattaa kysellä. Aika paljon olen siellä aikaa viettänyt, yleensä tosin ilman matkailuvälinettä.
  • #5 kirjoittanut Aakku 28 Dec 2010
  • Miten tuo turvallisuuspuoli.
    Mitä riskialttiita paikkoja? Mitä varotoimenpiteitä?
  • #6 kirjoittanut Alan 28 Dec 2010
  • ^

    Hyvä avaus. Tässä omiani:


    Poliisi Itä-Euroopassa. Ja Ruotsissa. Hippikaverini mielestä pahimmat ovat Saksassa ja etenkin Kreikassa.

    Varkaat, mutta riskin voi minimoida käyttämällä vartioituja alueita.

    Liikenne. Ennakointi ja hyvä kalustonkäsittelyta ito olisi plussaa, jälkimmäisessä mulla olisi kehitettävää.

    Tekniikka. Huollot tehtynä ennen reissua. Kaluston tuntemus. Riittävästi työkaluja mukana.

    Ruokamyrkytys. Iskenyt kahdesti sen 13 vuoden aikana, kun olen aktiivimatkaillut. Todennäköiset aiheuttajat likainen oluthana Lontoon Sohossa 1998, vuorokausi vatsataudissa, kuumetta 40 C, ja pilaantunut aamiaismakkara Istanbulissa joulukuussa 2010, tauti iski vasta Suomessa. Kunnon matka-apteekki mukaan, myös muiden tautien varalta.

    Pahin riski on holtiton rahankäyttö eli shoppailu, tulee talousongelmia joksikin aikaa. Toinen on ylirasitus, jos ei osaa ottaa välillä rauhassa.

    Paras yleisneuvo, mitä olen kuullut: Varo joutilaannäköisiä nuoria miehiä. Pimeällä varon sivukatuja. Kännissä en huitele kylillä, enintään pikkuisen alueella ja sielläkin vaunun edustalla.

    Rahat, luottokortti (kaksi mukaan) ja passi kannattaa säilyttää muualla kuin takataskussa. Minä suosin kaulapussia. Kaksi kertaa on yritetty varastaa jotain, eli 2001 Porta Portesen torialueella Roomassa (nuori mustalaistyttö tarrasi käsivarteen, jolla suojasin reppua) ja 2009 Hampurin satamassa matkamuistomyymäläs sä (taskuvarkaan käsi kävi reisitaskulla, jossa oli passi, olin nopeampi, mutta kaveri katosi samantien).
  • #7 kirjoittanut K.E.V 29 Dec 2010
  • ....................... Saksassa muuten pitäisi olla kaasujärjestelmässä se venttiili, joka katkaisee kaasuntulon kolaritilanteessa, jos aikoo käyttää kaasua ajon aikana
    Koskee määrätynikäisiä asunto-autoja. Ei vaunuja lainkaan  ;)
  • #8 kirjoittanut ose 29 Dec 2010
  • Koskeeko tuo punnitusinnokkuus Ruotsissa myös vaunuja?
  • #9 kirjoittanut K.E.V 29 Dec 2010
  • En tiedä. Itse olen ajanut ruotsin läpi aikkasen monta kertaa , myös ristiin rastiin. Ei ole vielä osunut kohdalle  ::)
  • #10 kirjoittanut migel 30 Dec 2010
  • Tanska kiinnostaisi muutakin kuin Köpiksen osalta jossa olen paljon aikaani viettänyt, mutta ne kauniit hiekkarannat ja korkeatasoiset campingalueet puhuttavat! En tiedä onko kellään kokemusta jyllannin ja sjäellannin alueista , jos on niin tänne kokemuksia!!!

                                                                                                        t migel
  • #11 kirjoittanut Alan 30 Dec 2010
  • Fynillä olen käynyt joka reissulla. Yöpymispaikoista en tiedä, kun majoitun kaverin pihassa. Mutta kyllä sielläkin tarkkanäköinen puskan löytää. Luonnonkaunis saari, hyvät tiet ja paljon katseltavaa.

    Alkaen vaikkapa Egeskovin linnasta, joka on Unescon maailmanperintökohd e. Linnan isännällä on todella komea moottoripyörä- ja autokoelma, alueella viihtyy monta tuntia.

    Refsvindigen pienpanimosta saa mainiota olutta, eri laatuja taitaa olla liki parikymmentä. Faaborgin merenrantakaupungis sa eteläosassa saarta on kiva kuljeskella. Googlella löytyy helposti tietoa.

    Varjopuolena on maksullinen silta idästä eli Sjellannista tultaessa, joka on kokemus sinänsä, mutta Jyllantiin Fynilta silta on ilmainen.

    Edit: asiavirhekorjaus sillasta, lisätietoa linnasta
  • #12 kirjoittanut ------- 13 Jan 2011
  • Kovasti meijänki perhe suunittelee reissua Saksaan  :) Uskaltaako kaupungin ulkopuolella yöpyä puskissa esim. keskellä ei kettään ja vähän metsässä??
    Ja mistä saa tietää vartiointi aulueet?
  • #13 kirjoittanut K.E.V 13 Jan 2011
  • Siitä vaan jos se hyvältä tunttuu  ::) Toisaalta mukavaa kun tulee hikiseltä kaupunkikierrokselt a julkisilla , pulahtaa vaikka alueen uima-altaaseen/istahtaa vaikka terassille tai etukatokseen ja heittää ohrapirtelö ääntä kohti. Mutta onhan se extremeä hikisenä puskassa odotella rosmoja. Pissi housussa joka rapsahduksesta  ;D :o ::) Jokainen tavallaan Ehkä joku kommentoi paremmin esim laillisesta puskassa olemisesta. Euroopassa on erittäin paljon kylttejä missä kerrotaan kaikenlaisen majoittumisen olevan kyseisen kaupunginalueella , olevan kiellettyä. pl siihen tarkoitetut alueet. Jotain lukee > http://www.uta.fi/campus/003/oikeudet.html
  • #14 kirjoittanut Alan 13 Jan 2011
  • Ajopäivinä, siis reissatessani ilman lapsia, olen yöpynyt Autobahnien raststätteillä ilman ongelmia. Korvatulpat korviin, niin turvallistahan siinä on rekkojen välissä tuhista. Sen kummempaan puskaan ei vaunun kanssa tee mieli, mutta voisin kuvitella yöpyväni luvan kanssa vaikkapa maalaiskrouvin parkkipaikalla. Stellplatzit eli luvalliset matkailuautoparkit erikseen. Ihan mielellään maksan leirintäalueista, mutta voisin olla eri mieltä välillä, jossa alla olisi matkailuauto.

    Viime reissuilla olen havainnut maksullisia raststättejä, eipä tee mieli moisesta maksaa, kun vaihtoehtoja on.
  • #15 kirjoittanut kimi 13 Jan 2011
  • Kovasti meijänki perhe suunittelee reissua Saksaan  :) Uskaltaako kaupungin ulkopuolella yöpyä puskissa esim. keskellä ei kettään ja vähän metsässä??
    Ja mistä saa tietää vartiointi aulueet?

    Mielestäni uskaltaa. Viime kesänä käytiin reilun kuukauden matka Italiassa, mennen tullen Baltian maitten läpi ja paluumatkalla ajettiin Saksan kautta. Kaksi yötä vietettiin maksullisilla paikoilla, Venetsiassa koska paikka oli kaupungin vieressä ja People Moverin (miehittämätön juna) pääteaseman vieressä ja matka kaupunkiin kesti muutaman minuutin, toinen yö jossakin eteläitaliassa kun kemssantyhjennyspai kan yhteydessä oli yöpymismahdollisuus kohtuullista korvausta vastaan kyläkeskuksessa.

    Pääosin yöt keskellä ei mitään paikoissa joissa pystyi ulkoiluttamaan eläimet vapaina.

    Vartiointia kaipaa paikat missä käy ihmisiä, ei rikolliset puskissa etsi uhrejaan.

    Autoliitosta saatava stellplatsführer on mainio apuväline jos haluaa sivistyksen läheltä löytää edullisen tai ilmaisen paikan jossa ei tarvitse olla yksin, varsinkin Saksa on hyvin edustettu kirjassa ja sen kartoissa.
Sivuja:
Toiminto