Tekniikkakeskustelut > Vetoautot

VW Touareg

(1/20) > >>

MarkoA:
Moro

Onkos kokemuksia Touaregistä vetoautona? 3.0 tdi automaatti ja vuosimalli n. 2010-2013 joita olen päässäni pyöritellyt. Onko pahoja sudenkuoppia tekniikan tai muun osalta? Vetopaino max 3500kg, joten vaunun pitäis sen puolesta tulla perässä. Ja CO2 maltillisissa lukemissa, joten mitään verotusylläreitä ei pitäis tulla. Todennäköisin vaihtoehto hankinnalle lienee saksan haku. Toki suomestakin voi ostaa jos sopiva löytyy.
Onnistuuko huolto missä vaan Volkkarihuollossa? Miten kone, jotain isoja/kalliita huoltoja tietyillä kilsoilla? Kaikki kokemukset tervetulleita.

Catiska:
Minulla oli tuon sisarmalli, Q7. Moottori ja voimansiirtohan noissa on samat, sähköt eri joten osa kokemuksista sopii tuohon volkkariinkin.

Moottori on aivan riittävä vaunun vetoon, sinne pariin tonniin asti riittää tuolla koneella minun mielestäni sujuvasti. Audi on pidemmällä akselivälillä, mikä saattaa vakauttaa kulkua. Periaatteessa tuo oli ihan ok vaunun veturina, mutta suosittelisin siihen puuhaan hommaamaan vähän suurempi halkasijaiset vanteet ja matalaprofiiliset renkaat. Vakio rengastus kun hieman notkuu sivusuunnassa, tosin ei niin paljon kuin toyon lantikka saati Pajero.

Vaihteisto pelaa vaunun vedossa hyvin, normi huollot ja yleensähän nuo vw/audi/BMW yms lootat kestää sen n. 300tkm, eli ei niin vahvoja kuin Mersun, mutta tuskin nuo kilsat heti tulee vastaan.

Moottorissa ei ole muuta ihmeellistä kuin imusarjan läppämekanismi. Siitä kulahtaa servon ja läppien välinen tanko -> vikakoodia ja imusarjan vaihto tai läppien poisto. Itse kyllä vain korjasin sen välitangon, maksoi tarvikkeet lennokkiliikkeestä ostettuna vajaan kympin. Imusarjat olisi olleet 1400,- pari. Nuo menee kait siinä 170tkm paikkeilla, minulla meni hieman ennen.

Muuten minulla kaikki rokkasi kuten pitääkin, ilmajousitus ei nyt ehkä ollut ihan sitä mitä odotin, mutta muuten aivan ok kaara. Ajoin autolla n. 130tkm itse, ostin sen vähän käytettynä. Muuta korjattavaa minun aikana ei ollut kuin nuo nivelet, siis alta kympin kustansi korjaukset. Huollot tietty kalliinpia kuin vaikka A4/Passat osastossa, hinnoitellaan kait nekin auton ostohinnan mukaan vaikka perus tekniikka olisikin saman kaltaista.

tsahkali:

--- Lainaus käyttäjältä: Catiska - 23.02.2015     kello on 15:38 ---Vaihteisto pelaa vaunun vedossa hyvin, normi huollot ja yleensähän nuo vw/audi/BMW yms lootat kestää sen n. 300tkm, eli ei niin vahvoja kuin Mersun, mutta tuskin nuo kilsat heti tulee vastaan.

Moottorissa ei ole muuta ihmeellistä kuin imusarjan läppämekanismi. Siitä kulahtaa servon ja läppien välinen tanko -> vikakoodia ja imusarjan vaihto tai läppien poisto. Itse kyllä vain korjasin sen välitangon, maksoi tarvikkeet lennokkiliikkeestä ostettuna vajaan kympin. Imusarjat olisi olleet 1400,- pari. Nuo menee kait siinä 170tkm paikkeilla, minulla meni hieman ennen.

--- Lainaus päättyy ---

Minä en tuommoiseen 'autoon' koskis pitkällä kepilläkään!

Catiska:--- Lainaus käyttäjältä: tsahkali - 23.02.2015     kello on 15:52 ---Minä en tuommoiseen 'autoon' koskis pitkällä kepilläkään!

--- Lainaus päättyy ---
Mihin vastaavaan sitten koskisit? Olisi vallan mukava tietää mikä kapine vastaavilla ominaisuuksilla (teho/vääntö, vetokyky, mukavuus) tarjoaisi pienemmät korjauskulut, oletin että niihin viittaat kun noin lainasit.


Noin yleisesti keskustelut ovat "hedelmällisempiä" jos perustee jotenkin omia mielipiteitään, ei vain heittele ilmaan jotain epämääräistä...

MarkoA:
Kiitos Catiskalle erittäin hyvästä vastauksesta. Kokemus on yleensä kaikkein paras mittari kertomaan minkälaisesta laitteesta on kyse. Audejakin olen tosiaan miettinyt. Mutta VW:n saa samalla rahalla n. Kolme-neljä vuotta uudemman ja luonnollisesti vähemmän ajetun. Sen verran marginaalikulkinees ta kuitenkin kyse ettei esimerkiksi täältä mun lähipiiristä löydy mitään kokemuksia. Paikkakunnalla oli yhdellä lääkärillä Touareg, mutta ei kuulu tuttavapiiriin.
Tuollaista juuri arvelin, että se parintonnin taakka pitäis kulkea perässä vielä kohtuudella. Kuitenkin auton oma massa menee käytännössä 2500kg hujakoille reissussa, joten jää varmasti vielä vaunua painavammaksi.
Harmi juttu tuollaiset läpän ohjaustangot yms kun ne varmasti pettää just silloin kun sitä vähiten toivoo/odottaa. Mersun laatikoista on mullakin huonompia juttuja kavereilta kun alta 100tkm automaatti alkaa oireilla. Mutta ainahan niitä yksilöitä sopii joukkoon.

Tsahkalin vastauksesta en oikein saa mitään irti. Ei mun nähdäkseni vastannut mitenkään kysymykseeni.
Mutta tuollaistahan täällä tulee vastaan melko tiheään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View