Tekniikkakeskustelut > Matkailuvaunut

Vaunun/auton kosteusvahingon korjausopas. Tarvikkeet ja tietotaito.

(1/7) > >>

virpi55:
En tiennyt mihin osastoon tää kysymys tulee mut kysyn asuntoautojen/vaunujen kosteusvahinkojen korjauksesta neuvoja? ja haku kentästä en löytäny selkeää vastausta tokiha siellä on monta juttua mutta ei selkeää tarvi?keista jne... ni kysyn täältä.
Työkalut pysyy kädessä mut ennen en ole vaunuja/asuntoautoja korjaillut.

Eli onko jotain korjausopasta olemassa tai ku puran hobby takaseinää ni otan mädät osat pois mutta mitä tiivistemassoja tulee käyttää?
Onko jotain selkeää ohjetta olemassa? Sen verran tiedän tapetit irti mätä levy pois ja uusi levy kiinni mikä on sopiva levynmateriaali? mutta milllä tiivistetään?
Ja voiko homman tehdä kylmässä mutta kuivassa paikassa?

Alan:
Lue tältä keskustelufoorumilt a muiden karavaanarien korjausprojekteista tekemiä kertomuksia. Vastaukset kysymyksiin löytyvät niistä ja muistakin keskusteluista. Massoista ja liimoista esimerkiksi löytyy hyvää tietoa.

Pikkuisen pitää kuitenkin nähdä vaivaa asian eteen ja etsiä sitä tietoa. Ei voi olettaa, että kaikki perusasioista lähtien kannetaan valmiiksi eteen.

Täsmäkysymyksiin löytyy varmasti vastauksia, kun niiden aika on.

virpi55:
Moi.en olettanut vaan ajattelin että joku korjausopaa on olemasaa.tokihan oon lukenut paljon toisten korjausneuvoja ja juttuja :)

Jakelfin:
En minäkään muutaku luin projektitopicit läpi ja kokeilin sitten itse eri tyylit läpi että mikä toimii missäki. Uretaaniliima ja liimavaahto on oikeastaan tärkeimmät, varmaan edullisimmatkin. Purkaessa varovaisuutta ja kannattaa ottaa paljon kuvia eri vaiheista niin muistaa kasatessakin. Hyvähän tommonen kirjanen olis, jotain juttua tais olla jossain karavaanarioppaassa mitä joskus kirjastossa selailin, mutta ei tainnu olla tarpeeksi valaiseva kun ei tarttunut mukaan.

Parhaat opit on saanu täältä foorumilta, ei muutaku tsemppiä projektiin!

HiTec:
Ainoa mutti että kun tuohon kerran ryhtyy, niin siitä mielellään tekisi ns. ikuisen. Ja puuta jos käyttää niin ennemmin tahi myöhemmin se mätänee uudelleen = jotain muuta pitäisi olla, mutta mitä? Uusissahan käyeteään jotain muovirimoja tukirakenteena ja nuo onkin sitten 100% epäorgaanista = mädäntymiselle immuuneja vaikka kastuisikin. Silti noita voi porata, ruuvata, niitata... ihan siinä missä puurimaakin Thumb

Samaten se pintavaneri, kovalevy, mikälie on jälleen yksi orgaaninen komponentti systeemissä. Mitäpä jos laittaisi muovilevyä sisäpaneliksikin? ???

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View