Tekniikkakeskustelut > Käyttö- ja jätevesi

Vesien määrät kulukimessa

<< < (2/6) > >>

tapani pokkinen:

--- Lainaus käyttäjältä: 88k5 -  3.05.2011     kello on 18:20 ---150 litraa menee yhteen tankkiin (vedet mukana omamassassa). Täyttöreikä ulkoseinässä. Tankataan yleensä piripintaan - mitä vähemmän ilmatilaa, sitä vähemmän loiskuu ajossa ;D Tiivis on eikä vuoda. Samasta painevesijärjestelm ästä tuo kemssakin vetensä ottaa..

Jätevesiä ei yleensä mukana ajossa pidetä, vaan ne tyhjennetään ennen ajoon lähtöä, mikäli ajokaivo löytyy. Yleensä, jos yli ½ tankkia tuorevettä on, ei tankata..

--- Lainaus päättyy ---


Tyhjää säiliötä tankatessa lasken piripintaan ja sen jälkeen imen pumpulla Alden ja putkistot täyteen. Mielestäni tämä tapa jotenkin turvallisempi kun en jotenkin henno luottaa siihen täyttöletkun ehdottomaan pitävyyteen.

ihaa:
Reissuun lähtiessä huuhtelen säiliön ennen täyttöä säiliön päällä olevan täyttöaukon kautta (reissussa seinässä olevan täyttöaukon kautta) ja tarkistan ettei siellä säiliössä ole muutenkaan mitään ylimääräistä ja 110 litraa täytän korkkia myöten.

Reissussa ollessa täytän säiliön 10 litran kastelukannulla, niistä alueen tai huoltoaseman letkuista en ole vettä ottanut vaan suoraan hanasta ja mitä täydempänä sen pidän sitä viileämpänä se vesi siellä säiliössä on, tiskatessa vettä ei säästellä joten tuo säiliön vesi vaihtuu kolmen vuorokauden välein.

Laaga:
Kyllä omilla letkuilla voi säiliön täyttää, edellyttää tietysti, että hanassa pikaliitin joka siinä useimmin onkin.

Turhan Höpöttäjä:
Kun ottaa mukaan eri vahvuisia letkun pätkiä, niin voi suttuisestakin letkusta täyttää suoraan.  :D

Dorotea:
Vaunussa 40 l. raitisvesisäiliö johon lähdettäessä laitetaan noin 25 l. vettä. Siitä noin 10 l. menee putkistoon ja boileriin ja loput jää säiliöön.
Päivän pari riittää se jolloin tulee lisäämisen tarve. Yleensä 1 kastelukannullinen lisätään, näin vesi vaihtuu koko ajan. Oma kannu mukana johon haetaan hanasta vettä.
Täyttöaukossa kuvan mukainen irtosuppilo, johon on helppo kaataa kannusta ja vesi menee sinne kuin pitääkin.
Helppoa kuin heinänteko! :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View