rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Epämiellyttäviä Sattumuksia reissulla mualimalla muitten toimesta  (Luettu 53948 kertaa)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:24.05.2024 kello on 13:24


Vielä tuommoisen olen kerran Etutelttaan krjoittanut.
Noissa kolmessa viestissä onkin sitten lueteltuna kaikki rosvoukseen liittyvät jutut automatkoiltamme linjalla Eurooppa-Marokko-Venäjä, ja Euroopan laidat kulkevat Turkissa asti, Albainan, Romanan ja Bulgarin saattelemina., ja eka reissu on vuodelta -88, ja niitä on tehty vuosittain, ja viimeisten 15v aikan usemapi joka vuosi.t.Kaarina"Ranskassa marketin pihalla, keskellä kirkasta päivää rosvot sensijaan murtautuivat autoomme, ja veivät takapenkin jalkatilasta lasten lelujen, vaippojen ja huopien alta vanhan rupuisen laukun, missä oli kamera ja onnettomuudeksemme matkan kuvatut filmit.
Olimme telttamatkalla, ja tämän ainoan kerran jätimme kameran autoon sieltä poistuessamme, ajattelimme, että se ennemmin napataan ostoskärryistä, kun kolme hyvin pientä lastamme vie meidän huomion.
Vakuutus korvasi kameran mutta filmien menetys oli kova isku.

Toisella kerralla Ranskassa puiston p-paikalla farmariautoomme murtauduttiin, mutta silloin kamera oli meillä puistossa, ja passipussit on aina kaulassa, niin varkaille ei kelvannut mikään, mutta rikottu ikkuna, järjetön sotku penkomisesta ja lasin paloista sekä jotenkin häpäisty olo harmittivat tovin.

Espanjassa auton lukkoa oli yritetty rikkoa, mutta homma ilmeisesti oli keskeytynyt kenties kadulla ohi kulkijan vuoksi. Silloin olimme pikkukaupungin ravintolassa itse syömässä. Ei muuta vahinkoa kuin yksi kulkukelvoton ovi.

Italiassa jouduimme erikoisen ja monimutkaisen ryöstöyrityksen kohteeksi, kun teimme lounasta pikkukaupungin p-paikalla Gardan rannalla. Vaunun ovelle tuli mies kysymään laiva-aikatauliusta infoa. Palasi hetken päästä ja kysyi voisimmeko vaihtaa hänen dolarinsa liiroiksi kun on siesta ja pankit kiinni. Ennen kuin ehdimme sanoa mitään, säntäsi siihen 2 poliisiasuista miestä jotka näyttivät rahanvaihtajalle "virkamerkkinsä" ja sanoivat haluavansa nähdä meidän rahat...seudulla kuulema liikkuu väärennettyä rahaa ja hän epäilee sitä joutuneen meidän haltuumme. Sanoimme ettei ole kuin markkoja ja luottokortti, uhkasivat viedä poliisiasemalle..ai kamme vänkättyä ja oven tukkeena seistessämme lopulta sanoivat että antaa tämän kerran olla, kun meillä on pieniä lapsia, eivät vie meitä poliisiasemalle....

Että onhan näitä kaikenlaisia, yleensä silloin, kun sitä kaikkein vähiten epäilet.
Mutta siihen nähden paljonko olemme Eurooppaa kolunneet, ovat nämä rosvot olleet hyvin marginaalinen ilmiö.
Eniten olemme tavanneet ystävällisä ihmisiä ja kauniin maailman.
Vaan liian sinisilmäinen ei kannata olla."

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:55
 • Kulkija
Noudatan nykyään mallia "älä ole koskaan viimeinen tai ensimmäinen auto rivissä" vapaaparkissa ollessa, jos siellä on muitakin kämppereitä, eli vältän olemasta ensimmäinen tai viimeinen auto ulos/sisäänkäyntien luona jos kyseessä on esim. parkkis.

Hyvä vinkki.

Joskus olen tarkoituksella ajanut parkkiin seinän tai aidan viereen sillä tavalla, että kulkuovesta ja vänkärin ovesta ei edes sovi sisälle. Ja kuskin ovelle on silloin yleensä hyvä näkyvyys.

Varovaisin kannattaa olla sellaisilla seuduilla, missä epämääräistä porukkaa on luontaisesti eniten. Tällaisia ovat suurien kaupunkien laitamat, joissa on isoja lähiöitä, sekä suosituimmat turistikohteet. Toki liikkuva rosvo voi olla missä tahansa, mutta tarkoitankin todennäköisyyttä.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:13.12.2016 kello on 21:53
No hupsista Kaarinaa ja perhettä on koetellut! Itse kun ajoin Serbian läpi, niin ensimmäisellä pysähdyksellä motarin levähdyspaikalla tuli mulle romaniperheen saarto. Kas kun komensin koiran lattialta apukuskin paikalle, niin porukka hävis samoin tein:). Ei tehnyt mieli jäädä Serbiaan ainakaan sillä kertaa, ehkä toinen kerta.

Joo Alan, minäkin parkkaan usein myös siten että takaovet jää seinää vasten ja isoissa kaupungeissä tulee aina mentyä leirintäalueille, muutoin niissä ei paljon tule oltuakaan. Maalaisjärjellä pääsee (tässäkin) asiassa pitkälle:)

 • Vieras
 • Oli viimein kerta kuin käytin Via-Balticaa, Puolan rajalta Liettuaan. Pysähdyin rekkaparkkiin, kävin maksamassa pysähdysmaksun. Siihen tuli illan mittaan selvästi kantava narttukoira. Annoin ruokaa. Narttu vain tuijotteli minua.

  Parkin isäntä tule ja potkaisi tätä narttua vatsaan, narttu ulahti ja lähti pois.

  Ikinä en anna anteeksi itselleni että en lähtenyt perään ja ottanut sitä Suomeen mukaan, vaikka rokotuksien jälkeen viettänyt aikaa Virossa.

  Näitä kaltoinkohdeltuja koiria nähnyt Via-Balticalla. Miksi koirilla ei ole häntää tai korvia? Koska emä SYÖ ne että pystyy imettämään pennut.


  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:eilen kello 20:55
  • Kulkija
  Sopisiko tähän ketjuun parhaiten tämä.

  Eli jos tuulilasiin heitetään pimeän aikaan kananmunia, niin älä käytä pissapoikaa, sillä sotkeutuu pahemmin, äläkä pysähdy ja nouse autosta. Rosvo haluaa sinun tekevän niin. • Vieras
 • Täältä loppiaisreissun jutusta löytyy pitkä ja sekava tarina, kun kasvoton huppumies katseli ikkunan takana Italiassa kolmenkymmenen sentin päästä. Tuo "olio" kummittelee silmissäni vieläkin. :) Lisäksi kirjoitin omia ajatuksiani turvallisuudesta.

  Huomioitavaa on, että olimme virallisella matkailuautojen parkki/yöpymispaikalla, emme missään puskaparkissa!

  1-12.1.2019 Loppiaisreissu: 2.Osa: Huppumies säikyttelemässä

  Kaksi mukavaa luontopäivää merenrannalla nauttien talvisesta lämmöstä ja luontopolulla kojuista katsellen lintuja. Ensikertaa tavattiin myös luonnossa villisikoja. Päivät päättyi viimeisenä iltana, niin kuin toimintaelokuvassa huppumiehen lähtiessä kahdesti karkuun ja me kerran yöpuulta.

  https://soleilblogi.blogspot.com/2019/01/1-1212019-loppiaisreissu-2osa-huppumies.html
     
  ©Soleil