Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Kokemuksia hydraulisista tukijaloista?

<< < (10/10)

Reissaaja80:

--- Lainaus käyttäjältä: putkimies -  1.10.2021     kello on 09:27 ---  Periatteessa kytkinrakennelma "kuluu" vain ja toisaalta aina kun on jalka kytkinpolkimella.

 Lähinnä kuluvia komponentteja on painelaakeri, kytkinlevyn kitkapinnat ja joissakin autoissa kaksoismassavauhtip yörä. Joissakin autoissa työsylinteri on kytkinkopan sisällä ja työsylinterin vaihto edellyttää kytkikopan avaamista, se on senverran iso työ että siinä yhteydessä uusitaan yleensä kaikki muukin kuluvat osat.
  Kytkimen kuluminen on isosti riippuvainen kuljettajan taitojen lisäksi moottorin ominaisuuksista. Helppoa on kuljettajallekin jos on alhaalta hyvin vääntävä moottori. Sensijaan huono alavääntöinen moottori sammuu helposti, vaatii isot kierrokset liikkeelle lähdössä, kuormittuu kytkin ja raastaa kuljettajan hermoja.
 
 

--- Lainaus päättyy ---

Joo on mulle kytkimen rakenne tuttu. Sitä vaan ihmettelin, kun puhutaan että kiiloille ajo nopeuttaa kytkinremonttiin joutumista. Montako kertaa kytkintä käytetään päivän aikana normaali ajossa vs. kiiloille ajo ehkä kerran päivässä, jos sitäkään.

"Masi":

--- Lainaus käyttäjältä: Reissaaja80 -  1.10.2021     kello on 13:20 --- Montako kertaa kytkintä käytetään päivän aikana normaali ajossa vs. kiiloille ajo ehkä kerran päivässä, jos sitäkään.

--- Lainaus päättyy ---

Aika moni tuntuu luistattavan ylöspäin kiiloille ja välii takaisin ja taas ylös ennen kuin onnistuu saamaan haluamaansa tasoon.
Ja toinen tapa kun perutetaan kiiloille, kun niin fiatissa kuin fordissa on pitkä pakki eli taas luistatetaan.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: "Masi" -  1.10.2021     kello on 15:17 ---Aika moni tuntuu luistattavan ylöspäin kiiloille ja välii takaisin ja taas ylös ennen kuin onnistuu saamaan haluamaansa tasoon.
Ja toinen tapa kun perutetaan kiiloille, kun niin fiatissa kuin fordissa on pitkä pakki eli taas luistatetaan.

--- Lainaus päättyy ---

Se kiiloille ajo on nyt kuiten kun hyttysenpaska Itämeressä.

latushka83:

--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali -  1.10.2021     kello on 15:47 ---Se kiiloille ajo on nyt kuiten kun hyttysenpaska Itämeressä.

--- Lainaus päättyy ---
Saahan jotkut poltettua kytkimen taskuparkkeeraukses sakin niin miksei myös kiiloille ajaessa...

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: latushka83 -  1.10.2021     kello on 21:17 ---Saahan jotkut poltettua kytkimen taskuparkkeeraukses sakin niin miksei myös kiiloille ajaessa...

--- Lainaus päättyy ---

Eihän kyse olekaan siitä mitä voi saada aikaan...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View