Matkailukeskustelut > Matkailu ulkomailla

Italiaan 16.5 - 24.6.2012

<< < (3/40) > >>

88k5:
Mukavaa iltalukemista nämä VOPpareiden tarinat. Albaniasta jäi vähän xtreme-maku, esim. rannikolla Montenegron ja Albanian väli  :P kovin kiirusta suunnitelmasta tuolla kolkalla on paha pitää  8)

Aika hyvä tämä Meinwomo'n PoiWalk http://meinwomo.info/cgi-bin/womo.pl?was=poiwalksystem&lg=uk

Kroatian rannikolla erilasten AutoCamp'ien määrä runsaampi mitä kirjoista ja netistä löytää - mikäli haluaa toisten takapihoille leiriytyä.. me kuitenkin pitäydyttiin jonkinlaisen reittauksen saaneissa kämppäreissä (DCC- ja ADAC Stell-/campinplatzführer sekä ACSI) kun tuntuu jotenki turvallisemmalta, että on noita sakuja ja hollannikkaita ympärillä  ;D Vaikka välillä ajettiinkin turhaan stellplatsien takia - kiinni tai liian hiljainen paikka (= ei ketään turisteja ko. syrjäpaikassa..)
Kroatiasta on pakko sanoa, että sinne pitää päästä uudelleen.


Kaikki "sivistys" (infra/palvelut/tiestö, jne..) on täysin länsi-tasolla. Mutta tietty, jos on liki kaiken nähnyt, ehkä liian-helppo-tapaus..
Varsinkin Kroatiasta alemmas menee, niin parempi suunnitella varman tiedon ja muiden kokemusten varaan.

Edit: Meilläkin oli mielessä lauttaressu Zadarista Italian Anconaan (+ San Marinoon, Venetsiaan ja ylöspäin), mutta jäi toiseen kertaan..
ja tässä vielä linkki Silmusten kuvasatoon Balkanin-kolkalta

Alan:
Kiitokset myös tästä, onneksi on aikaa suunnitella koko talvi. Kunhan nuo lennot varailee ajoissa.

Kroatia on vaan vähän kaukana, mutta sen ongelmanhan pystyy poistamaan reippaalla moottorimarssilla heti kärkeen. Olen sikäli omituinen, että jopa pidän ajatuksesta. 800 km päivä on ihan ok, kun ei tarvi jatkuvasti sellaisia polkea eikä rasittaa lapsia moisilla.

Tuota Italiaa on sen verran katseltu, että se nyt ei ihan välttämätön olisi -  eli sama toisinpäin; siitä on oppinut pitämään niin paljon, että aina tekee sinne mieli. Tuo lauttayhteys menee harkintaan.

kahtaenvaihda:
Me ei olla käyty kuin Virpazarissa Skadarsko Jezerolla. Eli Albanian ja Montenegron yhteinen järvi. Hienoa mäkimaastoa

Alan:
Ei ihan ilmaisia nuo lautat, ei todellakaan, mutta Dubrovnik-Bari sopisi meille aika hyvin, kun paluu todennäköisesti olisi Bergamoon.

Jadrolinija löytyi AL:n sivujen kautta.

Jos Triesteen (=jos sinne Suomesta ensi kesänä suoria lentoja lennetään), niin sitten on turha mennä Italiaan lautalla; viisaampi palata Kroatiaa takaisin.

Mostarissahan oli Kahtaenvaihda käynyt, mutta miten Sarajevo? Ei näytä Googlemapsin perusteella nuo Bosnian tiet kovin korkeatasoisiksi luokitelluilta.

Mitenkäs kannattaa ajaa Bergamoon - ilmeisesti E43 Sveitsin itäreunaa ja Lichtensteinin läpi, ainakin näyttää suorimmalta. Eli Sveitsin vinjetti on ostettava. Ja taitaapa tuo motari koukata Saksasta tultaessa Itävallankin puolella, sinnekin sitten tarvii maksaa, jos ei kierrä.

----------

Tuli tuota karttaa nyt katseltua tarkemminkin, 2002 ajeltiin Pohjois-Italiasta Reschenpassia Itävallan ja Sveitsin rajamaille ja käytiin Samnaun verovapaalla alueella Sveitsin puolella. Oli halpaa ainakin alkoholi; tarkoitus oli ostaa viinaa, mutta valkoista 80% rommiviinaa se olikin. Melko riittoisaa, colan kanssa pystyi juomaan. Maisemat toki komeat ja tie jyrkkä, 1.9 TD oli alkoviautossa ihmeissään. Stellplatz olisi ollut kallis vaan ei ollut ketään myöhäistä tulijaa ja aikaista lähtijää rahastamassa.

kahtaenvaihda:
Tulin Unkarista pienen Serbia kaistaleen läpi Bosniaan, ja siellä olimme Ilidzan campingilla. Sopiva polkupyörämatka Sarajevon keskustaan. Edullinen nätti koskettava paikka. Siitä tulimme Mostarin kautta Kroatiaan ja STON:n campingille.
Alla linkkejä , tiet hyvässä kunnossa ajaa vaikka Unkarista läpi jos/kun siltä tuntuu
Sarajevon Camping

Mostarissa joku uusi, en ole käynyt

Mostarin Camping Wimbledon

STON camping , joku 40km Dubrovnikistä ylös
Edit: Alla kuva mäenpäältä. Alaoikealla näkyy STON Camping Pratprano. Laguuni meren äärellä

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta