rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle  (Luettu 5031 kertaa)

*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla:17.02.2018 kello on 09:39
Vs: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle
« Vastaus #45 : 3.02.2018 kello on 20:28 »

*****
 • Päivämatkailija
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 01:04
Vs: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle
« Vastaus #46 : 3.02.2018 kello on 20:33 »
Jatkoa Bürstner 590 viestiini...

Vähän hukassa näiden kanssa on kun esimmäistä kopperoa olen laittamassa, hukkaostoksia ei viitsisi oikein tehdä.

Sängyn ilmeisesti pystyy jättämään haluttuun asentoon, ei tarvitse laskea aivan alas joten on siinä mahdollisuus että sinne alas saisi lisävuoteita tarvittaessa. Vesitilat 120 litraa istuimen alla ja 90 litran harmaalle lattian alla. Aurinkopaneelit mahtuvat näköjään katolle, jos nyt googlen kääntämästä mitään ymmärsin. Alla linkki parhaaseen löytämääni esittelyyn.

https://www.nzmcd.co.nz/reviews/1610/burstner-ixeo-time-review

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 20:56
Vs: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle
« Vastaus #47 : 4.02.2018 kello on 11:30 »
Oulaahan kertoi jo tuon asuntoauton puolen. Mutta saakos katsastuskonttoreilta ihan samanlaisen "autotohtorin arvion alustalle, kuin henkilöautollekin? Ei sitten vain ota kantaa siihen asunto-osaan?

Oma mielipiteeni on että yksityiseltä ostoon ei ole mitään ehdotonta eitä. Voisn jopa tuossa hintaluokassa preferoida yksityistä myyjää. Firmasta ostettuna ostat lisärahalla itsellesi jonkinasteisen "vakuutuksen". Mielenrauhaa. Kaupasta ostaessa et kuitenkaan ole silloinkaan täysin turvassa ja paljon riippuu kauppiaasta tuolloinkin.
Me hankittiin ensimmäinen asuntoauto yksityiseltä henkilöltä. Ei voi yleistää, että yksityiseltä ostettaessa on enemmän huonoa kuin liikkeestä ostettaessa. Löydät hyvän auton vaikka yksityiseltä voi auto silti olla todella hyvä juurikin tuossa hintaluokassa.
Jos vielä myyjällä ollut pitkään, niin hän osaa opastaa laitteiden ja niiden kanssa toimimisen todella hyvin. Ja kyllä nykypäivän auton moottorit kestävät todella suuriakin kilometrimääriä, kun vain on huolehdittu, vaikka vain moottoriöljyn ja suodattimien vaihdoista hyvin. Jos vain saat jonkun kaverin mukaan katsomaan autoa jolla kokemusta, niin suosittelisin tutustumaan myös yksityisten tarjontaan. Edullisestikkin saattaa löytyä ihan mukava auto esim. nettikaravaanista. Onnea etsintään/hankintaan.
Tää on mukava harrastus, mekin 3 vuotta oltu touhussa mukana ja tykästyttytty kovasti. :D

*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla:18.02.2018 kello on 22:50
 • Kotterolla kulkija
Vs: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle
« Vastaus #48 : 6.02.2018 kello on 08:25 »
Voi aivan hyvin naisena aloittaa tämän harrastuksen.
Ite ostettiin eka auto siinä tilanteessa kun mies oli täysin vuoteenomana, niin päästiin sillä liikkeelle. Eli minä hoidin kaikki hommat, mitä nyt tarvi reissussa hoitaa. Ja meillä on siis 7 m pitkä auto. Se pelotti mutta suurempi ongelma oli vaihteet. Aina ollu automaattivaihteet niin se rutiini vaihtamiseen oli hiukan hakusessa. Mutta sillä ajoin ekan vuoden kaikki ajot. Vaihdoin kaasupullot, yms huoltojutut. Siis naisena pärjää kyllä. Ja kysymällä saa esim leiriytyessä kyllä apua. Ja Biltemasta ostettiin langaton peruutuskamera, niin ei sit sekään enää niin pelottavaa ollut.

Tärkeintä meille oli autoa valitessa sattuneesta syystä pohjaratkaisu. Yksityiseltä ostettiin. Ei ymmärretty pelätä kosteusongelmaa yms. Ja sitten kun seuraavana syksynä tehtiin kartoitus niin olihan se perä kokonaan märkä. Siitäkin selvittiin.. Rinta-Jouppi korjaus ja me maksettiin.
Auto oli silloin sen 10 v vanha. Ja aina niissä jotain tulee..  Milloin siitä johtuen ettei osaa käyttää jotain tai kulumisosia täytyy vaihtaa.  Autot vie rahaa, se on hyvä hyväksyä.

Mutta on se niin kivaa lähteä sillä reissuun kun kaikki on mukana ja pysähdytään kun nähdään kiva paikka.  Että rohkeasti vaan kaupoille ja netin selailuun.  Itsellä oli lista mitkä asiat tärkeitä eikä tarvinnut niistä tinkiä. Ja saatiin kyllä yksityiseltä halvemmalla kuin liikkeestä vaikka se hyöty sitten menikin siihen kosteuskorjaukseen. Mutta nyt osaisi käydä kartoituksessa alan liikkeessä ennen kauppaa. Maksaa sen 80-90 euroa mutta sillä tietää mitä on ostamassa.

Tervetuloa kivan harrastuksen pariin.  Thumb

*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla:15.02.2018 kello on 11:16
Vs: Ensimmäinen asuntoauto äidille ja pojalle
« Vastaus #49 : 15.02.2018 kello on 11:17 »
Hyviä neuvojahan tuossa on tulut mutta huomaa että olet hankkimassa kulkinetta juuri sinun itsesi ja pienen pojan käyttöön,kukaan muu ei voi tietää millainen auto teille on juuri se oikea.Hyvin on muistissa vielä oman ensimmäisen matkakulkimen hankinta eipä sitä teinnyt itsekään vielä millainen sen pitäisi olla,toinen arvostaa alkoviautoa toinen jotain muuta.sanotaan että kun omistaa neljännen asuntoautonsa niin silloin vasta tietää millainen on omiin tarpeisiinsa nähden se paras,itselläni on nyt viides ja vasta nyt on löytynyt se mikä meidän käyttötarkoituksiin on se paras(ehkä).
yksi varteen otettava tapa on sopivan ehdokkaan löydyttyä vuokrata kyseinen auto yhdelle reissulle niin pääsee hyvin tutustumaan kyseisen auton metkuihin ja näkkemään oiskohan tämä hyvä juuri minun käyttöäni ajatellen myöskin esim, viikon reissulla autossa mahdollisesti olevat viatkin tulevat paremmin esiin kuin lyhyellä koeajolla.monet liikkeet antavat auton vuokralle ja mikäli siitä kaupat syntyvät hyvitetään vuokrahinta ostohinnassa. onnea auton etsintään,kyllä se sieltä ajan kanssa löytyy.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything