Tekniikkakeskustelut > Valaistus

Ledit

(1/51) > >>

Alan:
Pitäisi vaihtaa vaunusta vielä 8 kpl G4-halogeeneja (10W) ledeihin.

Voikos noita G4 -ledikiekkoja laittaa downlighteihin, eli noihin keittiön kaapinalusiin, pesualtaan päälle ja vessan kaapin yläpuolelle?

Ruokailuryhmän yleisvalaisimeen varmaan voi laittaa, kun siinä on kuupan alla runsaasti tilaa.

Aika arvokkaita ovat, halvin tähän asti löytämäni oli 8,50 kpl. Kellään tietoa edullisista ja hyvistä, lämmintä valoa pitää olla eli min 3000 K?

Viemäs:
http://www.dealextreme.com/c/car-accessories-799  ;)

88k5:
Voi hyvinki!

Mulla olleet jo yli 3 vuotta  ;)

Mulla tekniikka on jo vanhaa - nykyisin ovat SMD-ledejä.

Kannattaa avata valaisin jo ennakkoon, ja mitata sisältä mahtuuko kiekko sinne (toivottavasti valm. ilmoittaa mitat kiekolle).

Viimeksi noin vuosi sitten hommasin Kärkkäiseltä Reimon G4-kiekkoja SMD 1W@3200K, hinta tuolloin 8.50€

Tuo 3200 Kelviniä on sikäli hyvä lämpötila, että pienlostelamppuja myydään samalla värilämpötilalla, joten niitä voi hyvin "sotkea sekaisin" yhtenäisissä tiloissa, esim. rakennusten sisävalaistuksessa. Molemmillahan on suuruusluokkaa sama energiatalous (lm/W).

Alan:
^
^^

Hyvä!

Jossain varoiteltiin, että ainakaan tiettyä lediä ei saa panna umpinaiseen valaisimeen, kun kuumenee. Mutta kai nyt halogeeni kuumenee enemmän?

Vaihdoin jo MR16 -kantoihin Motonetin 1,3W ledit. Teho on vastaava kuin 10 W halogeenissä ja värilämpötila sama. Hiukkasen kapeampi keila, muttei haittaa.

Ulkovaloon laitoin Motonetista 12V 21W - "jarruvalo"polsun tilalle suurteholedin, joka on hiukan sininen, mutta melkoisen kirkas. Kallis oli kyllä, 16,90, mutta yksihän niitä vain on, enkä uteliaisuuttani malttanut olla ostamatta.

Dealextreme on mulle vanhastaan tuttu mesta, ja nyt saattaa aikakin riittää, kun lähtö on vasta huhtikuun puolessa välissä. Niiden toimitus kun saattaa kestää kauan. Yksi kaveri kertoi käyttävänsä Ebaytä mieluummin, kun toimitus on niin paljon nopeampi. Dealextreme on toistaiseksi ollut niin luotettava, että taitaa kallistua siihen, ja hinnat ovat tosiaan halvat!!

Pitää lähteä vielä hallille mittaamaan. Saattaa olla, että suunnittelen vielä ulko-oven edustalle sisäpuolelle yhden kattovalaisimen, kun siinä on vaunun ainoa huonosti valaistu paikka. Jos tuo sähkömieskaveri suostuisi turailemaan kytkennät, laittaisi samaan kuin ruokailuryhmän kattovalaisin.

Olisiko kellään suositella matalaa ja pienikokoista pinta-asennettavaa valaisinta siihen kohtaan?

Viemäs:
http://www.dealextreme.com/p/2w-9-smd-led-126-lumen-6500k-white-dome-light-dc-12v-51001

Näitä tilasin DX:stä ja on aika kirkkaat, mutta värisavy on miinusta, pitää kokeilla kehittää jokin kalavo tohon ledin eteen, jotta sais väri sävyn kohdalleen. Kesti Joulun alla 1kk, ennenkuin tuli kotia.  :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta