Tekniikkakeskustelut > Kalusteet ja sisustus

Kasettiverhon uusiminen

(1/2) > >>

Ipsu:
laitetaas tämäkin tänne..

Jos kasettiverhon pimennysverho on parhaat päivänsä nähnyt, mutta kasetti on muuten toimintakuntoinen, kannattaa pimennysverho uusia.
Tässä nyt vähän ohjetta, millä pitäis kyllä onnistua tuo vaihto.

Oletetaan että jokainen osaa sen kasetin ruuvata irti ilman suurempia ohjeita ja havaintokuvia (sivut ensin, sitten yläosa) ;)

Kasetin takaosan näkymä on tälläinen:Ensin siirretään verkko-osa pois edestä, jotta päästään kiinni pimennysverhoon.
Sitten tarvitaan "työkalu" joka sopii kuvan koloon, itsellä oli käytössä vain sakset. (En tiedä onko näitä verhoa oikea ja vasenpuoleisena, jos on niin tämä on on sellaiselle verholle, joka puretaan kasetin vasemmasta päästä. Oikean puoleisella ohjeet ovat sitten päinvastoin)
Käännä mustaa osaa oikealle, eli myötäpäivään, jotta nuppi pongahtaa ylös kolosta. (Voit joutua auttamaan toiselta puolelta, jos nuppi ei nouse muuten) HUOM!! Ole varovainen, sillä verho on "viritetty" ja voi napsauttaa ilkeästi sormille. Kun musta osa on ulkona kolostaan, pyöritä varovasti vasemmalle, jotta jännitys purkautuu. Jos päästit irti, niin jännitys purkautui jo.


Sitten otetaan musta nuppi päästä irti ja painetaan rautaosa takaisin koloon. Rautaosa koukitaan nyt sieltä pimennysverhon puolelta ylös kolostaan, jotta saadaan pimennyserho irti kasetista.Alaosan kisko lähtee irti vetämällä, samoin kun verhon yläosassa oleva rulla. Ota musta nuppi pois ja vedä verho pois rullasta.
Löydät pimennysverhon ala- ja yläpään pienistä kujista muovista "narua", älä hukkaa niitä, ne pitävät verhon kiinni kiskossa ja rullassa.


Leikkaa uudesta verhokankaasta (kuvissa on käytetty tavallista pimentävää rullaverhon kangasta) hieman isompi pala kuin mitä vanha verho on.


Taita verhon ylä- ja alaosasta noin 1-2 cm ja ompele kuja. Muista että ommel on mahdollisimman lähettä reunaa, jotta ommel jää kiskon sisälle eikä jää näkyviin.Pujota muovinaru kujaan.


Sen jälkeen pujota toinen pää verhosta rullan sisälle  (Tarkista kasetista, että pujotat verhon oikein päin.)


ja toinen pää kiskoon (vedä vaikka kynnellä kujassa oleva naru ihan kujan reunaan, jotta saa kiskon paikalleen)Rullaa pimennyverho nyt tasaiseksi rullaksi, vaunun sisäpuolelle näkyvä puoli jää rullan sisälle.Sitten pujotetaan pimennysverho takaisin kasettiin.

Loppu tapahtuu käänteisessä järjestyksessä, joten selaamalla jutun (ja kuvat) takaisin yläosaan näet miten verho viritetään takaisin.

Muista "virittää" pimennyverho kiertämällä jälleen oikealle (myötäpäivään), mutta VARO jälleen päästämästä jännitystä niin että musta muoviosa napauttaa sormillesi. Voit välillä vetää verhoa normaalisti auki ja testata rullautuuko pimennysverho reilusti takaisin. Jos rullautuminen on hidasta, kannattaa mustaa nappulaa kiertää vielä muutama kerta ja näin lisätä jännitystä.

Sitten viritetään vielä verkko-osa omaan koloonsa ja voilá,  verho on kuin uusi. ;D

Tikkakosken Diplomaatti:
Kasettiverhon korjaaja tällä foorumilla? ;)En uskalla itse ruveta aukomaan vaikka oli tosi hyvät ohjeet ;D ;D

Weicco:
Harvinaisen hyvä ohje

vesako:
Tämä ohje kuuluu linkkikirjastoon.

Hyvä kuvallinen ohje.

99:

--- Lainaus käyttäjältä: vesako - 25.10.2011     kello 17:48 ---Tämä ohje kuuluu linkkikirjastoon.

Hyvä kuvallinen ohje.

--- Lainaus päättyy ---

Lisätty linkkikirjastoon  :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta