Tekniikkakeskustelut > Aurinkosähkö

Akkujen lataus aurinkopaneelilla

(1/22) > >>

ewj:
Hei ! Jos kytketään aurinkopaneelilatur i asuntoauton varsinaiseen akkuun, niin latautuuko hupiakut samalla ? Vai pitääkö laturi kytkeä suoraan hupiakkuihin ?

mike:
Jos auto käydessään lataa hupiakkua niin lataa myös aurinkopaneeli.Tosi n sitten vasta kun auton starttiakku saavuttanut määrätyn jännitteen. Olisko jotain 14,2v.
En kyllä ymmärrä miks startti akkua pitäs ladata kennolla.?? Mikä sitä purkaa?

james_III:
Ennemmin laittaisin kennon lataamaan hupiakkuja ja jos ihan välttämätöntä, niin pakkosyöttökytkin starttiakulle tai jokin muu  "lataan molempia" kytkentä hupiakulta starttiakulle.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: mike - 23.06.2014     kello on 09:38 ---En kyllä ymmärrä miks startti akkua pitäs ladata kennolla.?? Mikä sitä purkaa?

--- Lainaus päättyy ---

Aika pitkiä aikoja starttiakun kyllä pitäisi kestää seisottaa (vähintään viikkoja ellei jopa kuukausia), hupiakku on se mitä "kämpässä" käytetään = paneli-lataus siihen ja ajoakku olkoon "omillaan" Thumb

kimi:
Ei välttämättä lataa ollenkaan. Näitä on toteutettu niin monella eri tavalla ettei, tuntematta tai tutkimatta voi antaa oikeaa vastausta kysymykseen.
Meillä akut ydistyvät kun moottori käy, eli D+ ohjauksella releen kautta ja taas ajoakku latautuu hupipuolen kautta vasta kun määrätty jännite saavutettu hupiakussa.   

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View