Tekniikkakeskustelut > Katsastus

Ensimmäistä kertaa vaunua katsastamassa

(1/8) > >>

Toubbe:
Tässä taas aloittelevan karavaanarin tyhmiä kysymyksiä. Elikkäs kohtapuoliin olisi vietävä ensimmäistä kertaa vaunu katsastukseen. Vähän huoletuttaa kun vaunu kuitenkin jo vanha -88 ja ei mitään kokemusta vaunun katsastuksesta. Mitä katsastuksessa tarkastetaan ja mitä kannattaa ennen katsastusta tehdä? Olen lueskellut että katsastuksessa tarkastettaisiin lähinnä vain jarrut, renkaat, valot ja pakolliset varusteet. Mitenhän ne tarkastaa nuo jarrut, rullilla vai jotenkin "silmämääräisesti"? Pystyykö siis jarrujen kunnon todentamaan itse ennen katsastukseen vientiä? Mitenkäs sit nuo pakolliset varusteet? Onko niitä muita katsastuksessa kuin tuo sammutin, niin ja onko määritetty että monenko kilon se pitää vaunussa vähintään olla? Sitten nuo kaasut ja sähkölaitteet, katsotaanko niitä? Pitääkö olla todistus että kaasut on just ponnistettu tai testaavatko ne itse? Kaikki neuvot ja kokemukset otetaan avosylin vastaan!

ose:

--- Lainaus käyttäjältä: Toubbe -  6.07.2011     kello 10:44 ---Tässä taas aloittelevan karavaanarin tyhmiä kysymyksiä. Elikkäs kohtapuoliin olisi vietävä ensimmäistä kertaa vaunu katsastukseen. Vähän huoletuttaa kun vaunu kuitenkin jo vanha -88 ja ei mitään kokemusta vaunun katsastuksesta. Mitä katsastuksessa tarkastetaan ja mitä kannattaa ennen katsastusta tehdä? Olen lueskellut että katsastuksessa tarkastettaisiin lähinnä vain jarrut, renkaat, valot ja pakolliset varusteet. Mitenhän ne tarkastaa nuo jarrut, rullilla vai jotenkin "silmämääräisesti"? Pystyykö siis jarrujen kunnon todentamaan itse ennen katsastukseen vientiä? Mitenkäs sit nuo pakolliset varusteet? Onko niitä muita katsastuksessa kuin tuo sammutin, niin ja onko määritetty että monenko kilon se pitää vaunussa vähintään olla? Sitten nuo kaasut ja sähkölaitteet, katsotaanko niitä? Pitääkö olla todistus että kaasut on just ponnistettu tai testaavatko ne itse? Kaikki neuvot ja kokemukset otetaan avosylin vastaan!

--- Lainaus päättyy ---
Sammuttimessa leima, jarrut kunnossa, renkaat ehjät, varoituskolmio, (vaunussa pitää olla oma), vetopään suojakumi ja iskari kunnossa, pyöräkiilat (lankun/laudanpalat 2 kpl käy, kerran katsottu) Kaasuihin eivät koske, paitsi että pullosta lähtevä kaasuletku alle 10 v vanha (valmistusvuosi letkun kyljessä) eikä tietysti pienintäkään murtumaa saa olla uudemmassakaan. Noilla pitäisi onnistua.

Toubbe:
Kiitoksia ose! Tuo varoituskolmio pitää siis ainakin hankkia ja letkun ikä tarkistaa :) Täytyykö muuten tuo sammutin olla oven vieressä telineessä, vai saako se olla kaapissa?

kimi:

--- Lainaus käyttäjältä: Toubbe -  6.07.2011     kello 11:19 ---Kiitoksia ose! Tuo varoituskolmio pitää siis ainakin hankkia ja letkun ikä tarkistaa :) Täytyykö muuten tuo sammutin olla oven vieressä telineessä, vai saako se olla kaapissa?

--- Lainaus päättyy ---

Ohjeistus on tyyliin: Pääkulkuoven lähittyvillä helposti käytettävissä olevassa paikassa. En ole kuullut, että väärästä sijoittamisesta olisi tullut sanomisia.

iso-juuso:
Tietenkin katsovat myös ajovalot.

Kaasuletkun päiväyksiä en ole kuullut tarkastettavan, eikä ole multa tarkastettu, mutta on ne silti syytä olla kunnossa.

Edit: jarruista pidon lisäksi syynätään työntötangon liikerata, se ei saa jarruttaessa painua puoltaväliä syvempään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta